Acronis, win, zaloha

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Acronis, win, zaloha

Príspevok od používateľa smejo »

dobry vecer :)
opisem situaciu: kupil som new HDD, chcem si vytvorit nejaky "system" (system co sa tyka suborov na HDD, aby som v tom stale nemal bordel), idem si davat win (xp) a linux (kubuntu)
s windowsom som to chcel poriesit tak, ze si ho nainstalujem, nainstalujem drivery + potrebny soft (uz sa stalo) a potom z toho nejakym sposobom dostanem "vlastnu instalacku" (chapte ako bootovacie medium), teda az ma to raz omrzi (bordel v pc :D ), tak jednoducho nabootujem to "vlastne" CD/DVD, nainstalujem a budem znova tam, kde som bol na zaciatku (win + drivery + soft)

a tak som sa dopatral k softu Acronis True Image, spravil som zalohu disku C, ulozil ju... ale teraz si nie som isty, ci som si s tym nejako pomohol, nakolko mam pocit, ze to nie je riesenie mojho "problemu"
o tom softe som uz cital nejake diskusie (aj na tomto fore), ale stale som z toho jelen, tak vas tymto chcem poprosit o nejake ozrejmenie, pripadne nejaky navrh na riesenie tejto situacie

dopredu dakujem ;)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

to co pozadujes
tak jednoducho nabootujem to "vlastne" CD/DVD, nainstalujem a budem znova tam, kde som bol na zaciatku (win + drivery + soft)
je zrejme acronis to co potrebujes...

nabootujes si jeho sucasti a obnovis si image disku... v podstate tak ako si zalohoval.. vsetky nastavenia drivery.. v podstate UPLNE DOPODROBNA vsetko bude take ako ked si to zalohoval (dokonca aj MBR)... akurat nevyhoda je ze ked zmenis nejaky HW tak sa moze stat ze to uz nerozchodi.... obnovenie mas za par minut cize pohoda... :wink:
smejo
Addict
Addict

stale som z toho jelen :D (dufam, ze to je len pokrocilejsou hodinou)
cize ten subor zalohy mam vypalit? alebo vytvorit particiu ciste pre acronis?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

smejo napísal:stale som z toho jelen :D (dufam, ze to je len pokrocilejsou hodinou)
cize ten subor zalohy mam vypalit? alebo vytvorit particiu ciste pre acronis?
bud si ho napal alebo nehaj na disku... obnovovat potom mozes aj z DVDcka alebo z HDD... v podstate si len vyhladas ten image.. :) a nevytvaraj si particiu specialne pre Acronis
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Nemusis vitvarat niaku particiu podla mna je najlepsie je mat po ruke DVD-RAM a na tej nakopcit tu zalohu ak nepresahuje velkost toho media ale ked presahuje tak to skopiruj do druhej particie
smejo
Addict
Addict

dikez
ale mam tu dalsi problemik, a sice spravil som zalohu, vypalil, nabootoval, ze to hned aj skusim, ale ked som sa preklikal vsetkymi tymi oknami pri obnove a uz slo do tuheho, tak hodilo error, ze zaloha je chybna (hodilo to po par sekundach), tak reku dam ju skontrolovat aj vo windowse
siel do windowsu, dal skontrolovat zalohu, kontrolovalo to cez 10 minut a nakoniec hlaska, ze operacia bola uspesne dokoncena => wtf ?

//edit - alebo myslite, ze mam siahnut po norton ghost-e?
Napísať odpoveď