Reinstal driveru pre chipset bez reinstal WIN XP
-
Rammer
Light Professional
Reinstal driveru pre chipset bez reinstal WIN XP
Ahojte, mozem reinstalovat driver chipsetu bez toho aby som musel reinstalovat cely Windows?
To preto, lebo ked hram hru, tak hned ked sa mi nacita, ale este nespusti sa mi ukaze blue screen s informaciou o probleme s pamatou (neukazuje sa mi to vzdy, len parkrat sa mi to stalo). Tak si myslim, ze novym driverom pre chipset by sa to mohlo vyriesit. Co vy na to?
To preto, lebo ked hram hru, tak hned ked sa mi nacita, ale este nespusti sa mi ukaze blue screen s informaciou o probleme s pamatou (neukazuje sa mi to vzdy, len parkrat sa mi to stalo). Tak si myslim, ze novym driverom pre chipset by sa to mohlo vyriesit. Co vy na to?
Poklikaj na to, odinstaluj to ten ovladac, pravdepodobne je to s alcoholu a restartuj pc.Rovnako odinstaluj alcohol a skus trebars novsiu verziu programu.
Edit: Mozno ti bude na uzitok aj toto Alcohol support , ale je tam vlastne to iste napisane.
Edit: Mozno ti bude na uzitok aj toto Alcohol support , ale je tam vlastne to iste napisane.
-
Rammer
Light Professional
Hej, uz som si spomenul, ze to patri Alcoholu. Ale mam ten isty vykricnik aj pri polozke Plug and Play BIOS Extension. A to mi mozno sposobuje bluescreen. Potrebujem nejako aktualizovat BIOS?
//bios extension som uz vyriesil, odinstaloval som to, ale stale pretrvava problem s bluescreen a myslim, ze nieco bude s pamatou alebo nejakym ovladacom pre pamate. cim si otestujem pamate?
//bios extension som uz vyriesil, odinstaloval som to, ale stale pretrvava problem s bluescreen a myslim, ze nieco bude s pamatou alebo nejakym ovladacom pre pamate. cim si otestujem pamate?
Memtest bezkonkurecne na pamate. Bud si stiahni pre floppy a spustaj z floppy, alebo si stiahni iso a vypal ho na cd a je tam taktiez pre usb kluc, ale to som nemal cest este vyskusat. Alebo si stiahni rovno cele Ultimate boot CD CD obsahuje free nastroje na diagnostiku asi vsetkeho, co sa diagnostikovat da a dalsie zalohovacie a ine nastroje. Blizsie si to najdes na strankach, odkial to stiahnes. Samozrejme obsahuje aj spominaný memtest.
Re: Reinstal driveru pre chipset bez reinstal WIN XP
mal som podobne priznaky a ked som uz bol v koncoch prisiel som so susedovou ramku, zistil som ze mi odpadol chladic na northbridgeRammer napísal:ked hram hru, tak hned ked sa mi nacita, ale este nespusti sa mi ukaze blue screen s informaciou o probleme s pamatou (neukazuje sa mi to vzdy, len parkrat sa mi to stalo).
checkni si to aj ty bo tie umelohmotne strunkou napruzene gizma zviknu vystrelit - stretol som sa tym uz zoparkrat
-
Rammer
Light Professional
pato83 & salami: Otestovam som si RAMku vsetkymi testami na U B CD. Je bez chyby. A chladice vsetky na svojom mieste. Skor si myslim, ze to bude softverova chyba. Ale neviem, aky ovladac mam preinstalovat. Cipest driver som uz, ale nevem ci to ma neco spolocne s RAMkou. Je nejaky ovladac na RAmku alebo na kontrolu jej roboty alebo take nieco?