Zemepis

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
aviceN
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zemepis

Príspevok od používateľa aviceN »

Caute chalani neviete mi poradit ako sa dobre naucit zemepis? som zatial len 7iedmak a strasne tazko sa mi to uci setky tie mesta a vsetko ostatne proste neviete daku zverinu cim by som sa to naucil?? :D proste zadne tahaky nic vychadza mi 4ka co som dostal z pisomky plz help
btw. ucime sa Aziu :D teda ucili zajtra pisomka neviem ani slovo a zaciname Ameriku :(
btw. :D mame taku je*** ucitelku ze nam da celu Aziu a je* setky Mesta vrchy rieky proste vsetko :(
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

neviem ja som sa vzdy o vseobecne vzdelanie zaujimal .. zemepis moj top predmet na zakladnej :) .. hehe i na strednej.. no co uz .. sleduj cestopisy, citaj, uc sa, hraj zemepisne kvízy odporucam www.testbox.sk neviem je vela sposobov .. citaj si atlas .. :) encyklopediu ..
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Učíte sa tie veci že krajina a v nej čo chovajú, pestujú, priemysel, obyvateľstvo a tie veci? To som tiež nemala veľmi rada, ja som si na to spravila taký systém, že určité veci sa pestovali, chovali, vyrábali len v určitej krajine, to stačilo len obkecať a potom som sa už len učila také tie charakteristiky pre každú krajinu...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Sadni si na prdel, atlas pred cumak a studuj!
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

bolek napísal:Učíte sa tie veci že krajina a v nej čo chovajú, pestujú, priemysel, obyvateľstvo a tie veci? To som tiež nemala veľmi rada, ja som si na to spravila taký systém, že určité veci sa pestovali, chovali, vyrábali len v určitej krajine, to stačilo len obkecať a potom som sa už len učila také tie charakteristiky pre každú krajinu...
ale chapes toho je mrte vela vies ona pride do triedy tusim ze vcera vosla a povedala "tak sa pripravte na buducu hodinu piseme pisomku z celej Azie" no mna slo je****
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ucis sa na kazdu hodinu?
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie :D to je asi ten problem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pisete z kontinentov orientacky? mi sme na gympli ano. ak mas fotograficku pamat tak nemas problem, a priemysel? to sa but naucis alebo vies z inych predmetov, alebo zo sprav, alebo z inych zdrojov...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

ClicK napísal:ale chapes toho je mrte vela vies ona pride do triedy tusim ze vcera vosla a povedala "tak sa pripravte na buducu hodinu piseme pisomku z celej Azie" no mna slo je****
Ja chápem, ja som tiež mávala zemepis :D Uč sa pravidelne, v tom to bude :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak tak veru, atlas chlapče, atlas, ťažko sa to vraví, ale s atlasom to ide lepšie.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

sak mam pred sebou vsetko len tak no netaha ma moc ten zemepis :( radsej si dam dejepis omg ako zemepis :(
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Hm, takze mas to pred sebou hovoris, hm? Predpokladam, ze o atlas mas oprete lakte, len aby si dociahol na keyboard, ze? :)

Ces basu na par dni? Zlepsim ti znamky, neboj ty nic. :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

U mňa predmet no.1 odkedy sa trochu orientujem vo svete. Ono to sú absolútne zaujímavé vei, ja som začínal tak že som si otvoril atlas a vravel som si kde všade by som chcel ísť a k tomu ešte aj dáke obrázky tých miest aťď... A týmto štýlom sa dá naučiť toľko že by si hubu otváral (a aj učiteľky otvárajú :D ).. Proste ak ťa aspoň trošku baví cestovanie tak to nemôže byť problém len treba prežiť drísty o klimatotvorných činiteľoch, vetroch a podobne ktoré ja mám už naštastie za sebou :)
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

:D tak tak presne tak :( som lajdak no :( ee basu nechcem :D ale tak vsetko mi vychadza 1,2 len zemepis 4
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. knižka + atlas a učiť sa. Dávaj si občas veci do súvislosti s tým, čo si videl v novinách, v TV, čítal na nete.. aj to pomáha.. ;)

Treba sa tiež učiť priebežne.. :P nie len na písomku.

Inak ja mal rád zemepis.. som z neho aj maturoval.. a tiež aj na VŠ som si dal jeden semestrík nepovinný predmet hospodársku geografiu.. ;)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

rovnaky problem pred 2 rokmi len ked vies dobre improvizovat :D tak treba robit to na pisomkach, ak nie tak len ucit sa ucit sa ucit, ale priebezne sice ja som to tak nerobil pretoze ked prisla pismoka ja som zaimprovizoval, vymyslel som si par veci a na dvojku som to v poho dal :lol: neboj o rok to bude lepsie, to bude Europa a budete to brat po castiach cize Zapadna, Vychodna, Stredna, Juzna, Juhozapadna, Severna a tam je toho menej a to som sa uz aj ucil :)
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

pokial sa ucis na kazdu hodinu aspon ako tak ze vies o com tam ide a vies to aspon na 70 - 80% tak imho nieje problem naucis sa vsetko aj na posleny den. Horsie je ze ak sa neucis a nechas si to na posledny den vtedy ma clovek fakt malu sancu. Podobne aj ja, neucil som sa 3 tyzdne, dosla pisomka, 8 latok z ggr na posledny den, dostal som 3 a to osm sa ucil snad 4 hod

Osobne pred pisomkou zvyknem este si to vecer v posteli vsetko prejst, najlepsie sa vtedy sustredim. A nakoniec nejaky tahaky na lavicu pripadne na papieriky....

Nuz a ak to teda fakt nevies tak sa uc laku po latke a nechod dalej kym nevies tu jednu.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Menko ty si siedmak na zakladke.... To ucivo co tam preberate a tie knihy kde su konske obrazky nie je este ucenie.Ked pojdes na strednu skolu tak to budes mat taky skok,pokial teda nejdes na maliara zametača.A ak sa ti podari na vysoku tak to ani nehovorim.
Radsej fakt sa donut sa naucit tie dve strany z jednej latky co ti zaberie pol hodku denne ako potom o par rokov si buchat hlavu o stenu ze ja ko*ot teraz mozem sadrovat diery na stene.
metallista
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa metallista »

ja by som radil hlavne učit sa z atlasu, ja som si len tak zo zaujmu listoval v atlase a mal som jednotky
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

tiez som nemal rad zemepis a teraz lutujem, ze som sa to neucil poriadne. som z toho niekedy dost mimo a dost to chyba. raz som si zohnal taky program. volalo sa to encarta interactive world atlas. su tam kadejake kvizy, vsemozne informacie o krajine, ich pesnicky, fotky ich pamiatok, prirody. a s tym ma to potom aj bavilo. no to uz sme zemepis nemali. ale ten program fakt stoji za to :)
Napísať odpoveď