Merida - celoodpruzene biky
Merida - celoodpruzene biky
Zaujima ma ci je to ok ak na celoodpruzenom biku sa samovolne asi po mesiaci pouzivania dokazu tak klby uvolnit,ze to cele puka a praska pri pedalovani? Ram klasicka trojuholnikova konstrukcia Merida Mission XC
Mal si to na garančnej prehliadke? Zvyčajne po niekoľkých 100km jazdenia by si mal ísť do servisu na garančku, nech Ti všetko podoťahujú.
A si si istý, že čo puká? Na mojom napr. pukala sedlovka (prečistil som a lepšie dotiahol), sedlo na sedlovke (premazal a lepšie dotiahol).. a tiež je niečo v kľukách abo pedáloch. A tiež mi akési "pukanie" spôsobuje chybne založená spojka v reťazi pri prechode ramienkom prehadzovačky.
A si si istý, že čo puká? Na mojom napr. pukala sedlovka (prečistil som a lepšie dotiahol), sedlo na sedlovke (premazal a lepšie dotiahol).. a tiež je niečo v kľukách abo pedáloch. A tiež mi akési "pukanie" spôsobuje chybne založená spojka v reťazi pri prechode ramienkom prehadzovačky.
Hej hej,bol som na garančke,dotiahli a premazali,ale som bol prekvapený, že po ďalších 200km to zas robilo,tak som to dal aj tretí krát tam,ale to sa strašne predajca rozhorčil a nadával že tam budem s takými p**ovinami chodiť každý deň.Ono to vždy okolo stredu praskalo a v zadných kĺboch.Pre istotu vymenili osku stredu.Ale aj teraz už mi tam raz puklo a vždy sa to stáva,teda častejšie,keď nepedálujem a idem dole kopcom napr. a potom zatiahnem,tak to tam buchne.Ináč to teraz nikde nepuká iba sedlo niekedy,ale to nie je až také strašné.Ale hlavne ten stred ma štve,takisto to robili aj keď bol úplne nový.Kamošovi povedali,čo mal podobný problém že mu tam "napršalo"brm napísal:Mal si to na garančnej prehliadke? Zvyčajne po niekoľkých 100km jazdenia by si mal ísť do servisu na garančku, nech Ti všetko podoťahujú.
Hmm.. tak to potom iné. Každopádne nezávidím Ti ten servis.. ale na Slovensku asi neplatí, že náš zákazník je náš pán. Aj ja čo som kupoval bike, tak ľudia tam sú občas dosť nepríjemní, že som mal až chuť sa opýtať, koľko korún musím u nich investovať, aby si ma ako zákazníka vážili (dal som 43tis).
Čo sa týka Meridy, tak na toto som ešte nepočul sťažnosti. Keď sa niekto sťažoval, tak iba na pukance rámu.. (aj to však platilo pár rokov dozadu). Snáď poradí niekto, kto má viac skúseností so zadným pružením (ja som zatiaľ zástanca HT).
Čo sa týka Meridy, tak na toto som ešte nepočul sťažnosti. Keď sa niekto sťažoval, tak iba na pukance rámu.. (aj to však platilo pár rokov dozadu). Snáď poradí niekto, kto má viac skúseností so zadným pružením (ja som zatiaľ zástanca HT).
Jasne diki,teraz je to uz dobre,pokial bude bezplatny servis este 2 roky,tak je dobebrm napísal:Hmm.. tak to potom iné. Každopádne nezávidím Ti ten servis.. ale na Slovensku asi neplatí, že náš zákazník je náš pán. Aj ja čo som kupoval bike, tak ľudia tam sú občas dosť nepríjemní, že som mal až chuť sa opýtať, koľko korún musím u nich investovať, aby si ma ako zákazníka vážili (dal som 43tis).
A este sa mi zda ze ked slapem,tak ako ide retaz cez presmykovace,tak akokeby tam 1 clanok buchotal,ale ked premazem retaz tak to je menej pocut.