LEGÁLNY WINDOWS - nutnosť alebo prepych?

Informácie o software, ankety...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

povodna otazka - v dnesnej dobe win vista a jej nastroji overovania pravosti pri cca vsetkom - update, service pack, soft, uz treba win kupit.
home premium stoji cca 4 tisicky, a 4-5 rokov fungovat bude, teda pakatel.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Ja mam tiez legal OS (XP) a je mi to uplne jedno - necitim pokoj a ani uspokojenie... A aj ti co maju legal OS uz nemaju legal ostatne softy - kebyze to tak ma byt tak sa ani jeden znas nedoplati :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Doma nie je veľké riziko mať nelegálny windwos. Riziko ale je.

Na druhej strane keby už bol nejaký problém (kontrola?) a máš legálny win ale je tam photoshop, illustrator, corel, nero, ms office a veľa iného tak problém by bol aj tak, hodnota týchto programov je tiež veľká, ešte aj väčšia.

Pri tom ešte väčšina (všetci?) sťahuje hudbu, filmy, čo veľmi legálne nie je.

Pokoj môže mať ten, kto si to dobre nastaví (firewall, aktualizácie, crack/serial?), má minimálne riziko na hociktorom wine alebo na linuxe.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

keby windows nemal aktivacie, WGA a dalsie veci ktore len zdrzuju instalaciu a stazuju robotu testerom hardwaru, tak by som si ho kludne kupil...

inak domaci uzivatel ked ma z netu stiahnuty soft tak sa podla mna trestneho cinu ani skody nedopusta, akurat nema narok na technicku podporu :wink:
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

Mam legalne Windows XP :) A aky mam z toho pocit? Neviem,normalny :lol:
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

Sheep napísal:inak domaci uzivatel ked ma z netu stiahnuty soft tak sa podla mna trestneho cinu ani skody nedopusta, akurat nema narok na technicku podporu :wink:
mylis sa.
Cesar napísal:sťahuje hudbu, filmy, čo veľmi legálne nie je.
mylis sa.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna legalny win slubuje pohodlie, hlavne pri aktualizaciach. Inak mne vadi skor to, ked ma niekto nelegalny windows a nadava, ze aky je to blby system. Neplatil za to, tak nema co pi*ovat a nech radsej ide k linuxakom.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Ja som si na Win uz zvykol resp. - prisposobil som sa. Ale nemam ho v laske, ani nahodou :) , takze ho NEPODPORIM kupou legal verzie. Keby som nikdy nepoznal ine systemy tak som asi ticho. Ale budem tak blby ze koli nepreferencii systemu sa zrieknem tolkych LEN WINDOWSOM podporovanych aplikacii, gamesiek...?
Zazil niekto system Workbench? Co dpc zapricinilo ze priblbly Windows prerazil? Business :x , nie ferovka. Az mi to pripada neludske, no necudujem sa, sak mi to len ukazalo ze svet je zalozeny na "pohybe svin".
No na druhu stranu, svojim "privetivim" (ano ironia, vsetky prisposobenia si musi clovek dat cez ine apps) charakterom stylu vitaj user, dobry den, Ja som total diktator, vsetko rob ako sa ma, a nic nevymyslaj..je ozaj pre masy najvhodnejsi.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

gothar> :shock: to mas kus pomylene..

MY co pouzivame linux ho nepouzivame preto zeby sa nam NECHCELO platit .. ideologia linuxu je ale ina ..

ale naco by som si kupil Windows, pokial gamer niesom (maximalne w3, wow) a v tomto smere mi linux poskytne vsetko co potrebujem.. od officu zacinajuc, cez pracu v istych progr. jazykoch, respektive v ramci relaxu vyuzit WINE (alebo CEDEGU ak sa rozhodnem ze si zaplatim subscribe)
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Podľa mňa je legálny Windows prepych - ale keď neberieme do úvahy bundle, prikladanie k novým počítačom. Tu vedľa mňa sa povaľuje akési Live CD s nejakým Ubuntu 7.04 a radšej si nainštalujem ten a naučím sa to všetko prakticky odznovu ako keby som mal cálovať za Windows nejakému malému pánovi do vrecka :D
Cesar
Addict
Addict

GothaR napísal:Podla mna legalny win slubuje pohodlie, hlavne pri aktualizaciach. Inak mne vadi skor to, ked ma niekto nelegalny windows a nadava, ze aky je to blby system. Neplatil za to, tak nema co pi*ovat a nech radsej ide k linuxakom.
Aktualizácie mám aj ja všetky stiahnuté ako ten čo si to kúpil. Je to drahé, sú to úžerníci.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ja mam PC od T--Ćomu oni tam naonadali 512 MB ram a Vistu dokupil som ram a Vista isla do pi*e a nahodil som not genuine XP Media Center 05 a som spokojny
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

NuSuey napísal:gothar> :shock: to mas kus pomylene..

MY co pouzivame linux ho nepouzivame preto zeby sa nam NECHCELO platit .. ideologia linuxu je ale ina ..

ale naco by som si kupil Windows, pokial gamer niesom (maximalne w3, wow) a v tomto smere mi linux poskytne vsetko co potrebujem.. od officu zacinajuc, cez pracu v istych progr. jazykoch, respektive v ramci relaxu vyuzit WINE (alebo CEDEGU ak sa rozhodnem ze si zaplatim subscribe)
Ja to chapem, ale preferujem skor filozofiu, ze ked za nieco nechcem platit, tak si zaobstaram nahradu zadarmo(pouzivam OpenOffice). Ale viem, ze windows je nutnost a proti XP nemam ziadne vyhrady, funguje ako ma, je stabilny a vsetko pod nim funguje. Tak preco nezaplatit? Ak chce niekto open source a zadarmo, tak si da linux, ale zrieka sa tym mnohych aplikacii.
V sucasnosti som v situacii, ze za Vistu nechcem platit, pretoze mi neponuka nic prevratne oproti XP. XP je klasika, pouziva ho vacsina a ceny su celkom fajn, to len deti maju medzi sebou modu, ze sa neoplati platit Gatesovi, lebo je to zlodej a neviem co. Lenze on vybudoval firmu prakticky z nicoho a vsetci co na neho nadavaju mu akurat zavidia. Vedel ako ma ist na ludi, aby predal svoj system a je len smola konkurencie, ze s nim nedokazala drzat krok.
PS: inak stale trvam na tom, aby statne organy vyuzivali open source v maximalnej moznej miere
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja som nikdy legalny windows nemal. urcite je to nutnost pre neake podniky a tak ale nie pre normalny domaci komp
Gothar: ja nemam nic proti Gatesovi ale 3 litre sa mi zanho platit nechce
Lukáš Kumančík napísal:podla mna to neni ani nutnost ani prepych lenze nenejdes jedne napalneny windows ktory by bol totalne dobry vzdy ma nejake chyby a myslim ze vyhodit za xp 2000sk ci kolko sotji a lepsie je si kupit profes neni az tak vela a budes mat od vsetkeho pokoj ako je zamrzanie padanie a ine veci a ked ce niekto wistu je to zatial lens trata penazi
este sa mi nkdy nestalo aby som mal s napalenim windowsom neake problemy
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

GothaR napísal:to len deti maju medzi sebou modu, ze sa neoplati platit Gatesovi, lebo je to zlodej a neviem co. Lenze on vybudoval firmu prakticky z nicoho a vsetci co na neho nadavaju mu akurat zavidia. Vedel ako ma ist na ludi, aby predal svoj system a je len smola konkurencie, ze s nim nedokazala drzat krok.
Gatesov obchodnícky duch sa zaprieť nedá, to je jasné. Ale keď ľudia fungujú na XP, načo im bude Vista? To nestačilo urobiť nejaký voliteľný huge update?
Ešteže Windowsy nevychádzajú tak často, lebo namojveru by Microsoft boli ako EA Gays, ktorí každý rok vydajú kravinu z roku minulého, aktualizujú súpisky a chcú za to 1500,- Sk.
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

LEGÁLNY WINDOWS - nutnosť alebo prepych? = HLUPOST.... kupovat daco naco sa lepia virusy :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

galleon: Na co kupovat auto, ked sa ti na naraznik lepia muchy??? Na co kupovat auto, ked mozes dostat defekt???
Cesar
Addict
Addict

ertre napísal:ja mam PC od T--Ćomu oni tam naonadali 512 MB ram a Vistu dokupil som ram a Vista isla do pi*e a nahodil som not genuine XP Media Center 05 a som spokojny
Berú ľudí za blbcov, predávajú počítače s 1GB RAM, že vraj Vista Ready ešte k tomu anitírus a potom sa čudujú, že nejako to ide ťažko. Je to smiešne najmä pri notebookoch, kde tam treba ešte kopu ovládačov, čo sa nastavia do autoštartu a tak aj keď nič nie je zapnužé to využíva 70% fyzickej pamäte + minimálne 600 MB swap. Potom to ľudia formátujú a dávajú tam warez xp. Je to podvod, čo sa dá povedať. A že to tam dali s 512 to sa mi ani veriť nechce. :shock: :lol: Niekto si kúpi čisto nový pc a má tam hneď kupovať veci. :lol: Využívajú neinfomovanosť kupujúcich, sú špinaví podvodníci.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

No ano, ale pokial ludia budu taki blbi a budu kupovat masiny s predinstalovanou Hlistou, tak predajcovia budu vidiet dopyt a tomu prisposobia svoju ponuku.
Ja by som si taku masinu nekupil... radsej s linuxom alebo s freedosom, alebo bez OS, dohodim si tam co chcem a nemusim platit za to, co aj tak nechcem...
A 512MB RAM na Hlistu... no klement...
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

musim povedat, ze momentalne som (aspon nacas) legalny.
mam Windows Vista Business a dokonca zadarmo.. a legal 8)
hold, treba si vybrat dobru skolu (Masarykova univerzita - Brno).
Nuz ale co sa toho tyka, ci je Gates dobry obchodnik, alebo nie.. to sa musi nechat, samozrejme ze je. Ved ho pozna cela planeta. Ano, aj on si svoj uspech vybojoval, tak mu ho nezavidme.
Otazka vsak je, ci je cena operacnych systemov Win adekvatna funkciam, spolahlivosti a poskytovanym sluzbam. Musim od srdca povedat, ze nemam problem zaplatit, ak som s operacnym systemom nadmieru spokojny. Uz na to aj nasetrim, nech nezerem :)
Ale ak sa nezmenia zakony a nezacne sa ucinnejsie bojovat proti warez foram // torrentom // warblogom a dalsim sposobom pocitacovej kriminality, je odpoved na otazku, ktoru som polozil pri zakladani tejto temy momentalne PREPYCH, alebo skor HLUPOST, ako tu bolo pisane vyssie..
Predsa je postavene na hlavu, aby mi nejaky policajtko zhabal PC, mal by som problemy so zakonom a pod., a pritom on sam ma doma urcite kopy CDciek. Nehovorim ze kazdy. Ale pravidla platia pre vsetkych a myslim ze dnes si originalne CD/DVD, ci uz software,filmy,hry,operacne systemy atd. kupuju original iba ludia, ktori zarabaju vysoko nadpriemer, pretoze si to mozu dovolit a tych par tisiciek im nie je luto.
Ale to, co bolo v minulosti presny opak, ze bola nahodicka najst cloveka, ktory vedome porusuje zakon napalovanim CD,stahovanim neleg. obsahu atd., dnes je zase nahodicka najst cloveka, ktory tie zakony dodrziava.
A to len preto, ze vsetkym vo vysokych funkciach je to jedno, pretoze by museli udat vsetkych svojich znamych a svoje rodiny a mozno aj sami seba, kolko maju doma nelegalneho obsahu. Dnes je bezne, ze idem v luxusnom autobuse nemenovanej dopravnej spolocnosti a stewardka vytiahne pakel napalenych filmov na DVDckach a vybera ze ktory pusti.
Dnes je bezne ze samotnym policajtom (rukam zakona) kamarat napaluje DVDcka. A vyvoj niektorych hier sa dokonca zastavil kvoli tomu, ze "dnes je velmi rozsireny warez a nevratia sa im ani naklady na vydanie".
Ano, je to pohodlne stiahnut si zadarmo album spevaka, ktory u nas vyjde az niekedy o mesiac. Do urcitej miery sa to da tolerovat.
Ale uznajte ze warez celosvetovo v takej miere v akej dnes je, je dost neunosny a umelcom/tvorcom/vyvojarom sa zachvilu neoplati nieco vobec vydavat, pretoze tie CD/DVD budu kupovat uz iba skalni... a postupom casu ich bude menej a menej. Operacne systemy je to iste.
Ano, samozrejme ze microsoft sa nabalil dost, az moc by som povedal. A je to da sa povedat monopol. Tu sa zase naskyta otazka, ze kedy ma ten autor diela dost? Ze toto mu uz staci, teraz sa to moze sirit po nete zadara. Ano,nemali by sme im zavidiet, predsa si uspech zasluzia a aj tie peniaze, my sami nevieme co preto vsetko obetovali.
Ale som za to, ze ked uz ma urcity produkt niekolkonasobny zisk oproti investiciam, malo by sa povedat dost, a teraz znizte cenu na 20% povodnej. Podla mna by to bolo fer pre vsetkych.
Zriadil by som internetovu policiu, ktora by mala na starosti zabranenie vzniku warez for a podobnych komunit, tvrdo by som stihal hlavne tych, ktori nelegalni obsah dalej PREDAVAJU a tym sa obohacuju. A celkovo si myslim ze by sa internet mal konecne brat ako bezna sucast zivota, v ktorom by zakony, povinnosti a prava navstevnikov, mali mat rovnaku vahu ako v naozajstnom zivote. Predsa za vsetkymi tymi PC sedia tiez len ludia.
Je to len napad, ale kazdopadne takto to donekonecna nepojde. Skor ci neskor sa s tym bude musiet nieco robit...
Napísať odpoveď