Tak tak a uz vidim ako rodicom plati 800Sk za Elektrinu a 4000Sk za stravu ... cize celkovo ho to vyjde do 2000Sk a to uz nieje problem zohnatt0m4s3 napísal:Hlavne Sheep co chodi do skoly a zvysok dna sedi za kompom, tak ten hlavne chodi na brigady
Aké sú vaše mesačné náklady?
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Holubar
Darca
mesacne naklady su premenlive, ale vcera som bilancoval rok 2007 po financnej stranke a zistil som, ze zapisovat si svoe vydavky moze byt celkom zaujimava zalezitost.
Z mojich cekovych vydavkov som pokryl 79 % ja, ostatne rodicia.
Z vydavkov, ktore som kryl z vlastnych prijmov slo
17 % na posilku
36 % na oblecenie
10 % na skolu
36 % na ostatne (telefon, benzin, kozmetika, elektronika...)
Vyssie spomenute tvorilo asi 68 % z mojho clekoveho rocneho prijmu, 20 % z neho su uspory do dalsieho roku a 12 % mi niekde lieta (nezaznamenane vydavky- alkohol, jedlo, zabava...)
V nakladoch nie su zapocitane peniaze za kazdodenne jedlo, vodu a energie, takze ta rodicovska cast hovori len o akychsi "extra" nakladoch na mna, v skutocnosti je to vyssie percento.
Je fajn viest si takyto rozpocet, clovek si aspon uvedomi, kam dava vsetky tie prachy
Z mojich cekovych vydavkov som pokryl 79 % ja, ostatne rodicia.
Z vydavkov, ktore som kryl z vlastnych prijmov slo
17 % na posilku
36 % na oblecenie
10 % na skolu
36 % na ostatne (telefon, benzin, kozmetika, elektronika...)
Vyssie spomenute tvorilo asi 68 % z mojho clekoveho rocneho prijmu, 20 % z neho su uspory do dalsieho roku a 12 % mi niekde lieta (nezaznamenane vydavky- alkohol, jedlo, zabava...)
V nakladoch nie su zapocitane peniaze za kazdodenne jedlo, vodu a energie, takze ta rodicovska cast hovori len o akychsi "extra" nakladoch na mna, v skutocnosti je to vyssie percento.
Je fajn viest si takyto rozpocet, clovek si aspon uvedomi, kam dava vsetky tie prachy
-
Johnyy
Light Expert
byvam este z rodicmi ale:
Mobil - 800 až 1200(min. a max ucet), druhy plati firma:D
Odvody, sporenie - cca 2500
Strava - cca 1000(fast food, obcas pizza), inak mama navari:D
Zábava - 2000(akcie, bary)
benzin - 500(len prispevam bo vela chodim autom)
mimoriadne vydavky - 1000(priemer)
vačšinou sa do 10 tis zmestim.
Prijem je variabilny, lebo som zivnostnik...
Mobil - 800 až 1200(min. a max ucet), druhy plati firma:D
Odvody, sporenie - cca 2500
Strava - cca 1000(fast food, obcas pizza), inak mama navari:D
Zábava - 2000(akcie, bary)
benzin - 500(len prispevam bo vela chodim autom)
mimoriadne vydavky - 1000(priemer)
vačšinou sa do 10 tis zmestim.
Prijem je variabilny, lebo som zivnostnik...
Re: Aké sú vaše mesačné náklady?
Napadlo mi, že by bolo po tých 6 rokoch celkom zaujímavé oživiť diskusiu na danú tému. Okrem iného aj vzhľadom ku skutočnosti, že už nejaký ten čas máme aj novú peňažnú menu. Ak by ste teda mohli uviesť vaše mesačné náklady, bolo by to zaujímavé aj pre tých, ktorí sa chystajú osamostatniť a riešia práve otázku financií a pod. záležitostí. Najideálnejšie by bolo uviesť mesto, náklady spojené s bývaním, stravou, cestovným a iné náklady (drogéria, oblečenie, mobil, poistenie/sporenie a pod.). Kto chce, môže napísať aj v akom odvetví pracuje, príp. odvážni aj nejaký ten hrubý príjem.