Tipy a triky na Windows XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MayDaySK
Star
Star

Tipy a triky na Windows XP

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Mohli by sme tu mať takúto tému a tu by sme si navzájom radili nejaké tipy a triky na windwse. Niekde som aj čítal tému že ako sa zväčšujú/zmenšujú ikonky na pracovnej ploche atď. To sa dá vyriešiť jednou odpoveďou tak načo zakladať na také veci tému??? Píšte to všetko sem.

Tak ja by som mal takúto otázku: Videl som niekde že ako je dole ten toolbar tak aj hore môže byť taká sivá lišta a tam sú ikonky ako pevný disk, CD-ROM, USBklúč a neviemčo ešte, proste hlavne položky z ,,tento počítač" to sa ako dá?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pravým dole na lištu, Toolbars -> New Toolbar
Zo zoznamu si vyberieš daný priečinok (v Tvojom prípade My Computer), ktorý chceš na novej lište zobraziť.

Vytvorí sa nová lišta, je nutné ju ešte umiestniť.

Spravidla je lišta (tá kde sú hodiny a tlačidlo Štart) na ploche zamknutá. Odomkne sa Pravým na lištu -> odfajknúť Lock the Taskbar. Následne je možné uchopiť novovytvorenú lištu za separátor (taká ta zvislá čiara, čo pri zamknutí nebola viditeľná) a ťahať k okraju obrazovky, kde má byť umiestnená.
Následne, keď je na mieste, odporúčam lišty zamknúť proti nechcenému pohybu: Pravým na lištu -> zafajknúť Lock the Taskbar.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hm .. to co mas namysli, dosiahnes tak, ze chytis ikonu Tento Pocitac a presunies ju tak, akokeby si ju chcel pretlacit cez horny okraj monitora.. It's all ;)

a da sa to s ktoroukolvek zlozkou. Obsah listy bude nadalej zavisly od obzahu danej zlozky. S tymto panelom je mozne sa hrajkat este, ked si nan kliknes pravou myskou...
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

chcel by som sa spýtať, ako na WINXP spravím taskbar priesvitným? dík
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

Zdravím ja by som potreboval nejaký program na bočnú lišku ako je vo Viste.NIečo pekne premakané s vizualneho hladiska a aby som si tam mohol pridávať vlastné programy...
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Vista transformation pack pripadne Rocketdock to vyriesi.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja by som sa chcel spytat, kde nastavim farbu pisma pre ikony... viem ze vo vzhlade je spresnit a tam viem menit vela veci, no da sa tam menit len font a velkost (alebo nie?) :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Kvako napísal:Zdravím ja by som potreboval nejaký program na bočnú lišku ako je vo Viste.NIečo pekne premakané s vizualneho hladiska a aby som si tam mohol pridávať vlastné programy...
Ak máš na mysli ten sidebar ako je vo Viste tak ten je tu:

http://www.thoosje.com/sidebar.html

Funguje aj na XP, odskúšané :)
MayDaySK
Star
Star

Re: Tipy a triky na Windows XP

Príspevok od používateľa MayDaySK »

A neviete náhodou nejaké skiny na XP? Myslím niečo také ako Transformation Pack že to jednoducho nainštalujem a po reštarte mám nový skin. Nejaké som hľadal ale to boli také že som to rozbalil a boli tam len nejaké systémové ikony SHELL32 a pod. My čo sa nerozumieme tak dobre do PC nevieme čo sa s tým má robiť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MayDaySK: TuneUp Utilities ponuka skiny a podobne veci, ale pokial chces program cisto na skiny a zmenu vzhladu, tak skus Windows Blinds.
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

Kto nechce aby mu po zapnuti PC vzdy naskakovala hlaska o zabezpeceni systemu taky stít cerveny tak ...
start-spustit-tam napiste msconfig-karta sluzby-a odfajknite si centrum zabezpecenia a daju sa tam vypinat vselico treba kuknut :)
Napísať odpoveď