aky program dokaze skratit mp3 subor pri zachovani obsahu

Informácie o software, ankety...
msebo
Light Expert
Light Expert

aky program dokaze skratit mp3 subor pri zachovani obsahu

Príspevok od používateľa msebo »

Mam dabovany sk zvuk z jedneho filmu a chcem tuto stopu narvat do fimu ktoreho originalna stopa je eng. Viem ako to urobit vo Virtual Dub Mod-e ale mam problem. Ta sk stopa ide pomalsie a teda je dlhsia. Ako by som mohol "stlacit zmrsknut, scvrknut" tu moju slovensku stopu zeby bola kratsia a teda ked ju prilepim k filmu ze by sa kryla tak ako ma? Viete mi poradit nejaky programik kde by sa to dalo urobit? Polopate pre istotu napisem o co mi ide este raz: Potrebujem 90 minutovu mp3 stopu stlacit pri zachovani jej obsahu tak, aby mala napr. 84 minut.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

90 vs 84 je strasne vela, neviem si predstavit ako to tak v skutocnosti moze byt. Predpokladam, ze mas zdroj videa, ci uz serial z TV alebo film z DVD a chces k nemu pridat dabovanu stopu, ktoru mas natocenu z TV. Takato synchronizacia nebyva lahka, niekedy su s tym velke problemy, pretoze dabovana stopa bude zrejme obsahovat reklamu, zaciatok ci koniec moze byt odlisny, mozu byt vystrihnute cierne pasaze a skratene na minimum (napriklad O.C. California na Markize ma skratene cierne pasaze, cize pri prechode na inu scenu v originale je miesto sekunda ci dve cierneho pozacia skratene mozno na stvrtinu sekundy, ked mas takychto scen v serialy 6, tak mas z toho hned 10 sekund)... Pred takym rokom az dvomi som cital na ceskom fore diskusiu ohladom rozdielnej dlzky, bolo tam zrovananie niektorych filmo a stanica Nova vysielala aj o dve sekundy kratsi film, zrejme preto, aby mohli nasadit viacej reklamy.

Najlepsie by bolo obe zvukove stopy otvorit cez program Adobe Adition a porovnat ich. Uvidis ich nad sebou a pri zvacseni mierky sa v tom da dost dobre koordinovat. Najdes si hlavny bod, cize zaciatocny bod filmu/serialu a zacnes porovnavat. Prejdes o minutu dalej a budes hladat rozdiel, napriklad si najdes cast kde sa zacne rozpravat alebo zacne zvuk a porovnas, kde je rozdiel medzi originalnou a dabovanou verziou, ze ci len chyba niekde nejaka sekunda alebo ci ide cele audio rychlejsie/pomalsie. Ak budu len vystrihnute sceny, tak mozes prazdne sceny vystrihnut alebo pridat cisty zvuk, takze tym audio skratis, resp. predzlis. Takouto metodou budes robit ale hodinovy film kludne aj hodinu ci dve, ale ked dostanes prax, tak to bude v pohode. Dalsia moznost je, ze stopa bude zrychlena alebo spomalena, takze mozes pouzit funkciu na rychnlenie ci spomalenie a pokusit sa to dostat na aku taku uroven, ale opat netreba zabudnut na porovnanie, ci hlasy a zvuky sedia, ci nie je niekde skratena cierna scena, ci si nezabudol na reklamu a podobne.

Do prilohy pridavam obrazok (z Googlu), aby si pochopil kde som myslel porovnanie, oznacil som to fialovymi ciarami, ale je to zle vidiet. Ked vsak budes mat poriadne zvacsenie stopy a na monitore budes mat zobrazenu napriklad minutu, tak si to pekne vsimnes.

Pouzit mozes skusit este Adobe Premiere Pro, ten pracuje s video, ale ako je to so zvukom netusim. Viem, ze je tam moznost nastavovanie zvukovych stop a podobne, ale skusenost s tym nemam.
Prílohy
audition.jpg
msebo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa msebo »

je evidentne ze je to tym ze rychlost filmu z ktoreho som extrahoval SK zvuk bola pomalsia ako je ta anglicka verzia filmu. Totiz mam oba filmy, ale ten so slovenskym dabingom ma strasne nekvalitny obraz, takze som chcel z neho zobrat iba zvuk a "prilepit" ho do filmu ktory mam v anglictine pretoze ten je obrazovo celkom v norme. Ked som si tieto dva filmy pustal sucasne na dvoch playeroch vedla seba na monitore - od nejakejtej istej sceny - tak jednoducho ten anglicky zacal po chvili predbiehat /teda zvuk spolu s obrazom/ ten slovensky. Toto je pricina, aj ked ako si dobre poznamenal mozu tam byt potom aj tie uskalia - ze jedna verzia oproti druhej nemusi byt identicka kedze nejake cierne miesta alebo ine veci mozu byt "ostrihane". Ale ja som chcel len vediet ktorym softom by som mohol tu slovensku stopu jednoducho zrychlit. Tych 90 na 84 som iba strelil, v skutocnosti je to tak ze z 1:52 by som mal zmacknut tu stopu na 1:45 - teda na tej celej dlzke tak zrychlit tu stopu aby bola o 7 minut kratsia. Skusim to pohladat v tom Audition-e kde by mi to mohlo urobit tuto funkciu
Napísať odpoveď