Používanie jedného OS na viacerých PC

Informácie o software, ankety...
MayDaySK
Star
Star

Používanie jedného OS na viacerých PC

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Chcem sa spýtať na toto. Napríklad kúpim si Windows a dajme tomu že máme v domácnosti 2-3 počítače. Je to zaplatené, išlo by o nekomerčné použitie že len u mňa doma nerobili by sa žiadne kópie ani nič. Ale Vista keď je prihlásená na jeden PC tak na druhý to už nepustí a podľa mňa je moc pritiahnuté za vlasy si kupovať 3x to isté CD len kôli tomu že vlastním 3 počítače. Pochopím ak ide o netkaviareň, počítačvú herňu... kde je komerčné využitie ale že ja do počítačov ktoré mi nevynášajú ani korunu a slúžia iba pre domáce účely prečo sa to nedá? Alebo sa dá požiadať v Microsofte aby mi dali tri licencie pre 3 počítače s tým istým majiteľom?

Je to jednoduchšie cracknúť ale je mi smiešne aby som musel cracknúť OS ktorý som si legálne zakúpil a chcem ho použiť do vlastných počítačov pre vlastné účely.
SAmo
Medium Expert
Medium Expert

Re: Používanie jedného OS na viacerých PC

Príspevok od používateľa SAmo »

podla mna soft sa predava podla toho na kolkych zariadeniach sa bude pouzivat. to ze si majitel 3 PC na situacii nic nemeni. musis mat 3x kupeny ten konkretny soft (samozreme zalezi podla licencie (singleuser, multiuser ...))
a to ze to nie je na komercny ucel , na tiez na situcii nic nemeni.

aspon myslim ze tak to funguje
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Používanie jedného OS na viacerých PC

Príspevok od používateľa pato83 »

MayDaySK napísal:Chcem sa spýtať na toto. Napríklad kúpim si Windows a dajme tomu že máme v domácnosti 2-3 počítače. Je to zaplatené, išlo by o nekomerčné použitie že len u mňa doma nerobili by sa žiadne kópie ani nič. Ale Vista keď je prihlásená na jeden PC tak na druhý to už nepustí a podľa mňa je moc pritiahnuté za vlasy si kupovať 3x to isté CD len kôli tomu že vlastním 3 počítače. Pochopím ak ide o netkaviareň, počítačvú herňu... kde je komerčné využitie ale že ja do počítačov ktoré mi nevynášajú ani korunu a slúžia iba pre domáce účely prečo sa to nedá? Alebo sa dá požiadať v Microsofte aby mi dali tri licencie pre 3 počítače s tým istým majiteľom?

Je to jednoduchšie cracknúť ale je mi smiešne aby som musel cracknúť OS ktorý som si legálne zakúpil a chcem ho použiť do vlastných počítačov pre vlastné účely.
Musis pochopit, ze ty si nekupujes 3 krat rovnake CD, ale 3 licencie. A samozrejme, poziadat sa da o cokolvek, ale nevyhoveju ti. Pokial si nekupis daku multilicenciu, tak holt smola. Smiesne ti nema co byt, jednoducho mas licenciu len na jeden pc, takze na dalsich ich budes prevadzkovat nelegalne.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

presne tak. to samotne CD s tym OS ma hodnotu cca 10 SK. plati sa len za licenciu. precitaj si nejaky eula textovy dokument a o multilicencii sa dozvies priamo zo zdrojov MS. no mam pocit, ze multilicencia pre taky smiesny pocet ako tri pocitace nie je a tak sa oplati kupit tri licencie zvlast :)
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

To mas ako keby si chcel na troch autach pouzivat jednu sadu pneumatik...da sa to, ale nie naraz.
Napísať odpoveď