E6600 vs. E6320
E6600 vs. E6320
Dobry den!
Nedavno sa mi kamarat vysmial ze ma rovnako vykonny procak za ovela mensiu cenu.On ma konkretne E6320 taktol na 2.4 GHz pri napati 2.8V a robili sme jeden bench kde mu vyslo prepocitavanie pri 1Mbit o 3 sek. lepsie. Ale moj procak ma vsetko na zakladnom.
Pytam sa v com je potom naozaj lepsie E6600 kedze je drahsi ako E6320 ?
Dakujem
Nedavno sa mi kamarat vysmial ze ma rovnako vykonny procak za ovela mensiu cenu.On ma konkretne E6320 taktol na 2.4 GHz pri napati 2.8V a robili sme jeden bench kde mu vyslo prepocitavanie pri 1Mbit o 3 sek. lepsie. Ale moj procak ma vsetko na zakladnom.
Pytam sa v com je potom naozaj lepsie E6600 kedze je drahsi ako E6320 ?
Dakujem
V tom, že Ty svoju E6600 môžeš tiež taktnúť..
a jeho pretaktovaná E6320 sa nebude chytať.. 
Pozri tento test.. máš tam E6600 a E6300 (E6320 je o trochu výkonnejšia E6300ka). Ako vidíš, na základných taktoch je E6600 výkonnejšia ako E6300, ale ak taktneš E6300, tak je výkonnejšia ako základná E6600ka. Lenže pozri, kde je pretaktovaná E6600ka..
http://www.ddworld.cz/procesory-a-pamet ... 00-53.html
Pozri tento test.. máš tam E6600 a E6300 (E6320 je o trochu výkonnejšia E6300ka). Ako vidíš, na základných taktoch je E6600 výkonnejšia ako E6300, ale ak taktneš E6300, tak je výkonnejšia ako základná E6600ka. Lenže pozri, kde je pretaktovaná E6600ka..
http://www.ddworld.cz/procesory-a-pamet ... 00-53.html
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
pri teste PI ? nieStifo16 napísal:Lenze a teraz pocuvajte - ked taktol E6320 na rovnaku frekvenciu ako zakladna frekvencia procesora E6600 t.j. 2400 MHz
mal vraj lepsi vykon cize podla neho sa vobec neoplati kupovat E6600.
A moze pri tomto teste hrat nejaku ulohu OS ?
ale aj tak je E6600 lepsia a oplati sa
-
Šu-Do
Redeemer
jj ja viem o co ti ide.. vy dvaja sa hadate ze kto ma lepsi CPU.. kamos ti hovori ze on ma lepsi lebo ho taktoval.. ale holy kkt.. ty mas lepsi.. a ako bolo pisane.. ked taktnes tu 6600ku tak henat jeho 6320 moze ist srat akurat tak... a on musi mat taknutu 6320nu aby mal aspon podobny vykon ako mas ty na zakladnych taktoch... a ten vykon co on hovori ? ze lepsi ako ty ?
hh.. o kolko ms ma lepsi cas v PI ?
jj uplne sa to odzrkadli v aplikaciach a v hrach.. NOOOT.. mas lepsi CPU.. 
BTW vyssie mas aj testy.. o co ti este ide ?
BTW vyssie mas aj testy.. o co ti este ide ?
-
Šu-Do
Redeemer
dpc. .. 
taktni ten CPU a posli ho potom do prdele.. takych ludi mam najradsej.. co je jeho po tom co si si kupil a za kolko... to je vrcholne trapne..
on musi mat taknute CPU aby mal take nieco ako TY
taktni tvoje cpu a potom mu posli vysledky
a inak ani newiem co riesis.. kupil si CPU.. uz ho menit nemozes..
taktni ten CPU a posli ho potom do prdele.. takych ludi mam najradsej.. co je jeho po tom co si si kupil a za kolko... to je vrcholne trapne..
on musi mat taknute CPU aby mal take nieco ako TY
taktni tvoje cpu a potom mu posli vysledky
a inak ani newiem co riesis.. kupil si CPU.. uz ho menit nemozes..
Na hodnotu PI má veľký vplyv aj pamäť. U mňa zmena frekvencie z 333MHz na 400MHz to bol rozdiel 4sek.:
http://www.hojko.com/post579527.html#579527
Takže napíš ešte presný typ pamätí (veľkosť, frekvencia, časovanie) a základnej dosky (chipset) Tvoje aj Tvojho kamaráta.
Ale každopádne.. keď on mohol taktnúť CPU, prečo ho aj Ty nemôžeš taktnúť? Prečo striktne trváš na frekvencii 2.4GHz?
http://www.hojko.com/post579527.html#579527
Takže napíš ešte presný typ pamätí (veľkosť, frekvencia, časovanie) a základnej dosky (chipset) Tvoje aj Tvojho kamaráta.
Ale každopádne.. keď on mohol taktnúť CPU, prečo ho aj Ty nemôžeš taktnúť? Prečo striktne trváš na frekvencii 2.4GHz?
A moj tip na zaver: Daj start-spustit a zadaj msconfig. Pod zalozkou obecne zaskrtni Diagnosticke spustenie a daj ulozit a restart. Po restartte sa ti nacitaju len najzakladnejsie veci, takze budes v maximalne moznej miere pripravený po softverovej stranke na test. Skus, sam som zvedavy o kolko ti to klesne. Ked dokoncis test, tak zase msconfig a daj pod zalozkou obecne zase to, co si mal predtym. A hod cas
Mne to k par sekundam pomohlo.
-
reno23
Guru wannabe
"intel speedstep" sa to tusim volabrm napísal:Podľa toho posledného screenu to máš podtaktované na 1.6GHz..
Asi máš v biose zapnutú funkciu (teraz neviem názov), ktorá automaticky podtaktuje CPU pri nečinnosti, aby ušetrila elektrinu a znížila teplo..
//t0m4s3 - EIST = enhanced intel speedstep technology