Zásielka do zahraničia- dať údaje? poslať?
Zásielka do zahraničia- dať údaje? poslať?
čaute mám problém. predávam telefón. mal som inzerát na jednej slovenskej inzertnej stránke, a na môj mail mi napísal chlapík, ktorý ho chce kúpiť za 1700 dolárov. mám mu poslať číslo účtu, bankevé meno a adresu a on mi pošle hneď peniaze.
Telefón mám poslať jeho dcére do západnej afriky na adresu, ktorú mi už dal..priznám sa že mám strach, aby to nebolo niečo vážne...neviem, poradte.)dakujem
Telefón mám poslať jeho dcére do západnej afriky na adresu, ktorú mi už dal..priznám sa že mám strach, aby to nebolo niečo vážne...neviem, poradte.)dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Je to PODVOD, kamarat predaval notebook a ozvala sa mu "zena" vraj s anglicka ze chce ho chce poslat dcere do nigerie, ze je to pre nu tak lacnejsie. on jej povedal sumu za notebook ona povedala 1500 eur ze mu da + cenu za postu (8000sk) a bla bla.
Dohodli sa teda, dostal adresu a prisla mu zlozenka alebo nejaky iny papier ze peniaze su na nejakom ucte (o tom sme sa nebavili) vsetko v poriadku suma tam bola ALE musel by ho najprv poslat (za svoje) a ked by tam prisiel (Nigeria)a ta osoba si ho prevzala az vtedy by on mohol ist na postu a dat si to preplatit, no vtedy by uz peniaze tam neboli lebo by boli stornovane od tej "zeny".
Mozno som ti to az tak dobre nevysvetlil, v kazdom pripade sa jedna o podvod a nechod to do toho.
Dohodli sa teda, dostal adresu a prisla mu zlozenka alebo nejaky iny papier ze peniaze su na nejakom ucte (o tom sme sa nebavili) vsetko v poriadku suma tam bola ALE musel by ho najprv poslat (za svoje) a ked by tam prisiel (Nigeria)a ta osoba si ho prevzala az vtedy by on mohol ist na postu a dat si to preplatit, no vtedy by uz peniaze tam neboli lebo by boli stornovane od tej "zeny".
Mozno som ti to az tak dobre nevysvetlil, v kazdom pripade sa jedna o podvod a nechod to do toho.
ja som sa s tym nestretol, ja to len viem od kamarata lebo predaval svoj notebook prednedavnom, nastastie neposlal len mi to potom ozrajmil ze o co sa tam jednalo.hojko napísal:bobormako: O tychto podvodoch prave z Anglicka uz bolo pisane dost na internete, tusim to rozoberal jeden z dennikov ako lupa.cz, zive.cz alebo nieco podobne...
Samozrejme. prišlo mi od vraj že the bank of america, že mám im poslať číslo mojej zásielky cez ups, kópiu toho potvrdenia a ešte niečo...ja teda neviem, asi to bude naozaj podvod.bobormako napísal:Je to PODVOD, kamarat predaval notebook a ozvala sa mu "zena" vraj s anglicka ze chce ho chce poslat dcere do nigerie, ze je to pre nu tak lacnejsie. on jej povedal sumu za notebook ona povedala 1500 eur ze mu da + cenu za postu (8000sk) a bla bla.
NO zatial je to takto. prišli mi tri správy od [email protected] že peniaze sú na nejakom účte, a aby ochránili predávajúceho aj kupujúceho, tak najprv im musím poslať účtenku alebo proste potvrdenie o poslaní, nejako zoskenované. ďalej chcú odo mňa číslo tej zásielky cez ups. a ešte že sa nemám báť ,lebo peniaze už ten Gerrard Jones Mary nemôže vziať naspäť. No neviem. aj to vyzerá dôveryhodne, no bude to Ch*j*v*n* . . .
A aj keby nie, nech sa nehenvá na mňa nikto, ale ja 8 litrov nemám
. Keby mi bolo tých 40000 prišlo na účet, tak mu to z toho pošlem hneď.
Teraz mi napísal, že hneď vedel že ho chcem oklamať, že "PLEASE" !!! nech to pošlem, lebo je to veľa peňaží...no odrazu teda...
A aj keby nie, nech sa nehenvá na mňa nikto, ale ja 8 litrov nemám
Teraz mi napísal, že hneď vedel že ho chcem oklamať, že "PLEASE" !!! nech to pošlem, lebo je to veľa peňaží...no odrazu teda...
Takže je to uzavretá vážení.
SKončilo to ako viacerí z Vás predpokladali. Bol to zrejme podvod alebo minimálne špekulácia.
Ten dotyčný ma nakoniec obvinil že som ho chcel podviesť
a keď som sa mu snažil vysvetliť mailom, že naozaj nemám 8000 korún aby som sám zaplatil poštovné, tak sa viac neozval. Myslím že je to dobré ponaučenie nielen pre mňa, ale aj pre ďalších dôverčivý ľudí.
Tu je adresa z ktorej mi maily prichádzali:
[email protected]
a ešte z tejto:
[email protected]
takže ak Vám z nich niečo príde, neoplatí sa dúfať vo výhodný obchod
.
Tu je ešte adresa, kam som mal phone poslať:
Chris Mololuwa
37,Olawale Street,Imalefalafia,
Ibadan,
Oyo-State,
Nigeria
23402
Dávajte si teda pozor...
ešte raz všetkým ďakujem
SKončilo to ako viacerí z Vás predpokladali. Bol to zrejme podvod alebo minimálne špekulácia.
Tu je adresa z ktorej mi maily prichádzali:
[email protected]
a ešte z tejto:
[email protected]
takže ak Vám z nich niečo príde, neoplatí sa dúfať vo výhodný obchod
Tu je ešte adresa, kam som mal phone poslať:
Chris Mololuwa
37,Olawale Street,Imalefalafia,
Ibadan,
Oyo-State,
Nigeria
23402