Pre vsetkych co pochybuju o DX10 vs DX9

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pre vsetkych co pochybuju o DX10 vs DX9

Príspevok od používateľa mystique »

DirectX 10 je pro nás naprosto stěžejní věc. Vezměte si, že už přes rok nabízíme DX10 grafické karty a zatím se na DX10 tituly pouze čekalo. Je mi jasné, že mě opět část čtenářů napadne, že je DX10 komplot MS a výrobců hardware, ale není tomu tak. Vím, že dnešní situace mluví proti nám, protože většina her s DX10 vyžaduje mnohem silnější hardware něž DX9 verze s tím, že rozdíly v grafice jsou často velice malé, ale věřte mi, že se to brzy změní.

Musíme si uvědomit, že většina současných her (i Crysis) byla primárně vyvíjena na DX9 a posléze částečně předělána na DX10 - proto není uroveň optimalizace tak vysoká, jak by každý očekával. Vývojáři měli k dispozici finální DX10 ani ne rok a s hardwarem na tom byli podobně. Vím minimálně o 5 titulech, které budou vydány příští rok a které budou na stejné grafické úrovni nebo i lepší než Crysis - s tím, že se bude jednat o nativní DX10 podporu a tam už bude rozdíl pořádně znát. Pokud jde o DX 10.1., tak tam je situace jiná, protože co vím, tak zatím není ve vývoji žádný AAA titul, který by vylepšené rozhraní používal a myslím, že minimálně do léta 2008 se to nezmění. Co se týká implementace DX10 pouze do VISTY, tak to je věc Microsoftu. NVIDIA poskytuje ovladače ke grafickým kartám na základě technických specifikací MS a co bude dotyčný operační systém podporovat, to už není na nás.

Hovorca Nvidie, zdroj tiscali games
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

jednoznacne to podla mna Microsoft brzdi....
Napísať odpoveď