Elektricka alebo klasicka gitara??
-
JohnFrusciante
Star
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak by tu mal niekto záujem, kamarád predáva svoju gitarku, súrne potrebuje peniaze na novú, trošku inú.
http://bazar.muziker.sk/?action=4&id=64548
http://bazar.muziker.sk/?action=4&id=64548
zdravim už 3 roky hrajem na akustickej gitare a chcel by som prejst na elektricku gitaru. mam vybrate 3 typy a neviem sa rozhodnut medzi nimi tu su:
tato sa mi paci najma koli cene
tato zase vzhladom
a tato tak vseobecne:)
poradte ktoru by ste brali a ak mate nejake lepsie typy v podobnej cene tak ich sem dajte
btw chcem na nich hrat tvrdsie veci ale nech sa na nich da hrat aj klasika a nejake tie sladaciky
tato sa mi paci najma koli cene
Kód: Vybrať všetko
http://www.muziker.sk/default.aspx?Yamaha-ERG121U&nid=20016&nparams=kod_id;3395Kód: Vybrať všetko
http://www.muziker.sk/default.aspx?ESP%20LTD-F50-BK&nid=20016&nparams=kod_id;6621Kód: Vybrať všetko
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Ibanez-GRG170DX-BKN&nid=20016&nparams=kod_id;105177
btw chcem na nich hrat tvrdsie veci ale nech sa na nich da hrat aj klasika a nejake tie sladaciky
zalezi hlavne na tom kolko do toho chces investovat, apis sumu, a uvidime co sa da robitschmeter napísal:no tak chystam sa kupovat po nejakej brigade a chcem kupit uz nieco lepsie na com sa da zahrat vsetkoa tak btw mohli by ste poradit aj nejake kombo a efekty nakolko v tom sa skoro vobec nevyznam
-
Andi_Cibula
Addict
chlape, nevies do coho sa pustas, ale kazdopadne DRZIM PALCE, odkial mas material ak sa smiem spytat, robis to podla hammetovej gitary, ktora je spickovy nasteroj z prvotriednych materialov, cize? a inac, velkost si vyvodzoval z velkosti snimacov, alebo si odniekial zohnal original nacrt? napadne ma casom este kopa otazok, tak sa skus trosku viac rozpisat ked uz si sem buchol tie fotky, napis aj ake mechaniky tam davas, snimace proste vsetko...a aj kolko ta to vyslo, resp vyde, ked sa neurazis::PRacius napísal:Ľudia sa delia na dve skupiny. Tí ktorí ma vysmejú a tí ktorí mi fandia.
Ale ja si verím a myslím to vážne.
-
Andi_Cibula
Addict
V podstate si ani nepametám, ako k tomu došlo, náhodou som narazil na niečo o stavbe, zo zvedavosti som študoval a študoval a prichádzal, že na to mám, schopnosti aj podmienky. Vypytoval som sa na drevo kde sa dalo a sám sebe sa čudujem ako sa mi podarilo zadarmo získať mahagónovú foršňu hrubú 6 cm, vysokú 2m a širokú akurát na telo gitary. Tú som s tatkom a strýkom popílil na tretinky a po dohode s istým prievidzským gitarárom vymenil príslušný objem dreva za jelšovú foršňu a javorovú dosku.
Výkres som nakreslil pomocou niekolkých ebookov o stavbe s pomocou sekcie Dimensions a tvary som si prekreslil v istých prievidzských hudobninách podla modelu ESP-LTD M50, čo je viacmenej (naj)nižšia rada z pôvodnej ESP KH2.
V týchto dňoch už len čakám, kým bude mať strýko čas na vypílenie tvaru tela a otec čas na prepílenie 15st. uhlu na krku a potom môžem konečne začať. Pre mňa prvé, najťažšie kroky ako pílenie, rezanie, frézovanie a hoblovanie za mňa spravia príbuzní, s ktorými som sa dohodol, šťastnou náhodou o generáciu vyššie sa roky pracuje s drevom.
Jemné práce nie sú problém, trpezlivosť mi (dúfam) nechýba, citlivá ruka tiež, ved robenie inlay značiek na tom modeli bola makačka a nezdalo sa mi to nejak ťažké. : ))
No a hardware som si kúpil u p. Sivčáka (sollerguitars.com), zatial ale len čo najlacnejší kórejský, kobylka 350 korún, mechaniky po 110 korún, snímače chcem osadiť tesne pred dokončením, ak vyjdu peniaze tak EMG H4, ak nie, tak tiež nejaké haraburdy stačia.
Bol som skalopevne presvedčený, že letné prachy z roboty pôjdu na vysnívanú LTD M50, myšlienka ale padla, viem teraz, že za tú cenu mám poriadny hardware.
Konečná predstava:
Telo : jelša
Krk: Javor, šrobovaný
Hmatník : Rosewood (palisander je nemecko-československý slang ! =P )
Počet pražcov : 24, typ ešte neviem. :- D
Menzúra : 25.5" (648mm)
Ladiace mechaniky : Gotoh (klasika : ))
Kobylka pevná, strings through body
Snímače : EMG H4 passive
Suma minutá doteraz: 1300 korún
Suma minutá na konci: ~9-10 tis.
Cena nástroja na konci : Naprosto nevyčíslitelná
Proste, každý kto postaví prvý nástroj, ten mu zostane na veky.
Výkres som nakreslil pomocou niekolkých ebookov o stavbe s pomocou sekcie Dimensions a tvary som si prekreslil v istých prievidzských hudobninách podla modelu ESP-LTD M50, čo je viacmenej (naj)nižšia rada z pôvodnej ESP KH2.
V týchto dňoch už len čakám, kým bude mať strýko čas na vypílenie tvaru tela a otec čas na prepílenie 15st. uhlu na krku a potom môžem konečne začať. Pre mňa prvé, najťažšie kroky ako pílenie, rezanie, frézovanie a hoblovanie za mňa spravia príbuzní, s ktorými som sa dohodol, šťastnou náhodou o generáciu vyššie sa roky pracuje s drevom.
Jemné práce nie sú problém, trpezlivosť mi (dúfam) nechýba, citlivá ruka tiež, ved robenie inlay značiek na tom modeli bola makačka a nezdalo sa mi to nejak ťažké. : ))
No a hardware som si kúpil u p. Sivčáka (sollerguitars.com), zatial ale len čo najlacnejší kórejský, kobylka 350 korún, mechaniky po 110 korún, snímače chcem osadiť tesne pred dokončením, ak vyjdu peniaze tak EMG H4, ak nie, tak tiež nejaké haraburdy stačia.
Bol som skalopevne presvedčený, že letné prachy z roboty pôjdu na vysnívanú LTD M50, myšlienka ale padla, viem teraz, že za tú cenu mám poriadny hardware.
Konečná predstava:
Telo : jelša
Krk: Javor, šrobovaný
Hmatník : Rosewood (palisander je nemecko-československý slang ! =P )
Počet pražcov : 24, typ ešte neviem. :- D
Menzúra : 25.5" (648mm)
Ladiace mechaniky : Gotoh (klasika : ))
Kobylka pevná, strings through body
Snímače : EMG H4 passive
Suma minutá doteraz: 1300 korún
Suma minutá na konci: ~9-10 tis.
Cena nástroja na konci : Naprosto nevyčíslitelná
-
Andi_Cibula
Addict
Trochu mi to trvalo, ale.. drevo na hmatník si budem musieť kúpiť
400-500 korún, ak chcem indický a toto bude (dúfam
) 1st class nástroj.
No a samotný hmatník si budem musieť vyrobiť. Bohužial spomínaný prievidzský gitarár ma neskutočne vela roboty a aj keby nie, tak pod 2000 tisícky za opražcovanie sa nedostanem.
Neurobím však chybu, akú spravilo mnoho ludí predo mnou, drážky na pražce rezali po nalepení hmatníku, čo je zásadná chyba. Ono ked mám pekne drážky narezané, naklepať pražce nie je problém, netreba ich totiž ani lepiť, takže mám viac šancí na opravu ako napr. pri lepení, or rezaní.
Dneska sa to konečne pohlo, tatko celkom pekne prepílil javorovú dosku pod uhlom 15st. a spolu sme napílili jelšovú foršňu na dve dosky, zajtra sa bude hoblovať a potom huraaa lepiť.
No a samotný hmatník si budem musieť vyrobiť. Bohužial spomínaný prievidzský gitarár ma neskutočne vela roboty a aj keby nie, tak pod 2000 tisícky za opražcovanie sa nedostanem.
Neurobím však chybu, akú spravilo mnoho ludí predo mnou, drážky na pražce rezali po nalepení hmatníku, čo je zásadná chyba. Ono ked mám pekne drážky narezané, naklepať pražce nie je problém, netreba ich totiž ani lepiť, takže mám viac šancí na opravu ako napr. pri lepení, or rezaní.
Dneska sa to konečne pohlo, tatko celkom pekne prepílil javorovú dosku pod uhlom 15st. a spolu sme napílili jelšovú foršňu na dve dosky, zajtra sa bude hoblovať a potom huraaa lepiť.
-
Andi_Cibula
Addict
-
Vesper
Professional
Jasne elektroakustika je super vec, pretože má 99% vlastností akustickej gitary plus máš možnosť si ju penetrovať a rozšíriť jej záber.. Čo sa značiek týka tak z tých na ktorých som hral ma najviac dostali Ibanezi.. A ešte je to aj cenovo dostupné pretože už za 10k kúpiš dobrý kuskinjeril napísal:Ma niekto skusenosti s elektroakustikou?
Ja by som ti podhodila jednoznacne pre zaciatky akustiku...
s nou sa tiez daju zabavit vselijake divy...
akustika si myslim ma aj tak krajsi zvuk..
aa co sa tyka elektriky, my mame dve v kapele ,no skor by som tu jednu vymenila za elektroakustiku ..neviem ...ale to je tiez asi vec nazoru ...
- po prip. to vyries vyberom elektroakustiky alebo poloakustiky..
mas v tom skoro oboje.. 
- po prip. to vyries vyberom elektroakustiky alebo poloakustiky..
-
olololwtfomg
Expert
eps ltd m50
cawte,ja mam mensi problem stouto gitarou ESP LTD M50 ,chcel by som sa spitat ako mam zapojit do tremala tu paku???pls poslite mi na [email protected] daky navod alebo fotku kde to je vyznacene
Re: eps ltd m50
chytis, nasmerujes spravnym koncom do diery tremola, v pripade ze si lavak, pravou rukou uchopis gitaru a lavou zatlacis kym nezacujes klepnutie, v pripade, ze si prava, tak si gitaru pridrziavas lavou rukou a pravou tlacis, v pripade ze je toto moc odborny opis, riad sa tym, ze ju tam proste pichnes kym nezapadne, v pripade potreby obrazkoveho manualu kontaktuj vyrobcu, resp. dodavatelaboh napísal:cawte,ja mam mensi problem stouto gitarou ESP LTD M50 ,chcel by som sa spitat ako mam zapojit do tremala tu paku???pls poslite mi na [email protected] daky navod alebo fotku kde to je vyznacene