Kam na školu? BRNO/BLAVA
Kam na školu? BRNO/BLAVA
cafte ludia, matury a vyska sa nezadrzatelne blizia a ja nad tym zacinam vazne rozmyslat... ze kam ist... viem ze by som chcel robit nieco s IT => nejaka aplikovana informa by nebola odveci, pripadne nejake telekomunikacie... ale kam?
Masarycka Brno - FI? odbor aplikovana informa
UK v Blave - FMFI - to iste
STU v Blave - FEI - to iste alebo telekomunikacie
prip STU BA - MTF v TT... ako nejaka zaloha.. okrem brna by ma eventuelne mali zobrat bez prijimaciek vsade ak zmaturujem nejak normalne... ale brno laka...
co by ste odporucali vy? pre a proti pre jednotlive skoly,skusenosti,poznatky,famy, prip este nejake alternativy... diky moc
Masarycka Brno - FI? odbor aplikovana informa
UK v Blave - FMFI - to iste
STU v Blave - FEI - to iste alebo telekomunikacie
prip STU BA - MTF v TT... ako nejaka zaloha.. okrem brna by ma eventuelne mali zobrat bez prijimaciek vsade ak zmaturujem nejak normalne... ale brno laka...
co by ste odporucali vy? pre a proti pre jednotlive skoly,skusenosti,poznatky,famy, prip este nejake alternativy... diky moc
shark - ved to,ze kazdy to len vychvaluje, ale predpokladam,ze tam bude aj dost sito po 1-2 semestroch, alebo sa mylim? a tie testy studijnych predpokladov - je pekne ze to je iq test vpodstate, ale... ale... ja som na take veci nikdy nebol, aj ked psycholog mi po testoch povedal ze som mierne above average, ja osobne si to nemyslim... takze bude fuska sa tam dostat...
a k blave k tym skolam? jeden kamos tvrdi,ze STU je lepsia, druhy ze UK.. dalsie nazory?
a k blave k tym skolam? jeden kamos tvrdi,ze STU je lepsia, druhy ze UK.. dalsie nazory?
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tiež nedávno riešil podobnú dilemu či sa snažiť dostať do Brna alebo do BA (keby nevyšla Praha
)... Síce ekonomické zameranie ale to je teraz nepodstatné... každopádne 1-2 návštevy Brna oproti xy krát čo som bol v BA ma absolútne presvedčili že Brno bude správna cesta.. Navyše o Masarkykovskej informatike počúvam od známych samé kladné reči 
k informatike sa nebudem vyjadrovat, kedze nie som sposobily, ale o MU vseobecne nemozem povedat jedno zle slovo. vsetko prepracovane do posledneho detailu, ziadne starosti navyse, plno moznosti stipendii apod. a ked si to zoberies z inej strany, tak cesko je predsa len viac na zapad ako slovensko. tymto nechcem podcenovat ani nijako zdiskreditovat slovenskych studentov, neberte to prosim zle
-
BrainwasheD
Light Expert
Byvam v Ba druhy rok, nestazujem si...
Studujem aplikovanu na Matfyze UK, taktiez si nestazujem, skola sa da zvladnut v pohode ak trochu zapracujes...
K STU ti nepoviem nic...
K Brnu, ked som tam bol zdalo sa mi to trosku na vyssej urovni ako u nas. Aj co sa tyka koleji aj skoly.
Imho ak chces mat trosku vyssiu uroven >>>Brno
ak chces mat pohodu a klud tak BA (na UK
)
Studujem aplikovanu na Matfyze UK, taktiez si nestazujem, skola sa da zvladnut v pohode ak trochu zapracujes...
K STU ti nepoviem nic...
K Brnu, ked som tam bol zdalo sa mi to trosku na vyssej urovni ako u nas. Aj co sa tyka koleji aj skoly.
Imho ak chces mat trosku vyssiu uroven >>>Brno
ak chces mat pohodu a klud tak BA (na UK
h, diky vsetkym zatial za reakcie... velmi ste mi sice nepomohli, ale aspon som sa rozhodol,ze telekomunikacie nie... ale nad FEI uvazujem stale, podla toho co pocuvam tak sa vzmaha ta skola teraz...
BrainwasheD: hm, mozes mi k tomu napisat nieco blizsie? co cca sa robi prve roky na aplikovanej na UK? ako je to so zamestnanim popri skole, ci nieje problem a tak..
BrainwasheD: hm, mozes mi k tomu napisat nieco blizsie? co cca sa robi prve roky na aplikovanej na UK? ako je to so zamestnanim popri skole, ci nieje problem a tak..
-
BrainwasheD
Light Expert
Neviem co ti mam napisat,
pokial sa nebudes na intraku len ihruskat a ozierat, tak skolu zvladnes v pohode.
Je tu mix matematiky, programovania (teorie je fakt minimum) na STU maju ktomu tusim aj fyziku, ale tym somo si neni isty.
Profaci su v pohode ako aj cviciaci.
Pracu by si stihal v pohode. Pravdaze by si si musel upravit trocha rozvrh...
pokial sa nebudes na intraku len ihruskat a ozierat, tak skolu zvladnes v pohode.
Je tu mix matematiky, programovania (teorie je fakt minimum) na STU maju ktomu tusim aj fyziku, ale tym somo si neni isty.
Profaci su v pohode ako aj cviciaci.
Pracu by si stihal v pohode. Pravdaze by si si musel upravit trocha rozvrh...
pozeram ze sa tu chysta viac ludi do brna? jednoznacne Brno a Masarykova Univerzita, to nie je o com...Je to skola na velmi vysokej urovni, i ked dost narocna..No na aplikovanej to je viac v pohode ako na klasickej...
A nuda v brne? Ak poznas ludi, tak mozes robit kazdy den co chces, lebo tu mas tak isto plno koncertov, kina, vystavy, divadla, puby, bary, stale nejake pravnicke akcie...takze uplne spoko....
//ked uz sa niekto do brna dostane, dajte vediet
A nuda v brne? Ak poznas ludi, tak mozes robit kazdy den co chces, lebo tu mas tak isto plno koncertov, kina, vystavy, divadla, puby, bary, stale nejake pravnicke akcie...takze uplne spoko....
//ked uz sa niekto do brna dostane, dajte vediet
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Takze mozem ti popisat strucne (co ma aktualne napadne, ako to funguje na FI MUNI):
1) takmer plne volitelny studijny plan.
Nikto ta nenuti studovat ten a ten predmet v tom a tom rocniku. Zvolis si to co chces, za cele studium mas akurat dany zoznam povinnych a povinne volitelnych predmetov. Na prejdenie semestrom staci 15kreditov.semester, alebo 45/2semestre. Celkovo bakalar 180kr. Niektore predmety maju prerekvizity, tzn. ze ho mozes absolvovat az po uspesnom absolvovani ineho predmetu (prerekvizita)
2) Vybaveni. Vyborne. Pred dvoma rokmi brala skola pozicku cez 400mil. korun a vybudovala novu pocitacovu miestnost a dve prednaskove haly. Ucivo sa zobrazuje na velkom platne pred tebou. Vacsina prednasok je v elektronickej podobe na webe. Pocitacova miestost cita odhadom 100pocitacov - v drvivej vacsine Linux (Fedora, Redhat, FreeBSD), Windows (NT 4.0), a zopar iMacov + Solaris a nejake tie SGI stanice
3) Moznosti. Neuveritelne! Skola ma niekolko specializovanych laboratorii (http://fi.muni.cz/veda/laboratore.xhtml.cs) kde prides do styku s technologiami o ktorych sa ti ani nesniva. Hlavne v oblasti sieti je je fakulta preslavena na medzinarodnej urovni (prvy konferencny hovor na nejakych 20.000km aj s obrazom). Skola ponuka priestor na studium cohokolvek, skutocne.
4) System. Vsetko elektrocniky. Na studijne ti staci prist snad raz za rok - na zaciatku. Na skusky sa prihlasujes/odhlasujes elektronicky, na index zabudni, to uz nie je asi 5 rokov. IS poskytuje diskusie k predmetom, cez IS sa zadavaju a zbieraju "domace ulohy", atd.
5) Koleje. Mala kapacita, uroven standardna, tzn. vacsinou 2-3 ludia na izbe, velkost - no proste intraky
Pripojenie 100mbit, FUP tam je a uz aj sprisnili pouizvanie torrentov apod. po velkych pruseroch, ked museli niekolkokrat dokonca policii odovzdavat logy siete. Stravovanie si zabezpecis v menzach VUT, kde sa vari lacno a podla mojho nazoru aj dobre.
Ak sa chces spytat na nieco konkretne spytaj sa, viac ma toho teraz nenapada
1) takmer plne volitelny studijny plan.
Nikto ta nenuti studovat ten a ten predmet v tom a tom rocniku. Zvolis si to co chces, za cele studium mas akurat dany zoznam povinnych a povinne volitelnych predmetov. Na prejdenie semestrom staci 15kreditov.semester, alebo 45/2semestre. Celkovo bakalar 180kr. Niektore predmety maju prerekvizity, tzn. ze ho mozes absolvovat az po uspesnom absolvovani ineho predmetu (prerekvizita)
2) Vybaveni. Vyborne. Pred dvoma rokmi brala skola pozicku cez 400mil. korun a vybudovala novu pocitacovu miestnost a dve prednaskove haly. Ucivo sa zobrazuje na velkom platne pred tebou. Vacsina prednasok je v elektronickej podobe na webe. Pocitacova miestost cita odhadom 100pocitacov - v drvivej vacsine Linux (Fedora, Redhat, FreeBSD), Windows (NT 4.0), a zopar iMacov + Solaris a nejake tie SGI stanice
3) Moznosti. Neuveritelne! Skola ma niekolko specializovanych laboratorii (http://fi.muni.cz/veda/laboratore.xhtml.cs) kde prides do styku s technologiami o ktorych sa ti ani nesniva. Hlavne v oblasti sieti je je fakulta preslavena na medzinarodnej urovni (prvy konferencny hovor na nejakych 20.000km aj s obrazom). Skola ponuka priestor na studium cohokolvek, skutocne.
4) System. Vsetko elektrocniky. Na studijne ti staci prist snad raz za rok - na zaciatku. Na skusky sa prihlasujes/odhlasujes elektronicky, na index zabudni, to uz nie je asi 5 rokov. IS poskytuje diskusie k predmetom, cez IS sa zadavaju a zbieraju "domace ulohy", atd.
5) Koleje. Mala kapacita, uroven standardna, tzn. vacsinou 2-3 ludia na izbe, velkost - no proste intraky
Ak sa chces spytat na nieco konkretne spytaj sa, viac ma toho teraz nenapada