Kopacka na hlavu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kopacka na hlavu

Príspevok od používateľa Masaker »

caute.. uz dlhsiu dobu sa snazim rozcvicit tak aby som bol schopny dat kop nad hlavu(al. aspon na vysku hlavy)... s s vystretou nohou al. mierne zohnutou .. ale nedari sa mi natolko roztiahnut slachy a pri tom kazdy den (skoro) sa snazim roztahovat slachy.. mozno neky malicky ucinok to mal ale nic velke... neviete neake cviky..a pod.. skratka chcem vykopnut vysoko bez toho aby som si natrhol sval,slachu..a pod.. a potom bol este schopny normalne bezbolestne chodit a pod..
nemate neake raddy al. cviky?
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

chodim na WT a to je zamerane na ruky ale skus sa popytat nejakych trenerov taekwonda alebo popripade sa tam nejako dostat a cvicit alebo sa prihlas do posilky a skusaj toto co najdes na tejto stranke
http://cviky.cz/pcgym/pcg8.htm
snad som ti nejako pomohol
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

zhodou okolnosti som to asi pred tyzdnom presne toto zacal robit aj ja... civcim to normalne ako v situacii, lavo vystretu na zemu, druhu sa snazim mat vystredu a vykopavat do bokov, potom dopredu, dozadu, pricom to robit do takej urovne pokial zvladam ale zaroven dbam o to aby som mal obe nohy vystrete. Citim pri tom vzdy tlak v slachach alebo ako to nazvat, takze myslim ze nejaky ucinok to ma. Potom to iste s druhou nohou.

edit
Masaker napísal: a pre neakeho chudaka co dal k- a nepodpisal sa a text k tomu bol : "tu mas jednu dokonalu kopacku do hlavy"
neviem za co to bolo ale si kok**** to je moje jednine slovo co na teba mam..
nuz uz niesi sam, aj mne ktosi dal minusko za tento prispevok, dokonca nenapisal ani dovod :lol:
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no.. skosil som ze budem mat stale nohy vystrete a tak kppat.. trocha pomohlo... ale stale malo... inac moj ciel je snura... my,site ze asi aku dobu to bude trvat? je to nebezpecne?
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Masaker napísal:no.. skosil som ze budem mat stale nohy vystrete a tak kppat.. trocha pomohlo... ale stale malo... inac moj ciel je snura... my,site ze asi aku dobu to bude trvat? je to nebezpecne?
podla mna pokial si davas pozor a nejdes cez svoje limity len pre to aby si si nieco dokazal, tak nie.

Nuz a tie nohy ani nie ze kopat, ale skorej len tak pomaly vystierat do co najvyzsej vysky.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Podľa mňa pomôžu aj klasické strečingové cvičenia na naťahovanie svalov na stenách a potom to, čo tu bolo spomínané, ako to robia gymnastky. Oprieť alebo chytiť sa o stenu a pomaly dvíhať a vyšvihovať nohu hore.
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

od urciteho veku sa flexibilita svalov straca, mozno by si mohol napisat vek a fyzicku kondiciu. Ja nemam problem spravit spagat od narodenia. Nemyslim si, ze sa to da len tak z nicoho roztiahnut a kopacka na hlavu je len polovica cesty k spagatu.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no clovece ja to bezproblemov zvladam a jedine co robim je beham beham beham lebo to patri kmojmu sportu a teda este trenujem vertikalny vyskok jak z behu tak v klude. BTW mozno staci fakt strecovat ako bolo povedane klasicke natahovanie sadnut si na jednu nohu a snazit sa dotknut spicky a zaroven hlavou ku kolenu no klasicky strecing pred zapasom :-)
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

vek 16.... a nemam telo atleta.. skor zapasnika... to je moja smola..
a pre neakeho chudaka co dal k- a nepodpisal sa a text k tomu bol : "tu mas jednu dokonalu kopacku do hlavy"
neviem za co to bolo ale si ko*ot to je moje jednine slovo co na teba mam..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Masaker napísal:vek 16.... a nemam telo atleta.. skor zapasnika... to je moja smola..
a pre neakeho chudaka co dal k- a nepodpisal sa a text k tomu bol : "tu mas jednu dokonalu kopacku do hlavy"
neviem za co to bolo ale si kok**** to je moje jednine slovo co na teba mam..
OT to si nevsimaj to su mamrdi :-) ja som dneska dostla v teme o tom duchovi tiez a bez podpisu a udania dovodu :-D
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Tomasito napísal:Nechce sa mi to hladat, ale tak napr. ci uz v MT, alebo v inom bojovom umeni, takmer vsade sa pocas treningu vsadza na klasicke roztahovanie (stretching). Uplne na zaciatku sa vsak nezabudni zahriat (ci uz stacionar, svihadlo, etc.) a precvicit (nohy, chrbat,...). Ja som sa svojho casu roztahoval nasledujucimi cvikmi (nevylucujem, ze su aj ine, mozno aj ucinnejsie):

1. Nohy si das mierne od seba (nieco malo za uroven ramien) a ku kazdej nohe sa snazis dostat hlavu na koleno, sklanas sa tiez do stredu (t.j. ide o 3 fazy)- zo zaciatku podrzis 10 sec. (postupom casu cas pridavas 15-20-25-30). Cvik opakujes 3x, postupom casu mozes opakovania pridavat (ja som nikdy nesiel cez 5).

2. Nohy co najdalej od seba (priebeh cviku rovnaky ako pri cviku 1)

3. Nohy k sebe (opat sa snazis dostat hlavu na kolena, pomahas si napr. tym, ze si chytis spicky a pomaly sa pritahujes- nepokrcuj vsak kolena).

3. Sadnes na zem, roztiahnes nohy co najdalej od seba a o5 sa snazis dostat hlavou ku kolenam aj do stredu (obdoba cvikov vyssie, ibaze v sede).

4. Stale sedis, nohy das vsak k sebe- pred seba- o5 sa snazis dostat hlavu na kolena a drzis.

5. Stale sedis, chodidla das k sebe co najblizsie k zadku a laktami, event. predlaktiami tlacis na kolena (tu mozes cas natiahnut a postupne pridavat).

6. Rozstep aj snuru potom mozes praktizovat tak, ze si pomozes s lavickou, resp. stolickou (pri spagate s dvoma- na kazdej strane jednu), o ktoru(e) sa opieras a postupne sa snazis dostat nizsie a nizsie.

Na zaver nezabudni na uvolnovacie cviky, pretriasanie etc. (tu myslim nepotrebujes komentar). Takto som to kedysi cvicieval ja.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

a tvoj vysledok bol aky? ... dokazal si spravit snuru?
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Re: Kopacka na hlavu

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Masaker napísal:caute.. uz dlhsiu dobu sa snazim rozcvicit tak aby som bol schopny dat kop nad hlavu(al. aspon na vysku hlavy)... s s vystretou nohou al. mierne zohnutou .. ale nedari sa mi natolko roztiahnut slachy a pri tom kazdy den (skoro) sa snazim roztahovat slachy.. mozno neky malicky ucinok to mal ale nic velke... neviete neake cviky..a pod.. skratka chcem vykopnut vysoko bez toho aby som si natrhol sval,slachu..a pod.. a potom bol este schopny normalne bezbolestne chodit a pod..
nemate neake raddy al. cviky?
najlepsie si roztiahnes slachy na nohach tak ze si sadnes napriklad na postel a opres sa chrbtom k stene jestli nemas taku postel tak staci si sadnut niekde na zem, opriet sa o stenu s chrbtom a pri telke skusat dociahnut az na spicky noh a zatlacat nohy k zemi lebo predsa len na nohach je najviac vyvinute svalstvo a malo kto ich dokaze uplne vyrovnat
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

btw ale pred kazdym cvicenim sa najprv zohrej lebo si daco fakt natrhnes a taktiez ked docvicis urob strecing nech sa nadruhy den aj pohnes a nechodis jak kovboj po sprchovani sa vo vazeni
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Môj spolužiak si dokáže kopnúť špičkou nohy do hlavy (do čela). On ma na to ale iste preddispozicie.. Normalne rozmyslam, ze ho prihlasim do reflexu.. :hmm:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

je to dosť zaujímavá predstava :D
Napísať odpoveď