nenasiel som tu nic take a preto by ma zaujimalo co si o tom vy myslite....Slovensko podla vsetko vstupi 1.1.2008 do Schengenu, aky mate vy na to nazor myslite si ze je to dobre, v com su vyhody, nevyhody a pod. ?
pozemné prechody sa majú zrušiť od 21.12.2007 (platí to iba pre pohyb osôb, tj. tovar by mal naďalej pokračovať tak ako doteraz) a kontroly na letiskách by sa mali myslím zrušiť až od marca (košické letisko od 1.4.2008)
Dúfam, že aj vlaky už budú prekračovať hranice bez zastavenia.. a až raz opäť pôjdem autobusom StudentAgency, že ma už nebudú o druhej ráno budiť, že treba vyťahovať pasy..
brm napísal:pozemné prechody sa majú zrušiť od 21.12.2007 (platí to iba pre pohyb osôb, tj. tovar by mal naďalej pokračovať tak ako doteraz) a kontroly na letiskách by sa mali myslím zrušiť až od marca (košické letisko od 1.4.2008)
Dúfam, že aj vlaky už budú prekračovať hranice bez zastavenia.. a až raz opäť pôjdem autobusom StudentAgency, že ma už nebudú o druhej ráno budiť, že treba vyťahovať pasy..
Presne to som chcel podotknut Schengen vitam, tak si predstavujem europsku uniu
no a mna by napriklad este zaujimalo ze ked clovek moze prekrocit hranice na ktorom kolvek mieste tak potom moze aj vela veci pasovat nie napr. ked u nas stoja cigarety cca 70 SK a niekde v Nemecku alebo vo Francuzko aj 150Sk...ved na to by sa potom dalo dobre zarabat nie??
Nepýtaj sa a skús Ale mentalita v krajinách západnej Európy ich už určite neťahá kupovať nejaké lacné cigy na východ keď si bez najmenších problémov môžu dovoliť svoje domáce.. Totiž vzťahy napr A-SK sú trošku iné ako SK-UA
Dieg0 napísal:Nebude sa nic pasovat lebo sa prejde na euro tym padom sa nebude dat na cigaretach zarabat kvoli rovnakej mene
rozmyslaj. myslis si, ze od 1.1.2009 sa srazu vyrovnaju vsetky ceny na zapadnu uroven? resp, aku uroven? nie, len sa prepocitaju a nastane male - 1-2perc zvysenie cien kvoli zaokruhlovaniu. pripad slovinska hovori za vsetko.
Tak dnes ma potesila tato sprava: http://www.aktuality.sk/spravy/domace/k ... sa-naplnil
Teda konkretne to, ze kontroly prestanu v noci z 20. na 21. decembra, prave v tu noc totiz pojdem domov z Prahy, takze si vyskusam ake je to nestat na hraniciach
enter00.. ale aspoň od Teba nebude nikto drankať občiansky.. Inak tie prechody by sa postupne mali "znormálniť", že by boli normálne cesty. Len som stále zvedavý na medzištátne vlaky..