DSL vs. Mikrovlnne pripojenie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

DSL vs. Mikrovlnne pripojenie

Príspevok od používateľa LuBo4eVeR »

Chlapi mam takyto problem ... teda jedna sa skor o poradenie.
Mam MIKROVLNE PRIPOJENIE , nie je to moc extra rychle ...
Ale T-Com ponuka celkom vyhodný 4G internet DSL ...
Oplati sa to zobrat ? Je DSL lepsie ako Mikrovlne pripojenie ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aké máš rýchlosti teraz a aké ti ponúka T.com? Napíš aj cenyresp. obmedzenia ..
- Určite si zrátaj aj náklady, ktoré si musel vložiť do Wi-Fi a koľko budeš musieť vraziť do DSL. Tiež si dobre rozmysli, či sa budeš viazať zluvou, lebo o pol roka ti môže prijsť ponuka na lacnu optiku /nemusi, neviem, kde byvaš, či v bytovke etc../
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

5Ghz wifi 16mbit up/down - adsl 2mbit a 256kbit up... Co je lepsie? mozno je adsl stabilnejsie, ale to sa predsa porovnat neda...
Frikso
Darca
Darca

pe3x:Vy sa poznate? O takom wi-fi internete môžem ja len snivať. Ja mam 2,4GHz 512kbps, čo furt blbne, spomaluje sa, skáče odozva (to robi posledny polrok ako mi zvyšili net z 256 na 512, dovtedy bol jak beton, za každeho počasia).
-A to tu mame 2 providerov, jedneho, čo ja mam a druheho s o polovicu nižšimi rychlosťami (mimochodom si vravi 5G :hehe:)

=Moje stanovisko -> drž si ten wifi net zubami-nechtami, lebo si na T-COMe vylameš zuby.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na T-Come si rozhodne zuby nevylame, je to jeden z najlepsich ADSL poskytovatelov. Ak mas moznost tak rychlej WiFi tak si zober tu, ja osobne na WiFi nemam nervy - kabel je raz kabel.
Frikso
Darca
Darca

t0m4s3:Poznam zopar ludi, co sa ulakomili na lacny net od t-comu a teraz to lutuju. A nic s tym nespravia, pretoze maju popodpisovane zmluvy na 2 roky..
-Takze asi na toto by som si daval najviac pozor..

//Teraz mi docvaklo, že Lubo pisal, že tu wifinu nema moc rychlu a pe3x hovoril o 16 mbitoch. Zrejme tam budu vaznejsie problemy pravdepodobne so signalom ..
gabberman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gabberman »

Frikso napísal:t0m4s3:Poznam zopar ludi, co sa ulakomili na lacny net od t-comu a teraz to lutuju. A nic s tym nespravia, pretoze maju popodpisovane zmluvy na 2 roky..
mam "lacny net" od t-comu a veru toho nelutujem,som spokojny,teraz som predlzil zmluvu na dalsich 18 mesiacov...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mal som lacne wifi, chodilo to dobre, chodilo to zle, ale nakoniec ma dorazilo nehorazne fup
teraz mam hadam najlacnejsie dslko - nextra data 2gb + volne vikendy
oproti wifi 3x rychlejsi net, kedze som doma len cez vikendy vobec mi nevadi ze je to datovo obmedzene
cenovo je to rovnake - sice mam 18 mesacnu viazanost ale router za 400 a net ma stoji ani nie 350 s DPH mesacne - co je tolkoisto ako wifi co som mal predtym
navyse dslko ma verejnu ipcku
pingy su o cosi vyssie ako malo wifi ale su stabilnejsie a spojenie funguje bez akychkolvek strat paketov
data dslko mi vyslo najlacnejsie u nextry ale kebyze idem na flat tak beriem jednoznacne t-com, predsalen ziadne fup pri flat je to najlepsie co moze clovek za svoje peniaze dostat
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Frikso napísal:t0m4s3:Poznam zopar ludi, co sa ulakomili na lacny net od t-comu a teraz to lutuju. A nic s tym nespravia, pretoze maju popodpisovane zmluvy na 2 roky..

//Teraz mi docvaklo, že Lubo pisal, že tu wifinu nema moc rychlu a pe3x hovoril o 16 mbitoch. Zrejme tam budu vaznejsie problemy pravdepodobne so signalom ..
takych ludi ze maju zly signal,alebo je v ich okoli vela ludi vyuzivajucich dsl - je minimum...ja mam dsl turbo 3 a ide to 450kb/s namiesto 380kb/s - ako udava linka...cize som maximum spokojny
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

Pani este RAZ ja mam momentalne MIKROVLNE PRIPOJENIE od jednej Liptovsko mikulašskej firmy.
Na dome mam taku kktinku a oproti je vysielač ...
aku mam rychlost ? na zasmiatie 256/256 kb/s :) 100MB subor mi stiahne asi za 30 minut.
a teraz rozmyslam DSL internet TURBO 2 od T-comu kde ponuka 1500 kb/s :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite ADSL.
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Mal som EDGE od Orangeu, už nikdy nechcem zažiť také niečo. Úplne som stratil dôveru bezdrôtovým pripojeniam. Teraz mám spomínané ADSL od TComu a som veľmi rád. Za skoro 600sk DSL flatko 1536kbps ti poskytne málokto. Akurát ma trochu mrzí rýchlosť uploadu (256kbps), ale čo sa dá robiť, som spokojný aj tak. Oproti Orangeu je to 100 a 1. Veď za internet od nich som platil takmer 500sk, pri takej mizernej rýchlosti a stálych výpadkoch.
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

jednoznačne ADSL, kábel je kábel...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

peace napísal:Mal som EDGE od Orangeu, už nikdy nechcem zažiť také niečo. Úplne som stratil dôveru bezdrôtovým pripojeniam. Teraz mám spomínané ADSL od TComu a som veľmi rád. Za skoro 600sk DSL flatko 1536kbps ti poskytne málokto. Akurát ma trochu mrzí rýchlosť uploadu (256kbps), ale čo sa dá robiť, som spokojný aj tak. Oproti Orangeu je to 100 a 1. Veď za internet od nich som platil takmer 500sk, pri takej mizernej rýchlosti a stálych výpadkoch.
edge je pomale to je pravda, ale 3g signal je uz o niecom inom - rychlost okolo 1mbit, pingy sice okolo 100-150ms ale predsalen je to mobilne pripojenie, avsak pre ludi co cestuju je to naozaj dobre
Frikso
Darca
Darca

LuBo4eVeR napísal:Pani este RAZ ja mam momentalne MIKROVLNE PRIPOJENIE od jednej Liptovsko mikulašskej firmy.
Na dome mam taku kktinku a oproti je vysielač ...
aku mam rychlost ? na zasmiatie 256/256 kb/s :) 100MB subor mi stiahne asi za 30 minut.
a teraz rozmyslam DSL internet TURBO 2 od T-comu kde ponuka 1500 kb/s :)
Tak s takýmito rychlosťami sa nie je o čom baviť. Pe3x tu niečo splietal o 16mbitoch :lol:

-Pre ostatnych: Neviem, prečo ste si zo mňa spravili fackovacieho panaka. Nemusite mi vysvetlovať rozdiel medzi wifi a adsl, kto je s čím spokojný a nakoľko ste si popredlžovali zmluvy. Nezaujíma ma to. Chcel som akurát upozorniť Luba, aby si dával pozor pri vybere programu a nedopadol ako zopar mojich známych. howgh.. :wink:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No ja som mal niekedy wifi od sl******u, nikdy viac. rychlost 256/64, za cenu 550sk mesacne, vypadky na dennom poriadku, latencia od 30 do 300ms, podla pocasia :)

Odkedy mam DSL od T-Comu, pravdupovediac si nepamatam, az na jeden asi 2-dnovy vypadok ked u nas nieco v dedine robili a nesiel ani telefon ani net, na ziaden vypadok. rychlosti stabilne, pingy v pohode, a to si 4 zdielame jednu linku, cize mesacne nas to vyjde tak na 200sk na osobu, keby som bral teraz, tak by nas vysiel tak isto ale 3Mbit down, teraz mame "len" 1,5Mbit download, hovorim "len", no rychlost tych 250kB v pohode, a za tu cenu, nikdy viac wifi, bez ohladu na to, co za poskytovatel to je. Podla mna wifi provideri si ziju vo vlastnom cenovom svete. Bud dobre rychlosti, no vysoka cena, alebo dobra cena, no uplatnene FUP a podobne...o stabilite nehovoriac.
Cize jednoznacne ber nejaky flat program od T-Comu, neolutujes
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

bodaj by ste mali pravdu a 4G internet ma bude baviť ;)
Lebo mam v plane zobrať magio so 4G a to ich "lacne telefonovanie" proste celý balík :)
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

ja mám magio. je to dobrá služba ale uvedom si, že keď ti vypadne linka (mne sa to stalo dvakrát asi po dvadsať min.) tak sa nikde nedovoláš, nič nebudeš môcť pozerať na TV a na internete tiež veľa času asi nestráviš.

osobne by som nemenil - magio mi úplne vyhovuje, len by si to mal vziať v úvahu... služba Triple Play je ideálne spojenie všetkého v jednom ale občas je to nedokonalé. našťastie skutočne len občas... :D
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

počujte aka je IP pri magiu ? teda myslim k netu ... staticka or dynamicka ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

LuBo4eVeR napísal:počujte aka je IP pri magiu ? teda myslim k netu ... staticka or dynamicka ?
dynamicka, pevna len za priplatok.
Napísať odpoveď