Nokia N95

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
110100
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nokia N95

Príspevok od používateľa 110100 »

Viem ze tu to je uz extremne osumela tema, ale neda mi sa neopytat (kedze si ho idem kupit aj ja) ako to je s velkostou pamäte.
Neviem co a ci vobec tu sa, ale dostal som dosluch a teraz neviem ako to je......

jedna ma:
Až 100 MB vnútornej dynamickej pamäte pre správy, vyzváňacie tóny, fotografie, videoklipy, poznámky v kalendári, zoznam úloh a aplikácie
Až 8 GB vnútornej flash pamäte pre multimediálny obsah ako je hudba, obrázky, vyzváňacie tóny a dáta

druha:
Až 160 MB* vnútornej dynamickej pamäti pre správy, vyzváňacie tóny, obrázky, videoklipy, poznámky v kalendári, zoznam úloh a aplikácie
Rozšíriteľnosť pamäti: pamäťová karta microSD s kapacitou 128 MB **
Slot pre pamäťovú kartu podporujúcu kartu microSD s kapacitou až 2 GB

Nechce mi to niekto konecne vysvetlit? jedna ma obe pamate vbudovane a dokopy 8,1 GB a druha si moze este jednu mikroSD pichnut, ale len do 2 GB ?
A pocul som este ze dokonca si mieto tych 2GB dat aj 4GB ... naozaj ?

Tak ako to je s tym ??? Postupne mi to vysvetlite. Btw, a aky je potom typ N95 v T-Mobile ?

Velke thx
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Tu mas porovnane oba:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... 756%2c3413

a tu su hlavne rozdiely medzi nimi (je to trochu neprehladne, ale hadam sa z toho vysomaris :)):

Nokia N95 Nokia N95 8GB
Uvedení září 2006 srpen 2007
Hmotnost 120 g 128 g
Úhlopříčka displeje 2,6'' 2,8''
Baterie 950 mAh 1200 mAh
Paměť 160 MB 100 MB + 8 GB
Paměťové karty ano ne
110100
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ok, predpokladam ze v TM je len N95. :?
este jedna vec, ako to je s tymi microSD ? aka najvacsia tam moze ist ?

a posledna vec, aj take s tymi mapami ked uz som pri tom.....
ked mi tam hodia nove mapy, to mi zabere kolko miesta ? lebo ak mi tam hodia mapy a zobere mi to 2 GB z 2 GB karty, a ostane mi tam len biednych 160 ci kolko MB tak nebudem happy
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa low-rider »

najvysia tam moze ist 8 gb
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

no ak si tam hodiš mapy tak asi s celej europy tak ti zaplni celu /8gb kartu aspon čo som čital na mobil manii takze sa moc neteš :D ja to riešim tak 2karty na jednej hudba filmy fotky a ine volovinky a na druhej čisto mapy
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

Zaxman napísal:no ak si tam hodiš mapy tak asi s celej europy tak ti zaplni celu /8gb kartu aspon čo som čital na mobil manii takze sa moc neteš :D ja to riešim tak 2karty na jednej hudba filmy fotky a ine volovinky a na druhej čisto mapy
ty si sa s necim zrazil ???? mapy celeho sveta maju cca 1.2gb !!
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

no možno mapy potrubia
110100
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Zaxman napísal:no možno mapy potrubia
ok. Ale da sa tam hodit napr len slovensko, nemecko, chorvadsko, madarsko a rakusko a to urcite nezabere celu pamat ...... abo sa to tak neda ?
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

110100 napísal:ok. Ale da sa tam hodit napr len slovensko, nemecko, chorvadsko, madarsko a rakusko a to urcite nezabere celu pamat ...... abo sa to tak neda ?
samozrejme , kazdy stat ma cca 5 mega
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

k tym mapam .. velmi s tymto mobilom nepocitaj ako s GPSkom lebo aj ked si za tu navigaciu pripatis podla mna to nikdy nebudes mat ako plnohodnotne GPsko .. uz len s toho dovodu ze niekedy mu peeekne dlho - az niekolko minut trva vyhladat polohu a to je najlepsie ked stijis na jednom mieste (neviem si predstavit ako by to bolo ked prejdes v neznamej krajine autom cez tunel a padne ti spojenie co budes robit aby si to znovu nahodil :P) no a k ty mapam - tie nokiacke su dost biedne, ja mam tu mapu slovenska a poviem priklad ze ani taky ziar nad hronom tam nema podrobnu mapu ale len hlavnu cestu .. takz etak .. ked chces kup si radsej lacne GPS :)
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

mikkimikki napísal:k tym mapam .. velmi s tymto mobilom nepocitaj ako s GPSkom lebo aj ked si za tu navigaciu pripatis podla mna to nikdy nebudes mat ako plnohodnotne GPsko .. uz len s toho dovodu ze niekedy mu peeekne dlho - az niekolko minut trva vyhladat polohu a to je najlepsie ked stijis na jednom mieste (neviem si predstavit ako by to bolo ked prejdes v neznamej krajine autom cez tunel a padne ti spojenie co budes robit aby si to znovu nahodil :P) no a k ty mapam - tie nokiacke su dost biedne, ja mam tu mapu slovenska a poviem priklad ze ani taky ziar nad hronom tam nema podrobnu mapu ale len hlavnu cestu .. takz etak .. ked chces kup si radsej lacne GPS :)
1-2 ti trva ostry start , ale ked ti padne navigacia v tuneli , alebo ju jednoducho vypnes a do 5 minut zapnes tak znova pripojenie trva cca 10 sec.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

newiete ci sa da niekde stiahnut plnohodnotný program do tej N95-ky a mapy??? hlavne SR a CR.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

laforez napísal:newiete ci sa da niekde stiahnut plnohodnotný program do tej N95-ky a mapy??? hlavne SR a CR.
da, skus hladat stranky o n95, pretoze toto uz sem nepatri
Napísať odpoveď