v systeme mam len jednu particiu a to NTFS (55.8 GB). Na nej je instnuty Windows. Instalaciu linuxu ako multiboot som uz na tomto PC robil, ibaze teraz som sa stretol s problemom:
Ked dam v partition magicu zmensit tu NTFS particiu a restartuje sa to, tak zacne overovat integritu disku. Zrazu to pri 16% vyhodi chybu:
Error 1529: Information mismatch in directory entry.
Po restarte do Windows sa nic nestalo, particia sa neposkodila, ale ani sa nezmensila. Tak som dal defragmentovat disk a CHKDSK, neskor CHKDSK /F. Chcel som odznova shrinknut particiu, ibaze zas ta chyba... tak zas defrag a chkdsk, a zas chyba atd.
Ked som minule instaloval Linux (konkretne Ubuntu 7.04), tak som to po niekolkych hodinach rozmyslania shrinkol cez GParted, ibaze potom som Ubuntu odfajcil prec lebo som mal malo diskoveho miesta, ext3 particiu aj s linux swapom zmazal a zvacsil som si naspat NTFS particiu. Ibaze vtedy som nemal na disku 60% skomprimovanych suborov... no neviem, mam tie subory odkomprimovat, alebo to risknut cez GParted?
Kazdopadne zalohy suborov mam, ibaze jakosi nemam chut preinstalovat Windows odznova
Diky za vase komentare a napady.