LEGÁLNY WINDOWS - nutnosť alebo prepych?

Informácie o software, ankety...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

reddy napísal:musim povedat, ze momentalne som (aspon nacas) legalny.
mam Windows Vista Business a dokonca zadarmo.. a legal 8)
hold, treba si vybrat dobru skolu (Masarykova univerzita - Brno).
Nuz ale co sa toho tyka, ci je Gates dobry obchodnik, alebo nie.. to sa musi nechat, samozrejme ze je. Ved ho pozna cela planeta. Ano, aj on si svoj uspech vybojoval, tak mu ho nezavidme.
Otazka vsak je, ci je cena operacnych systemov Win adekvatna funkciam, spolahlivosti a poskytovanym sluzbam. Musim od srdca povedat, ze nemam problem zaplatit, ak som s operacnym systemom nadmieru spokojny. Uz na to aj nasetrim, nech nezerem :)
Ale ak sa nezmenia zakony a nezacne sa ucinnejsie bojovat proti warez foram // torrentom // warblogom a dalsim sposobom pocitacovej kriminality, je odpoved na otazku, ktoru som polozil pri zakladani tejto temy momentalne PREPYCH, alebo skor HLUPOST, ako tu bolo pisane vyssie..
Predsa je postavene na hlavu, aby mi nejaky policajtko zhabal PC, mal by som problemy so zakonom a pod., a pritom on sam ma doma urcite kopy CDciek. Nehovorim ze kazdy. Ale pravidla platia pre vsetkych a myslim ze dnes si originalne CD/DVD, ci uz software,filmy,hry,operacne systemy atd. kupuju original iba ludia, ktori zarabaju vysoko nadpriemer, pretoze si to mozu dovolit a tych par tisiciek im nie je luto.
Ale to, co bolo v minulosti presny opak, ze bola nahodicka najst cloveka, ktory vedome porusuje zakon napalovanim CD,stahovanim neleg. obsahu atd., dnes je zase nahodicka najst cloveka, ktory tie zakony dodrziava.
A to len preto, ze vsetkym vo vysokych funkciach je to jedno, pretoze by museli udat vsetkych svojich znamych a svoje rodiny a mozno aj sami seba, kolko maju doma nelegalneho obsahu. Dnes je bezne, ze idem v luxusnom autobuse nemenovanej dopravnej spolocnosti a stewardka vytiahne pakel napalenych filmov na DVDckach a vybera ze ktory pusti.
Dnes je bezne ze samotnym policajtom (rukam zakona) kamarat napaluje DVDcka. A vyvoj niektorych hier sa dokonca zastavil kvoli tomu, ze "dnes je velmi rozsireny warez a nevratia sa im ani naklady na vydanie".
Ano, je to pohodlne stiahnut si zadarmo album spevaka, ktory u nas vyjde az niekedy o mesiac. Do urcitej miery sa to da tolerovat.
Ale uznajte ze warez celosvetovo v takej miere v akej dnes je, je dost neunosny a umelcom/tvorcom/vyvojarom sa zachvilu neoplati nieco vobec vydavat, pretoze tie CD/DVD budu kupovat uz iba skalni... a postupom casu ich bude menej a menej. Operacne systemy je to iste.
Ano, samozrejme ze microsoft sa nabalil dost, az moc by som povedal. A je to da sa povedat monopol. Tu sa zase naskyta otazka, ze kedy ma ten autor diela dost? Ze toto mu uz staci, teraz sa to moze sirit po nete zadara. Ano,nemali by sme im zavidiet, predsa si uspech zasluzia a aj tie peniaze, my sami nevieme co preto vsetko obetovali.
Ale som za to, ze ked uz ma urcity produkt niekolkonasobny zisk oproti investiciam, malo by sa povedat dost, a teraz znizte cenu na 20% povodnej. Podla mna by to bolo fer pre vsetkych.
Zriadil by som internetovu policiu, ktora by mala na starosti zabranenie vzniku warez for a podobnych komunit, tvrdo by som stihal hlavne tych, ktori nelegalni obsah dalej PREDAVAJU a tym sa obohacuju. A celkovo si myslim ze by sa internet mal konecne brat ako bezna sucast zivota, v ktorom by zakony, povinnosti a prava navstevnikov, mali mat rovnaku vahu ako v naozajstnom zivote. Predsa za vsetkymi tymi PC sedia tiez len ludia.
Je to len napad, ale kazdopadne takto to donekonecna nepojde. Skor ci neskor sa s tym bude musiet nieco robit...
zaujimavy nazor hlavne ten koniec o warez forach...mam na teba jednu otazku to si vazne vsetko kupujes original nemas nic napalene?
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

reddy napísal:musim povedat, ze momentalne som (aspon nacas) legalny.
mam Windows Vista Business a dokonca zadarmo.. a legal 8)
hold, treba si vybrat dobru skolu (Masarykova univerzita - Brno).
Aj keď si za to nezaplatil, to zadarmo nie je, štát/škola platí za licencie, vista zadarmo je max keď stiahneš z netu "upravenú" full verziu.
reddy napísal: Zriadil by som internetovu policiu, ktora by mala na starosti zabranenie vzniku warez for a podobnych komunit, tvrdo by som stihal hlavne tych, ktori nelegalni obsah dalej PREDAVAJU a tym sa obohacuju.
V Číne už toto robia, každý sleduje každého, odpočúva, udáva, cenzuruje, krajinou tvojich snov je Čína alebo iná totalitná krajina.

Aj tu sú zákony, keď niekto má podozrenie vyšetrí sa (zákonne) a súd rozhodne.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

to Filipito:
Ja som nepovedal ze mam vsetko original, prave naopak. Mne ale vadi ze to tak je. A ze je to vsetkym jedno. Ano, keby zakon platil pre vsetkych a zrusili by sa warez fora atd., viac by sa postihovala pocitacova kriminalita, tak by som si niektore tie veci kupil aj original, preco nie. Pretoze by som vedel, ze to je nutnost. Ale dnes ako sam vidis to nutnost nie je. Ihned si mi polozil otazku, ci ja mam teda vsetko legalne. Pretoze tak to dnes funguje, ako som uz vyssie pisal. Ty by si neveril tomu, ze ja mam vsetko legalne, takisto ako by som ja neveril Tebe. A Ty vies ze tomu tak nieje, tak sa ma to s istotou opytas... odpovedam teda este raz, nemam ani ja vsetko legalne, ale to len preto, ze 90% ludi ma po tomto "rozmachu internetu" doma nelegalny obsah. A potom nevidim dovod, preco by pre mna mali platit nejake pravidla, ked pre vacsinu neplatia a zakony sa s tym nesnazia nic robit.

to Cesar:
1. Viem, ze za to stat plati, nie som debil :lol: . Myslel som pre moju osobu je to prakticky zadarmo. Dufal som ze to to bude z toho prispevku jasne..
2.Nahodou v tomto dost dobre viem, aka je situacia v Cine. Az na to ze Cina je komunisticka krajina a to by bol dobry krok dozadu.
Asi si dobre necital, ked som pisal, ze internet by sa mal brat v pravach/povinnostiach ako normalny zivot. A teda ja neviem o tom, ze by ma niekto odpocuval, udaval alebo cenzuroval. Ale je normalne, ze ked niekto rozbije vykladnu skrinu v obchodnom dome a zoberie si odtial zo 10 najnovsich hudobnych CD, tak ho za to budu stihat. Avsak na internete to tak nie je. Sice nikto nic nerozbija, je to podstatne jednoduchsie, ale princip zostava rovnaky. A nerobi sa proti tomu nic.
To, ako hovoris ze u nas su zakony a sud rozhodne a blabla, take alibisticke reci by som cakal skor od politikov. Kedze sme demokraticky stat, tak by to malo tak fungovat. Do urcitej miery ano. Ale je to len "ako".
Mal som na mysli internetovu policiu, ktora nebude mat neobmedzene moznosti (a teda odpocuvat,cenzurovat atd.). Bude mat prava rovnake ako normalna policia, akurat ze sa bude venovat internetovej problematike a primarne sa zamera hlavne na to. Teda zabrani akemukolvek dalsiemu sireniu nelegalneho obsahu, zacne aktivne bojovat proti ludom, ktori sa vyhrazaju na roznych chatoch alebo verejne planuju inu trestnu cinnost. Sukromie by zostalo absolutne zachovane.
Ale ved uvaz sam, ze nieco sa proti tomu robit da a vobec to pritom nemusi vyzerat ako v Cine. Ale ak sme vsetci s tym spokojni ze je to tak ako je, ja budem drzat hubu a krok. Mne osobne to tiez vyhovuje a je to podstatne jednoduchsie stiahnut si nejaky warez, mat to v PC behom par minut. Ale zachvilu budu mat warez fora vacsiu navstevnost ako cokolvek ine. Si zoberte take warforum ... proste na to nemam slov a nepaci sa mi ze s tym nikto nic nerobi. Ano, pridam sa aj ja k davu, pretoze nemam moznosti s tym nieco robit a predsa nebudem debil, aby som si nieco kupoval, ked vacsina si to stiahne zadarmo...

Zoberte si, je strasne vela ludi, ktori nariekaju ake je to vsetko drahe. Tak nebol by dobry ten napad, ktory som spomenul vyssie, ze umelci/vyvojari by mohli mat zisk zozaciatku maximalne niekolkonasobok pocitocnych investicii a ked uz by to prekrocilo tu hranicu, tie CD/DVD by sa museli predavat za 20% povodnej ceny? Stale by nieco dostal aj ten autor a pre bezneho cloveka by bol dost poznatelny rozdiel keby CD nestalo 500,-Sk ale 100,-Sk. To myslim ze uz sa da. A komu by sa nechcelo cakat nejaku dobu, kupil by si ho skor za tu cennu vyssiu.

PS: kludne mi davajte K- za to ze som proti warez foram ako takym, mne to nic nerobi :aasmile29:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

to reddy: Nieco k tej policii: http://www.dsl.sk/article.php?article=4874 Len by som si polozil otazku, ze kam to vsetko speje? Ked uz aj internet sa stane neslobodnym, tak sme v riadnej prdeli. Aj ked mi nie je presne jasne, ako by dokazali odsledovat, co je a co nie je legalne, hlavne pri takom kvante dat. Tak ci tak je to podla mojho nazoru zdvihnuty varovny prst slobode na internete.
p.s: K tomu ocenovaniu diel podla predajnosti, no tak ja si kupujem za 49 sk ceskoslovensku klasiku :D To je fajn cena, ja toto ne bankarovu dceru aby som mohol davat za film 500 sk. Ked to mas na dve hodiny, pripadne niektore len na prvych 10 minut a potom sa ti z toho bestselleru chce grcat. Ale v podstate suhlasim s tymto navrhom.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pato83 napísal:to reddy: Nieco k tej policii: http://www.dsl.sk/article.php?article=4874 Len by som si polozil otazku, ze kam to vsetko speje? Ked uz aj internet sa stane neslobodnym, tak sme v riadnej prdeli. Aj ked mi nie je presne jasne, ako by dokazali odsledovat, co je a co nie je legalne, hlavne pri takom kvante dat. Tak ci tak je to podla mojho nazoru zdvihnuty varovny prst slobode na internete.
p.s: K tomu ocenovaniu diel podla predajnosti, no tak ja si kupujem za 49 sk ceskoslovensku klasiku :D To je fajn cena, ja toto ne bankarovu dceru aby som mohol davat za film 500 sk. Ked to mas na dve hodiny, pripadne niektore len na prvych 10 minut a potom sa ti z toho bestselleru chce grcat. Ale v podstate suhlasim s tymto navrhom.
Sloboda neznamena povolenie kradnut :) Inak je to dost zvlastne predstavit si, ze by som si uz nemohol len tak stiahnut nejaku pesnicku ci serial (bez filmov sa zaobidem). Navyse ked hudba, co pocuvam sa na slovensku ani nepredava a serialy nevysielaju a ak ano, tak ich znicia strasnym dabingom.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

reddy napísal:to Filipito:
Ja som nepovedal ze mam vsetko original, prave naopak. Mne ale vadi ze to tak je. A ze je to vsetkym jedno. Ano, keby zakon platil pre vsetkych a zrusili by sa warez fora atd., viac by sa postihovala pocitacova kriminalita, tak by som si niektore tie veci kupil aj original, preco nie. Pretoze by som vedel, ze to je nutnost. Ale dnes ako sam vidis to nutnost nie je. Ihned si mi polozil otazku, ci ja mam teda vsetko legalne. Pretoze tak to dnes funguje, ako som uz vyssie pisal. Ty by si neveril tomu, ze ja mam vsetko legalne, takisto ako by som ja neveril Tebe. A Ty vies ze tomu tak nieje, tak sa ma to s istotou opytas... odpovedam teda este raz, nemam ani ja vsetko legalne, ale to len preto, ze 90% ludi ma po tomto "rozmachu internetu" doma nelegalny obsah. A potom nevidim dovod, preco by pre mna mali platit nejake pravidla, ked pre vacsinu neplatia a zakony sa s tym nesnazia nic robit.

to Cesar:
1. Viem, ze za to stat plati, nie som debil :lol: . Myslel som pre moju osobu je to prakticky zadarmo. Dufal som ze to to bude z toho prispevku jasne..
2.Nahodou v tomto dost dobre viem, aka je situacia v Cine. Az na to ze Cina je komunisticka krajina a to by bol dobry krok dozadu.
Asi si dobre necital, ked som pisal, ze internet by sa mal brat v pravach/povinnostiach ako normalny zivot. A teda ja neviem o tom, ze by ma niekto odpocuval, udaval alebo cenzuroval. Ale je normalne, ze ked niekto rozbije vykladnu skrinu v obchodnom dome a zoberie si odtial zo 10 najnovsich hudobnych CD, tak ho za to budu stihat. Avsak na internete to tak nie je. Sice nikto nic nerozbija, je to podstatne jednoduchsie, ale princip zostava rovnaky. A nerobi sa proti tomu nic.
To, ako hovoris ze u nas su zakony a sud rozhodne a blabla, take alibisticke reci by som cakal skor od politikov. Kedze sme demokraticky stat, tak by to malo tak fungovat. Do urcitej miery ano. Ale je to len "ako".
Mal som na mysli internetovu policiu, ktora nebude mat neobmedzene moznosti (a teda odpocuvat,cenzurovat atd.). Bude mat prava rovnake ako normalna policia, akurat ze sa bude venovat internetovej problematike a primarne sa zamera hlavne na to. Teda zabrani akemukolvek dalsiemu sireniu nelegalneho obsahu, zacne aktivne bojovat proti ludom, ktori sa vyhrazaju na roznych chatoch alebo verejne planuju inu trestnu cinnost. Sukromie by zostalo absolutne zachovane.
Ale ved uvaz sam, ze nieco sa proti tomu robit da a vobec to pritom nemusi vyzerat ako v Cine. Ale ak sme vsetci s tym spokojni ze je to tak ako je, ja budem drzat hubu a krok. Mne osobne to tiez vyhovuje a je to podstatne jednoduchsie stiahnut si nejaky warez, mat to v PC behom par minut. Ale zachvilu budu mat warez fora vacsiu navstevnost ako cokolvek ine. Si zoberte take warforum ... proste na to nemam slov a nepaci sa mi ze s tym nikto nic nerobi. Ano, pridam sa aj ja k davu, pretoze nemam moznosti s tym nieco robit a predsa nebudem debil, aby som si nieco kupoval, ked vacsina si to stiahne zadarmo...

Zoberte si, je strasne vela ludi, ktori nariekaju ake je to vsetko drahe. Tak nebol by dobry ten napad, ktory som spomenul vyssie, ze umelci/vyvojari by mohli mat zisk zozaciatku maximalne niekolkonasobok pocitocnych investicii a ked uz by to prekrocilo tu hranicu, tie CD/DVD by sa museli predavat za 20% povodnej ceny? Stale by nieco dostal aj ten autor a pre bezneho cloveka by bol dost poznatelny rozdiel keby CD nestalo 500,-Sk ale 100,-Sk. To myslim ze uz sa da. A komu by sa nechcelo cakat nejaku dobu, kupil by si ho skor za tu cennu vyssiu.

PS: kludne mi davajte K- za to ze som proti warez foram ako takym, mne to nic nerobi :aasmile29:
ano ale zase to musis brat tak ze bez warezu a vobec nelegality by malo ludi vobec pouzivalo kompy, na nete by bolo menej veci, hry by hralo omnoho menej hracov, ano povies si ze windows stoji 5000SK tak to nic nerobi, lenze ked taky bezny uzivatel ktory hraje hry a popripade robi nejaku tvorivu cinnost, tak ma na kompe okolo tych 30 programov a viac, ked si zoberieme zeby zato mal zaplatit tak by to bola riadna palka, samozrejme programy by boli ovela drahsie kedze by bolo ovela menej uzivatelov, vyvojari by nemohli sledovat feedbacky, chyby, skratka riadne by sa tym okresal pocitacovy svet, bolo by ovela menej zadnych uzivatelov pocitacov a vseobecne by sa pocitace menej pouzivali, cim by sa ich menej predavalo a vyrabalo co by malo za nasledok aj vysoke ceny hardwaru...

ja myslim ze to je dobre tak jak je, urcite ked sa bude moja penazenka nato citit tak nezavaham a program si kupim, avsak momentalne to velmi nejde, ano chapem rozculujucich sa programatorov, ale myslim ze stejne o vela neprichadzaju, pretoze pri sucasnom stave roznych okresanych trial verzii si toho uzivatel vela nevyskusa, a ked to mal nelegalne a zisti ze sa mu ten program paci tak si ho kupi, navyse to sa jedna len o take bezne veci, uplne specializovane programy na nete nikde nenajdete pretoze vam ich daju/predaju len s nejakym zariadenim atd...
pato83
Addict
Addict

GothaR napísal:Sloboda neznamena povolenie kradnut :) Inak je to dost zvlastne predstavit si, ze by som si uz nemohol len tak stiahnut nejaku pesnicku ci serial (bez filmov sa zaobidem). Navyse ked hudba, co pocuvam sa na slovensku ani nepredava a serialy nevysielaju a ak ano, tak ich znicia strasnym dabingom.
To plne suhlasim a sam to ani netvrdim, ale.... Pokial sa budu producenti a stat skryvat za napr. taketo vyhlasenia, tak potom sme tam ako s terorizmom a s tym spojenými az nehoraznymi opatreniami. Tym, ze si niekto stiahne nieco,nikoho nezabije. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pato83 napísal:To plne suhlasim a sam to ani netvrdim, ale.... Pokial sa budu producenti a stat skryvat za napr. taketo vyhlasenia, tak potom sme tam ako s terorizmom a s tym spojenými az nehoraznymi opatreniami. Tym, ze si niekto stiahne nieco,nikoho nezabije. :)
Niekto nieco...ale ked (udajne) viac ako polovicu prenesenych udajov na internete tvoria udaje zo siete bittorrent, tak uz to nieco znamena :)
Riesenie vyhovujuce vsetkym asi neexistuje, mne by stacilo, keby sa dali pesnicky nakupovat jednoducho a za rozumne ceny, nie ako tomu je dnes (o tom som uz pisal v teme o vydavatelstvach). To iste plati pre filmy, kde by to mohli cenovo odstupnovat podla kvality, cize by bola 1CD verzia lacnesia ako DVD9, pripadne blu-ray
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

mám xp prof a vista ultimate, sú legalne a mam ich zdarma z netu. staci vediet kde hladat.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

nuz, rad by som videl toho debilka, ktory mi za tento prispevok
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=741286#741286
dal K- s komentarom "trapak ktory nerozmysla".
Ved od toho tu je diskusne forum, aby sme diskutovali a nie sa schovavali za nepodpisane K-... ale tak co uz, aj taki su.

este sa vratim k teme.
co pato83 napisal (http://www.dsl.sk/article.php?article=4874).
Tak pytal si sa, kam to vsetko speje. Ale znova polozim protiotazku, kam to speje teraz, ak nikto nejavi zaujem proti tomu bojovat?
...Prezentovaným cieľom opatrenia je ochrániť francúzsku kultúru, ktorej tvorba je pre znižujúce sa príjmy ohrozená...
- a je to celosvetova tvorba, nie len francuzska. Ano, maju prijmy zatial vysoke, ale ale pred takymi 5-6 rokmi malokto vedel, co je warez. Dnes to malokto nevie. S takouto tendenciou aka je dnes coskoro niektori umelci prestanu vydavat hudobne albumy, investorom sa neoplati vrazat miliony do vyvoja hry,ci software ked sa im nakoniec ani nevratia.
ad2: pises
Ked uz aj internet sa stane neslobodnym, tak sme v riadnej prdeli.
Neviem teda ci Ty sa citis byt neslobodnym, myslim ze mame to stastie, ze zatial sme vsetci slobodni ludia. Nie je ziadna totalita, ani komunizmus, chvalabohu ani ziadna vojna (zatial). A myslim ze internet je slobodnym az moc (zistili to uz i mnohi kriminalnici).
Preto si nemyslim, ze utiahnut mu trosku uzdu je az tak odveci. Ako prve by som zrusil KOMPLET VSETKY WAREZ FORA. Nelegalne sirenie obsahu by sa tym znizilo minimalne o 50%. To hadam nie je az taky velky zasah do sukromia. V ziadnom pripade by sa necitala ziadna posta, ani nesledovali data, ktore jednotlivi uzivatelia prenasaju. Skor by som sa zameral na servery, kde su tie data ulozene a ktore ich poskytuju a tie by som sledoval a robil potrebne kroky voci nim. To, ze si uz niekto stiahne subor, ktory je verejne dostupny niekde na internete je mensim zlom ako to, ze ho tam niekto vedome da a tym ho poskytne tisicom ludi.
To, co idu robit vo Francuzsku je trochu zle ponata myslienka. Ano, ako niekto uz pisal, tiez si myslim ze je to hruby zasah do sukromia ludi a rovnako tak ani toto nemozme dopustit.
Ano, slobodnym by internet mal zostat, akym aj je, ale len do urcitej miery. A rovnako tak treba dodrziavat a dbat na dodrziavanie zakonov, i prav ako v skutocnom svete.

to GothaR: Dnes si mozes za par korun legalne stiahnut pesnicky z internetu a to aj take, ktore na Slovensku nevychadzaju. Co sa tyka serialov, to mas pravdu. No a osobne si myslim ze by filmy mali byt za mensi poplatok dostupne na internete (co inak aj su, vid T-COM a pod.).
Lebo naco si kupovat domov DVD za 800,-Sk, ked si ho raz, maximalne dvakrat pozriem a budem ho mat vylozene na policke.

to Sheep: to si vazne myslis ze miliony ludi maju PC doma len kvoli tomu, aby mohli stahovat warez z netu? A ak sa zrusia warez fora, tak ho vyhodia? Inak zaujimava myslienka... ale ze by este prisla doba, kedy sa pocitace budu pouzivat menej, to si nemyslim. Dnes praveze co najviac veci sa snazia spravit digitalnych, riadenych pocitacom, o par rokov uz budeme od nich prakticky plne zavisli (myslim ze sme uz aj teraz). Takze az taka velka apokalypsa by to nebola...
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

bobormako napísal:mám xp prof a vista ultimate, sú legalne a mam ich zdarma z netu. staci vediet kde hladat.
typnem si nejaka technicka univerzita alebo korporatna licencia v nejakej velkej firme...
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Keso napísal:typnem si nejaka technicka univerzita alebo korporatna licencia v nejakej velkej firme...
xp - VŠ vista - dell a žijem si v blahu no problem.
pato83
Addict
Addict

GothaR napísal:Niekto nieco...ale ked (udajne) viac ako polovicu prenesenych udajov na internete tvoria udaje zo siete bittorrent, tak uz to nieco znamena :)
Riesenie vyhovujuce vsetkym asi neexistuje, mne by stacilo, keby sa dali pesnicky nakupovat jednoducho a za rozumne ceny, nie ako tomu je dnes (o tom som uz pisal v teme o vydavatelstvach). To iste plati pre filmy, kde by to mohli cenovo odstupnovat podla kvality, cize by bola 1CD verzia lacnesia ako DVD9, pripadne blu-ray
Bittorent sa zakonite nerovna ilegalny obsah. Pomocou tohto protokolu su distribuovane linuxove distribucie, free soft a iní legalny obsah. Je vsak pravda, ze sa vyuziva aj na nelegalny obsah, ale to nie je len bittorent ale aj vsetky servery, ktoré poskytuju ulozisko.
reddy napísal:Tak pytal si sa, kam to vsetko speje. Ale znova polozim protiotazku, kam to speje teraz, ak nikto nejavi zaujem proti tomu bojovat?

Citácia:
...Prezentovaným cieľom opatrenia je ochrániť francúzsku kultúru, ktorej tvorba je pre znižujúce sa príjmy ohrozená...
- a je to celosvetova tvorba, nie len francuzska. Ano, maju prijmy zatial vysoke, ale ale pred takymi 5-6 rokmi malokto vedel, co je warez. Dnes to malokto nevie. S takouto tendenciou aka je dnes coskoro niektori umelci prestanu vydavat hudobne albumy, investorom sa neoplati vrazat miliony do vyvoja hry,ci software ked sa im nakoniec ani nevratia.
Citia sa ohrozeny skutocne, alebo im len vadi, ze nemaju extremne zisky ako napr. pred tymi 10 rokmi, taktiez sa to netyka len francuzska a jej kultury ale celosvetovo. Tymto si to vlastne aj vystihol : "Ano, maju prijmy zatial vysoke, ale ale pred takymi 5-6 rokmi malokto vedel, co je warez"
Neviem teda ci Ty sa citis byt neslobodnym, myslim ze mame to stastie, ze zatial sme vsetci slobodni ludia. Nie je ziadna totalita, ani komunizmus, chvalabohu ani ziadna vojna (zatial). A myslim ze internet je slobodnym az moc (zistili to uz i mnohi kriminalnici).
Preto si nemyslim, ze utiahnut mu trosku uzdu je az tak odveci. Ako prve by som zrusil KOMPLET VSETKY WAREZ FORA. Nelegalne sirenie obsahu by sa tym znizilo minimalne o 50%. To hadam nie je az taky velky zasah do sukromia. V ziadnom pripade by sa necitala ziadna posta, ani nesledovali data, ktore jednotlivi uzivatelia prenasaju. Skor by som sa zameral na servery, kde su tie data ulozene a ktore ich poskytuju a tie by som sledoval a robil potrebne kroky voci nim. To, ze si uz niekto stiahne subor, ktory je verejne dostupny niekde na internete je mensim zlom ako to, ze ho tam niekto vedome da a tym ho poskytne tisicom ludi.
To, co idu robit vo Francuzsku je trochu zle ponata myslienka. Ano, ako niekto uz pisal, tiez si myslim ze je to hruby zasah do sukromia ludi a rovnako tak ani toto nemozme dopustit.
Ano, slobodnym by internet mal zostat, akym aj je, ale len do urcitej miery. A rovnako tak treba dodrziavat a dbat na dodrziavanie zakonov, i prav ako v skutocnom svete.
Zacne sa potroske utahovat uzda az sa dostaneme k tebou spominanej totalite na internete, buzeracie z kazdej strany. Povedz mi, kde je vacsi priestor na seberealizaciu, resp. povedania si svojho nazoru sirsej komunite ako je internet. Kde mozes bez rozpakov a zadarmo prejavit nazor. To ze iste individua vyuzivaju tieto moznosti ako cestu k okradaniu, je pravda, ale tieto pripady sa daju riesit aj bez nejakej cenzury a kontroly zo strany statu a organizacii, kontroluce, co dany jedinec robi, kde sa nachadza, co stahuje a pod. Ja stahujem filmy aj muziku, programy vsak nie, kedze vyuzivam linux a vystacim si aj s free softom. Urcite je to to najhorsie, co internet moze postihnut, ja v tom nevidim ziadne pozitiva. Vsetko je to len nastroj manipulacie a nicoho ineho.
P.S: Je zaujimave, ze napr. za win by som nedal ani fuka, ale za ubuntu, na ktorom frcim uz cca 1 rok, by som rad zaplatil, len musim zistit ako :P Ale aj na to pridem.
P.S2: OS zakupeny, moj prvy os, na ktoreho rozvoj som prispel, fajn pocit :P
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

reddy napísal:nuz, rad by som videl toho debilka, ktory mi za tento prispevok
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=741286#741286
dal K- s komentarom "trapak ktory nerozmysla".
Ved od toho tu je diskusne forum, aby sme diskutovali a nie sa schovavali za nepodpisane K-... ale tak co uz, aj taki su.

este sa vratim k teme.
co pato83 napisal (http://www.dsl.sk/article.php?article=4874).
Tak pytal si sa, kam to vsetko speje. Ale znova polozim protiotazku, kam to speje teraz, ak nikto nejavi zaujem proti tomu bojovat?
ad2: pises Neviem teda ci Ty sa citis byt neslobodnym, myslim ze mame to stastie, ze zatial sme vsetci slobodni ludia. Nie je ziadna totalita, ani komunizmus, chvalabohu ani ziadna vojna (zatial). A myslim ze internet je slobodnym az moc (zistili to uz i mnohi kriminalnici).

to GothaR: Dnes si mozes za par korun legalne stiahnut pesnicky z internetu a to aj take, ktore na Slovensku nevychadzaju. Co sa tyka serialov, to mas pravdu. No a osobne si myslim ze by filmy mali byt za mensi poplatok dostupne na internete (co inak aj su, vid T-COM a pod.).
Lebo naco si kupovat domov DVD za 800,-Sk, ked si ho raz, maximalne dvakrat pozriem a budem ho mat vylozene na policke.

to Sheep: to si vazne myslis ze miliony ludi maju PC doma len kvoli tomu, aby mohli stahovat warez z netu? A ak sa zrusia warez fora, tak ho vyhodia? Inak zaujimava myslienka... ale ze by este prisla doba, kedy sa pocitace budu pouzivat menej, to si nemyslim. Dnes praveze co najviac veci sa snazia spravit digitalnych, riadenych pocitacom, o par rokov uz budeme od nich prakticky plne zavisli (myslim ze sme uz aj teraz). Takze az taka velka apokalypsa by to nebola...
myslel som to keby sa to dialo od zaciatku vyvoja PCciek, neviem ako ty ale warez forum je vec ktora existuje uz slusnych par rokov, takze ak by sa dnes zrusil cely warez tak by to nebolo take zle ale keby warez vobec neexistoval, vtedy by to bolo zle, a rozhodne ludia nepouzivaju pocitace koli warezeniu to je len prostriedok ku programom a dalsim veciam...chapes?
Cesar
Addict
Addict

reddy napísal:A ak sa zrusia warez fora
A koho zaujímajú warez fora. Aj ked zrušia všetky a aj rapid a ostatné nič nestane. Tie fora su voľne dostupné pre masy, čo si zaplatia rapidshare a ťahajú ale najviacej prenosu aj tak robí p2p, minule som čítal, že až 60% celkového objemu dát čo sa prenáša cez net, neviem či je to skutočne tak ale je toho veľa lebo už teraz proti tomuto bojujú najviacej nielen protipirátske organizácie ale aj poskytovatelia internetu.

Nelegálny soft už moc nepoužívam, radšej linux ale hudbu a filmy sťahujem. Tie usa veci tam aj tak kúpi veľa ľudí, sú ziskoví. Keď niekto má obľúbeného speváka/skupinu tak ich môže podporiť tým, že kúpi originálne cd.

Naviacej spravodlivé je to, že keď niekomu kúpi vistu štát že, a ostaných nech naháňa polícia. Udaj warez-fóra aj každého aby si mohol kľudne spať.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Cesar ty vas velmi zaujimavy, divny a skresleny nazor na celu vec. Radsej sa venuj Linuxu a neotravuj tu s hlupostami.
Cesar
Addict
Addict

Moc ma nezaujíma či sa ti môj názor páči a ani sa ta pýtať nebudem comu sa mam venovať. :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

v inej teme som spomenul, ze exisuje cenova diskriminacia. spominal som ceny v cine. najlacnejsia instalacka visty tam je cca o 1000 sk lacnejsia ako u nas. filmy na dvd tam vychadzaju takmer okamzite po uvedeni filmu v kinach a predavaju sa za cca 55 CZK. vacsina ludi sa zhodne, ze proti piratstvu je mozne bojovat iba cenou. a nebyt pokrytectva EU, tak mozno by tu ta vista aj stala ako v cine. lenze EU neustale bombarduje billa gatesa roznymi milionovymi pokutami v dolaroch (eurach) za to, ze jeho postavenie je viacmenej monopolne. a ak europa tresta MS, tak nech to aj europa zatiahne. pritom nemam pocit, ze miera piratstva v europe je vyrazne nizsia ako v cine. mozno to MS v niektorych pripadoch, s tym monopolnym postavenim prehana, ale na tento stupen ho dostali samotni uzivatelia jeho vyrobkov.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Cesar napísal:... Naviacej spravodlivé je to, že keď niekomu kúpi vistu štát že, a ostaných nech naháňa polícia. Udaj warez-fóra aj každého aby si mohol kľudne spať.
tak ako sorry Cesar, ale Ty si dobry << :psssst: >>...
mam pocit, ze si necital vsetky moje prispevky, alebo ani nechapes o com sa bavime. to, ze mam momentalne ten win prakticky legal bolo len tak btw a nie ze sa s tym chcem machrovat a uz vobec s tym ze ho zaplatil stat.
A prosim Ta, kto chce koho udavat? Chlapec Ty si totalne mimo...
Ako napisal test...
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

Neviem ako pre domaceho uzivatela je to mozno aj zbytocnost ale zase ja mam teraz Vistu legal ale to iba pre to lebo bola uz na notebooku :) som pozeral ze kolko stoji tak ma pekne zamrazilo.....6400 ,- tak reku pekne :D
Napísať odpoveď