Problem po vymene DVD nechaniky - PC mrtve

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
adman72
Amateur
Amateur

Problem po vymene DVD nechaniky - PC mrtve

Príspevok od používateľa adman72 »

Ahojte, potrebujem pomoc, radu a cokolvek s takouto vecou:

V rodine som vkladal do PC DVD napalovacku. Staru CD ROM som vybral, novu zalozil na tie iste kable. Vsetko samozrejme s odpojenym elektrickym kablom a periferiami. PC zakrytujem, pripojim periferie a NIC. Monitor nenabehol, ziadna dioda nesvietila, ziaden zivot. Rozoberiem to, zapnem PC a chladic nad procakom sa toci, chladic na graf. karte detto. Indikacne diody pre HDD, floppy mechaniku a Power nula bodov, iba na chvilku zablikala dioda na novej napalovacke. Den predtym vraj vsetko fungovalo. Akurat tam maju trojana, ktory napada lsass.exe v XP HE a ked su na nete tak im restartuje resp. vypina PC. Toto som im chcel poveodne opravit, ale som sa k tomu ani nedostal.
Tak som zacal napokon skusat odpajat kable v PC ci sa nieco neuvolnilo, ked som s bedynkou narabal na stole. A teraz:
Ked som pripojil na elektriku iba DVD mech. a floppy mechaniku (HDD bol pripojeny iba na IDEcko), zasvietili mi kontrolky asi takto. DVD poblikavala, floppy svietila v kuse aj HDD dioda svietila v kuse. Power dioda nesvietila vobec. PC ako taky nefungoval, len na zaciatku to cvaklo, zrejme v HDD. Skusal som to niekolkokrat, a vzdy s tym istym vysledkom. Ked som pripojil na elektriku aj HDD, nesvietilo nic, len poblikavala dioda na DVD.

Komp ma asi 5 rokov, DVD napalovacka je v stredu zakupena nova.

Lutujem, ze som este pred vymenou mechaniky nevyskusal funkcnost PC. V ten isty den im odisiel televizor, ale PC bolo v tom case vypnute.

Nikdy sa mi to nestalo, a takych vymen mam za sebou niekolko, neviem co sa deje.Snad sa nic neodpalilo, nedava to zmysel pri takom postupe, aky som urobil.

Napada niekho, kde moze byt chyba ? Vdaka za odpoved.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

s najvacsou pravdepodobnostou to bude v zdroji, skus ho vymenit
adman72
Amateur
Amateur

Vdaka za odpoved. Este som to nemal moznost vyskusat. Poprosim aj dalsich, ktori mali podobny problem, alebo vedia, v com to moze byt, o ich nazor. Vdaka
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Ťažko povedať.. ako som postupne čítal Tvoj príspevok, tak som dával za vinu od novej mechaniky, cez zle zastrčené káble, pošahanej vyskratovanej základnej doske, zdroju......... Chyba môže byť v kade-čom. Pevné nervy pri riešení problému. Doporučil by som opätovne porozoberať celý komp a nanovo ho poskladať.. pričom postupne skúšať, či nabehne (najskôr iba CPU+MB+RAM+ZDROJ bez VGA,HDD,DVD.. ale to si asi už robil. Ešte skús vyresetovať CMOS/BIOS buď vybratím baterky abo nejakým jumpríkom... :)
adman72
Amateur
Amateur

Tak som vyskusal iny zdroj, nepomohlo. Ani reset CMOS cez jumper. Asi to vezmem ku kamosovi, ktory ma aj nejaky elektrotechnicky vercajg ako meraky a pod. a skusime to unho. Dam vediet.
adman72
Amateur
Amateur

Tak nakoniec chyba bola uplne banalna....v patici RAM bol zaoxidovany kontakt, ktory pri pohnuti kompom prestal doliehat, cim bola RAMka znefunkcnena. Uz vsetko bezi ako ma. Ufff......
Napísať odpoveď