ako pracuje trial?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

ako pracuje trial?

Príspevok od používateľa B.A.X.O »

Cauko......povie mi niekto na akom principe pracuje trial? Myslim tym ze trial na 30 dni napr. Ako sa to automaticky odpocitava? Je to nejak nakodene ze po 30 dnoch sa to zablokuje alebo ako?
cool_point
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cool_point »

Ak je to poriadna ochrana trial-om ako má byť, tak ti zapíše do registrov informácie a nepomôže ti určite posúvanie času resp. dátumu.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

presne tak, treba najst zodpovedne registre a zmazat ! Kazdu stopu. Skus nejaky monitorovaci program ktory registruje kde a do coho trial aplikacia zasahuje, alebo pokrocilejsi program na spravu registrov. Niekedy avsak ani ja neviem kde si co trial zaznamenal, vsetko sa mi zda ciste (regy) a aj tak spozna ze uz bol raz nainstalovany..to je ta sikovnost zo strany programatorov. Najhorsie su tie ktore tvoj system zaregistruju na webe. Vtedy pomoze len preinstalovat Win.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Boli svetlé výnimky, kedy sa dalo s časom manipulovať. Napr. NOD32 tú svoju 30 dňovú skúšobnú verziu stačilo nainštalovať v roku 2010, po inštalácii prehodiť dátum na aktuálny a verzia bola platná do roku 2010 + 30 dní. :)

Paint Shop Pro ešte kým bol ešte od Jascu, tak fungoval aj po 30 dňoch, ale musel si prehodiť čas nazad. (teraz neviem, či to tak funguje)

Niektoré trial verzie fungujú, ak odinštaluješ a nazad nainštaluješ. Niektorým treba vymazať všetky súbory z disku, niektorým treba odstrániť príslušné registre a niektoré sú tak zažraté do systému, že pomáha jedine preinštalovanie systému.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

asi sa tomuto zacnem venovat niekedy :) lebo mam nejake veci ktore dokazu dost inteligentne odchytit zapisy do registrov..
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

NuSuey napísal:asi sa tomuto zacnem venovat niekedy :) lebo mam nejake veci ktore dokazu dost inteligentne odchytit zapisy do registrov..
A budes taky stedry (sak idu Vianoce), ze sa s tymi "vecami" s nami podelis? Sak hod nazvy, nebud skupy..velmi rad otestujem.
Mna by to dost zaujimalo, co je take efektivne/inteligentne ze monitoruje kazdy "pohyb". (Ak niekto pamata na Amige vyborny SnoopDog - take nieco mi na PC stale chyba)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

si nejaky ten timestamp poznacim do nejakeho datoveho suboru niekde do Windows/System32/blabla ...
a ked aj ten subor najdes, tak nebudes vediet ako ho upravit ... resp ak ho zmazes tak sa program nespusti :)

to ma len tak teraz napadlo
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

samploom napísal:A budes taky stedry (sak idu Vianoce), ze sa s tymi "vecami" s nami podelis? Sak hod nazvy, nebud skupy..velmi rad otestujem.
Mna by to dost zaujimalo, co je take efektivne/inteligentne ze monitoruje kazdy "pohyb". (Ak niekto pamata na Amige vyborny SnoopDog - take nieco mi na PC stale chyba)
uvidime ked si nato najdem cas - podla toho..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mne sa zdá, že programy typu Total Uninstaller a spol. pracujú práve na tomto systéme. Pred inštaláciou programu urobia dôkladný scan systému, potom dáš inštalovať a následne sa urobí ďalší scan systému a urobí sa porovnanie. Na základe týchto výsledkov je potom možné úplne odinštalovať program. Je však ešte otázne, kedy sa ten timestamp robí, či pri prvej inštalácii, alebo až pri prvom spustení (sa mi zdá, že opäť niektoré programy tak a niektoré tak).. :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Keď som používal Windows, tak som pred inštalovaním spustil jeden program a on si poznačil informácie o súboroch, registroch... a potom som ho spustil po inštalácii a prvom spustení (a tak som našiel všetky potrebné zmeny).
Určite je viac programov, čo niečo také robia automaticky (už o tom písal brm). Existuje aj jeden program, ktorý vie, kam si niektoré programy ukladajú také informácie, takže sa to tam dá "naklikať" (len si neviem spomenúť na meno, ale zistím a napíšem [ak ma nikto nepredbehne]). ;)
Napísať odpoveď