pohlad na hry od "negamerov"

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pohlad na hry od "negamerov"

Príspevok od používateľa Hotwire »

ak podobna tema tu uz je tak sry ale je dost neskoro nechce sa mi hladat. proste napadlo ma: ako vy hraci vnimate pohlad a nazor ludi ktori nikdy nehrali hry na ne? Nemyslim tym prednostne starsie generacie (poznam ludi co maju 30+ a 40+ rokov a hraju hry) ale tak celkovo aj mladych ludi co vobec nehrali hry ani nehraju. podla mna je ten ich pohlad na hry do znacnej miery skresleny, pod hrami si stale predstavia nejake male decko ako zbesilo mlati do yoisticku a na obrazovke nejaky medvedik zbiera jahodky (alebo daco obdobne toto ma len mmntalne napadlo :lol: ). ale herny priemysel a hry su dnes uplne inde, dokonca ani vela ludi co sa v hrach vyzna nevie ze svetovy herny priemysel ma porovnatelny rozpocet so svetovym rozhlasovym alebo televiznym (teraz nemyslim filmovym). teda aspon tak som to niekde cital. ale proste vzdy ma take nieco napadne ked napr otec mi povie ze co furt hram blbosti, ze to male deti sa tak hraju na pocitaci (a pritom hram napr fear, doom atd proste nepodstatne, proste ze to neni pre male deti). tak chcem vediet co si o tom myslite vy. dakujem za nazory. a este raz ak tu nieco podobne je ospravedlnujem sa.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

zaujimava tema :D no moj nazor je ze pc je velmi navykovy ako alkohol,cigarety,drogy...ludia co to nevyskusaju maju na to svoj vseobecny nazor ze je to hlupost...ale stale je lepie ked si doma sadnes za pc a odbavis sa pri nejakej hre ako ist von za barak a zhulit sa do nemoty :) nehovorim ze to robi kazdy ale mam takych kamaratov ktori o pc a hrach nevedia nic a radsej predaju vlastnu mamu aby mali na chlast...A je to hlavne otazka casu a vacsinou aj otazka podpory zo strany rodicov...nie kazdy si moze dovolit prist domov z prace alebo zo skoly a sedet do rana za pc...

takze moj zaver je ze pusti ocinka za pc nech si zahra take CoD 4 a uvidis ze zmeni nazor :P
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

heh no dakedy sme spolu hravali worms world party a worms 3d tak asi preto sa mu zdaju hry take detinske :lol:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: pohlad na hry od "negamerov"

Príspevok od používateľa PAIN »

SchYzo napísal:otec mi povie ze co furt hram blbosti, ze to male deti sa tak hraju na pocitaci
....heh....to moj foťo ked ma naladu a cas tak si tiez zahra....uz ani neviem kolko rokov hrava Age of Empires II a settlers :D ...akurat nedavno prisiel ked som hral HL2 a vravi ze to co je? ze to ako fotka vyzera :lol: ....ha...aspon matka nenadava len na mna ale aj na neho........ale tak to je jasne ze na hry nadavaju hlavne ti co ich nehravaju, ale chapem ich, tiez som nikdy neskusal byt EMO a tiez na nich len nadavam. Myslim si, ze hry sú dobre na odreagovanie, zahrat si 2-3hod. vecer s kamosmi daku hru po nete....to je proste zabava....Ale ked niekto sedi kazdy den12hod za WoW abo za dacim inym, to uz moc nechapem. Co ma taky clovek zo zivota ?...ked uz niekto uprednostnuje hry pred kamosmi, rodinou, frajerkou (aj ked taky chalan co len doma sedi si asi tazko daku najde) tak to je pre mna rovnaka troska ako hociaky fetak.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: pohlad na hry od "negamerov"

PAIN napísal:....heh....to moj foťo ked ma naladu a cas tak si tiez zahra....uz ani neviem kolko rokov hrava Age of Empires II a settlers :D ...akurat nedavno prisiel ked som hral HL2 a vravi ze to co je? ze to ako fotka vyzera :lol: ....ha...aspon matka nenadava len na mna ale aj na neho........ale tak to je jasne ze na hry nadavaju hlavne ti co ich nehravaju, ale chapem ich, tiez som nikdy neskusal byt EMO a tiez na nich len nadavam. Myslim si, ze hry sú dobre na odreagovanie, zahrat si 2-3hod. vecer s kamosmi daku hru po nete....to je proste zabava....Ale ked niekto sedi kazdy den12hod za WoW abo za dacim inym, to uz moc nechapem. Co ma taky clovek zo zivota ?...ked uz niekto uprednostnuje hry pred kamosmi, rodinou, frajerkou (aj ked taky chalan co len doma sedi si asi tazko daku najde) tak to je pre mna rovnaka troska ako hociaky fetak.
no jo, ja hravam wow ale nie 12 hodin denne, ani hry neuprednostnujem nejak. a nechapem ako to niekto moze, ze ho tak bavi hrat ze pri tom presedi cely den, dva, tri atd...ved to by ma uz potom nebavilo hrat aspon pol roka by som bol "prehraty" :lol:
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Tým že na hráčov sa nezainteresovaní dívajú ako na infantilných pošahancov/psychopatov je podľa mňa televíziou. Všimnite si ako sem-tam na Markíze a J@Jke otierajú huby do hier - doteraz ukazovali iba CS, Dooma atď, no keď raz, zdá sa mi v Reflexe, ukázali Red Alert alebo niečo také, mal som dosť.
Aj v tých debilných filmoch čo dávajú hrajú hry iba deti a pritom poskakujú ako s pripínačkami v riti a krútia džojstykom dookola.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pockaj to akoze si ludia myslia ze gameri su kkti lebo v telke videli red alert? doom? to mi vyvsetli lebo fakt nechapem.
//uz trocha jasnejsie
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Nie, dali tam ukážku z tej hry, neviem čo to bolo ale najskôr RA. Potom dali záber na jedného je*íka ktorý úprimne ľutuje že úspechy z hry sa neprejavia v skutočnom živote atď. Potom dali ukážku z CS, reči že to môže mať v PC aj vaše decko a mama už hneď do mňa pindala či máme v PC také či onaké hry.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jj presne toto som myslel co napisal alfonz, len neviem co z toho tie media maju ze takto doslova zhadzuju hry a hracov :roll:
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Konecne zaujimava tema..
Mno tak hry hram uz nejaky ten rok myslim ze kazdy zaner ak je hra kvalitna.. nazor negamerov na hry.. no povacsinov co ja sa stretavam tak to je typu "strata casu" "normalny clovek toto nerobi" "zavislost" a podobne negativne sprostosti.. a myslim ze je to moc skresleny pohlad .. lebo vacsinov ked si napr taka ucitelka (negamer) predstavy hraca urcite si predstavy niekoho kto sa neuci stale sedi za pocitacom nechodi von do spolocnosti a tak.. aspon tak mi to pripada . A tiez si vacsina ludi predstavy soplakov alebo teenagerov , ked podla negamerov (co si aspon myslim ja) hra hry niekto skutocne starsi (napr tak 38 rokov) tak je to urcite nejaky zavislak chory clovek a tak.. a to su podla mna dost velke kraviny.. Napr moj tatko ,davnejsie mi vypraval ako drtieval hry ako DUne , prve Doomy (ked bol maly) a podobne klasiky.. ked sme dostali (cca tri styri roky dozadu) pocitac hral take veci (na moje doporucenie) ako Vietcong Half life aj Doom 3 (sak pokracovanie klasiky:P) , no proste fps.. a vobec si nemyslim ze je to neico zle.. sak preco sa na chvilu neodreagovat? Velakrat je take hranie hry omnoho prospesnejsie ako stále cumenie do bedne.. predsa len pri hrani hrier zapajame viacere zmysli ako pri tupom cumeni do telky. (len keby toto pochopily aj tí nehraci ... :arrow: napr matky a tak :) napr .. je sobota a vonku prsi .. ja si zapnem hru a hram sa .. a nesledujem cas nie sak je sobota vonku na hovno a cem si odychnut.. ked prejde mozno 5 hodin .. skratka urcita doba casu dostavam pindy ako stale tam sedis , nic uzitocnejsieho nerobis a podobne veci.. ALE ked je sobota a prsi a sedim pre telkou napr tak absolutne nic .. )
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

povedal si to pekne len ta gramatika :)

Jednoducho niekto rad cita knihy, iny hra CSko.... 100ludi 100chuti. Ja nechapem jak mozu ludia citat knihy :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kelko napísal:(napr tak 38 rokov)
myslis niekoho konkretneho? lebo mne si jedneho pripomenul :D

a este, vdaka hram som sa cele gymnazium nemusel ucit anglictinu aj zmaturoval som na 2ku a nic som sa neucil lebo pri hrach som sa naucil aj anglicky :lol:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no ja tych negamerov aj chapem, ked ich deformuje telka a media :D

Nasi maju pochopenie ze si kupujem hry, aj ked nevedia pochopit ze preco sa hram aj do tretej rana. Vysvetlil som im to jednoducho tak, ze ta hra je ako ked si citam dobru knihu - este tuto kapitolu, este tuto a pojdem.. este tuto.. Ked im to clovek vysvetli v porovnani s knihou, chapu to lepsie ako ked im clovek zacne rozpravat aka je to sranda zabijat potvorky a pod :)

A k mediam - media potrebuju nachadzat nieco cim by zaujali, aby mali svoju sledovanost. Tak si na podobne reportaze najdu extremne pripady, u ktorych aj ja uznavam ze to je ubohost. Avsak co je horsie, natocia reportaz tak, ako keby vsetci hraci boli rovnaki.

A vlastne co nas ma co poucovat niekto kto pol dna stravi pred telkou sledovanim serialov :) .. btw o tych nebyvaju reportaze?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

SchYzo napísal:myslis niekoho konkretneho? lebo mne si jedneho pripomenul :D

a este, vdaka hram som sa cele gymnazium nemusel ucit anglictinu aj zmaturoval som na 2ku a nic som sa neucil lebo pri hrach som sa naucil aj anglicky :lol:
keby si sa tolko učil koľko si hral, naučil by si sa okrem angličtiny aj nemčinu a nebolo by to za 2 :D
Hry iba oberajú o čas a nedajú nikomu nič do života. Jediný ich účel je odreagovanie, a za niekoľko rokov si gameri budú búchať hlavu o stenu že presedeli detstvo za PC :?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:keby si sa tolko učil koľko si hral, naučil by si sa okrem angličtiny aj nemčinu a nebolo by to za 2 :D
Hry iba oberajú o čas a nedajú nikomu nič do života. Jediný ich účel je odreagovanie, a za niekoľko rokov si gameri budú búchať hlavu o stenu že presedeli detstvo za PC :?
ja praveze pisem o tom ze nie kazdy presedi cele dni pri pc, ale ze to berie len ako zabavu apod. viac je prilezitostnych hracov ako maniakov co to drvia den za dnom

/edit:koci keby som ja nasim povedal toto co ty ze je to ako s knihou apod ze este toto a uz pojdem tak mi povedia ze som zavisly a zabavia pc :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

audiotrack napísal:Hry iba oberajú o čas a nedajú nikomu nič do života.
Nesúhlasím, mení sa to hrou od hry, každá je iná, teraz mi konkrétne napadla MAFIA, tam bolo povedaných pár pekných myšlienok.
Alebo napr. simulátory, alebo realistické vojenské hry, Op. Flashpoint, Armed Assault etc.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Racius napísal:Nesúhlasím, mení sa to hrou od hry, každá je iná, teraz mi konkrétne napadla MAFIA, tam bolo povedaných pár pekných myšlienok.
Alebo napr. simulátory, alebo realistické vojenské hry, Op. Flashpoint, Armed Assault etc.
o dvadsať rokov keď budeš deťom hovoriť o myslienke v hre mafia tak na teba pozrú a radšej újdu za mamou ktorá im bude hovoriť čo zažila, kde všade cestovala, akých zaujímavých ľudí v detstve spoznala a naučí ich veľa vecí zo života o ktorých gameri nemajú ani páru lebo to poznajú len zpoza monitora a ich učitelmi boli textúry s umelou inteligenciou :P
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

audiotrack - mam skorej ten pocit ze o 20 rokov uz deti nebudu poznat detstvo ako sme poznali my, nakolko take detstvo nepozna ani vacsina sucasnych deciek... :?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:o dvadsať rokov keď budeš deťom hovoriť o myslienke v hre mafia tak na teba pozrú a radšej újdu za mamou ktorá im bude hovoriť čo zažila, kde všade cestovala, akých zaujímavých ľudí v detstve spoznala a naučí ich veľa vecí zo života o ktorých gameri nemajú ani páru lebo to poznajú len zpoza monitora a ich učitelmi boli textúry s umelou inteligenciou :P
alebo sa otocia nazad k monitoru... :lol:
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

SchYzo napísal:alebo sa otocia nazad k monitoru... :lol:
alebo si znova napoja nervovu sustavu na komp a vojdu do virtualnej reality :D
Napísať odpoveď