Kupa monitora 22"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

co sa uhlov tyka - 160/160 stupnov (max) vyplyva z technologie vyroby TN panela. Akekolvek ine udaje su skor marketingovym tahakom, alebo nejakym dokazanim si ze "v laboratornych podmienkach sa nam podarilo dosiahnut toto" Takze nejakych 170 ak sa uvadza - povedzme ze vidis obraz "vpohode", ale deformacia u farieb je katastrofalna.

Ak ti uz zalezi na kvalite podania farieb a na slusnych pozorovacich uhloch, mal by si sa skorej poobzerat po S-PVA paneloch. Ale tie su zase drahsie. Co sa odozvy 5 alebo 2ms tyka, tak je to viacmenej o5 len dalsi marketingovy tah, nakolko rozdiel nemas sancu postrehnut, uz len preto ze celkova odozva monitora (nie len uvadzana GtG) sa pohybuje na daleko vyssej urovni (zvacsa vsak 15-20ms) .. pri takej odozve uz 2ms nehraju absolutne ziadnu rolu.

Osobne som volil S-PVA panel s 8ms odozvou, na bezne hranie bez problemov postacuje, pozorovacie uhly su priam perfektne, podanie farieb a zvladnutie farebneho prechodu na neporovnatelne vyssej urovni (rovnako aj rovnomernost podsvietenia)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

ono zase ta TN technologia nieje tak zla a čo som pozeral S-PVA monitory tak ich ceny sa pohybuju okolo 20 tisiciek ;) takže neviem to by som moc nechcel...ono tieto 22xBW samungy chvalia a myslim ze to nebude zla volba

len neviem ci 223 alebo 225 ale asi priplatim tu tisicku ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ak sa rozhodujes medzi tymito dvoma, myslim ze volba je jasna - 225BW - vyskove polohovanie displeja sa zide, navyse ten typicky hranaty strohy design s tenkym ramikom je u samsungu podla mna to naj co maju.

A s papierovymi parametrami si hlavu nelam :) keby ich vidis pred sebou, pravdepodobne budes vidiet medzi nimi nejaky drobny rozdiel, avsak objektivne nebudes vediet posudit ktory z nich ma obraz lepsi.

(zastancovia kontrastu 3000:1 - jednak sa jedna o kontrast dynamicky a jednak realne dosahovany kontrast v nie laboratornych podmienkach nezvykne presahovat 500:1 ;) )
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

tento tyzden idem konecne pre samsung aj ja. Rozhodol som sa pre 226BW (na ktory som dostal tip v inej teme), jeho cena je v BGS vraj nieco okolo 9300, no trapi ma, ze nie je vyskovo nastavitelny. aspon som tak cital na svethardware.cz.
Do 225BW vsak nejdem kvoli dizajnu, ta 226ka je naozaj krasna. Budem to musiet riesit podlozenim monitora niecim, co nepokazi dojem a splni ucel.
Dost sa tesim na tu zmenu, 17ka mi pride uz naozaj primala.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

226ka a 223ka su uplne identicke co sa dizajnu tyka a 226ka je vyskovo nastavitelna rovnako ako aj 225ka. 223ka nie je.

edit: tak 226ka asi vyskovo nastavitelna nie je, more hojko ty trepan :-D
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

t0m4s3 napísal:"Cierne pasy" nie su zalezitostou monitoru ale grafickej karty a jej ovladacov
nie je to len vec ovladacov ... niektore monitory maju moznost nastavit iny pomer stran ako nativny priamo v nastaveniach (monitora - OSD)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ak 226, tak si imho treba doplatit na CWcko, BW nema taky farebny gamut a je tam rozdiel len par stoviek. Napr. pre mna je to dost dolezite, aj ked osobne mam PVAckovy display v uplne inej cene. Je to predsalen niekde inde, ale na hry absolutne nevyhovujuce kvoli pomalemu response time.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ak 226, tak si imho treba doplatit na CWcko, BW nema taky farebny gamut a je tam rozdiel len par stoviek. Napr. pre mna je to dost dolezite, aj ked osobne mam PVAckovy display v uplne inej cene. Je to predsalen niekde inde, ale na hry absolutne nevyhovujuce kvoli pomalemu response time.
je ten rozdiel tak badatelny, ze to stoji za tie peniaze?nikde som nenasiel priame porovnanie tych monitorov, tak sa tazko rozhoduje
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ak nerobis grafiku na tlac .. asi nie.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ten rozdiel v cene robi asi 2 tisicky...docela dost
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Pozeram, ze isiel hore, bol tam rozdiel iba 500 Sk ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak som ho prave zapojil (226BW). Je to neskutocne velke, jeho nativne rozlisenie je najviac, co vytiahne moja karta, hru si pri mojom kompe na tomto radsej ani nebudem pustat, ale take pecko, to vypada ovela lepsie :D
A ozaj, ked dam vlastnosti a monitor, ukazuje frekvenciu 60Hz, na 17ke som mal 85, na tomto sa vyssia nastavit neda, ako to? Zalezi pri LCD vobec od frekvencie zobrazovania?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Holubar: LCD neprekresluje cely obraz, ale len meni pixle, takze hovorit o frekvencii je v tomto pripade zbytocne. Tu ide skor o odozvu v milisekundach.
ehm123
King
King

hojko napísal:Holubar: LCD neprekresluje cely obraz, ale len meni pixle, takze hovorit o frekvencii je v tomto pripade zbytocne. Tu ide skor o odozvu v milisekundach.
hmm a co je lepsie 60Hz alebo 80Hz lebo neviem sa mi zdalo ze 80Hz ma ostrejsi obraz ale asi iba zdalo...
t0m4s3 napísal:"Cierne pasy" nie su zalezitostou monitoru ale grafickej karty a jej ovladacov. Inak hrat na 22ke v rozlisenie 1024 tak to je pekny hnus velebnosti. 1280 sa da prezit, ale 1024 je grc na grc.
Mno neviem mal som a este mam na test hyundai 19" wide...a pekne ked nastavim rozlisenie v pomere 5:4 tak sa vytvoria čierne pásy bez toho aby som nieco nastavil takze nemyslim ze by to robili ovladace na grafike (minuly tyzden som mal doma Mag 19" wide a ten tie cierne pasy nedal - mozno by sa to dalo nastavit v ovladacoch)

Objednal som ten 223BW a v utorok ma prijst potom napíšem či to bola dobrá kúpa ;)
ehm123
King
King

Mno lcd dorazil,najprv ked som ho rozbalil a zapojil...som si povedal co si to kupil za kram vsak to plestalo do oci ako svina...ale potom som upravil farby,kontrast,jas a monitor je ok.

Dalsia vec co ma zaujala ked som monitor pustil bolo vidiet 3 cervene bodky (vypalene pixle) po cca hodine pouzivania vidim iba jednu ;)

Myslim ze to bola dobrá kúpa a že vychádza v lepsom pomere cena/výkon ako jeho bratia 225bw a 226bw,pozorovacie uhly niesu bohvie aké ale zase vacssinou sedim pri pc sam tak mi to nevadí.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kolko ta vysiel?
ehm123
King
King

Holubar napísal:kolko ta vysiel?
8400,- aj s dph tusim
//preco?
ehm123
King
King

hmm a mozme si povedat otvorene co sme si kupili monitor 223bw alebo 226bw ze sme vsetci doradu debili

http://www.amazon.com/Samsung-226BW-22- ... 904&sr=8-1

v prepocte vychadza 7018 + 100 postovne = 7118 :((
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je*at do toho, hlavne ze to je doma a funguje :sledujem:
to keby som si mal vycitat kazdu moju nevyhodnu kupu, asi by som zosedivel. Peniaze boli aj budu
ehm123
King
King

Holubar napísal:je*at do toho, hlavne ze to je doma a funguje :sledujem:
to keby som si mal vycitat kazdu moju nevyhodnu kupu, asi by som zosedivel. Peniaze boli aj budu
hh optimisticky nazor ;))

inak co si spokojny s 226BW? ja som velmi velmi ;)
Napísať odpoveď