3DS Max / Maya 3D / Cinema 4D / Blender?
-
snaque
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
3DS Max / Maya 3D / Cinema 4D / Blender?
Zdravim...
Rozhodol som sa ze sa naucim pracovat v nejakom 3D softe...
Ale neviem sa rozhdnut ktory z tychto troch vybrat....
Casom ked sa v tom naucim pracovat, bude tvorit iba nejake 3D texty, loga...
Nebudem sa sustredovat na modelovanie miestonosti etc...
Tak, Ktory soft by ste mi doporucovali?
Dakujem
Rozhodol som sa ze sa naucim pracovat v nejakom 3D softe...
Ale neviem sa rozhdnut ktory z tychto troch vybrat....
Casom ked sa v tom naucim pracovat, bude tvorit iba nejake 3D texty, loga...
Nebudem sa sustredovat na modelovanie miestonosti etc...
Tak, Ktory soft by ste mi doporucovali?
Dakujem
-
BlackFlash
Medium Expert
Mno ak ide o 3Dcko tak osobne pouzivam 3Ds MAX, ale kazdy z programov ma svoje specificke crty,
Cinema 4D - je jeden s tych jednoduchsich prog. , mas k nemu aj plugin 3D bodypaintera co je velmi slusna vecicka aj by si potreboval robit textury, ale vseobecne C4 je podla mna naj. na interier. No videotutorialov je na nete pomerne malo.
MAYA - je najpremakanejsi prog. co sa tyka rendrenia a animacii, program sa vyuziva velmi slusne v znamych zahranicnych firmach ( pixar, dreamworks ), obsahuje velke mnozstvo integrovanych zasuvnych modulov a na nete sa daju najst strasne vela DvD asi 3x tolko ako o 3Ds max.
3Ds Max- zacal som s 3Ds-kom pretoze je to nieco medzi mayou a cinemou, daju sa z neho vytlacit slusne vysledky. Vyhodou samozrejme v " " , ze daju sa " zakupit " pluginy ktore strasne ulahcuju pracu, hlavne v obl. animacii a rendenia ( asi nemusim spominat pluginy ako V-Ray, CAT, Fume-FX ... ), mnoho ludi to vyuziva na tvorbu 3D loga, ale aj modelovaniu Vehicles,Enviromentu, buildinngs, organic modeling atd..
Pouzivaju ho ludia ako Marek Denko, Peter Sanitra ...
Blender- osobne nepoznam ale myslim ze je free a to je super =)
Este existuju prog. ako : LightWave 3D, Rhino a urcite aj ine ale to ma uz netrapi
,
Dufam ze ti to pomoze =) osobne by som odporucil 3Dsko =) teraz vysla 2008 verzia a da sa stiahnut ako trial. Obsahuje velmi vyuzitelne vecicky ale to si uz zisti sam
Cinema 4D - je jeden s tych jednoduchsich prog. , mas k nemu aj plugin 3D bodypaintera co je velmi slusna vecicka aj by si potreboval robit textury, ale vseobecne C4 je podla mna naj. na interier. No videotutorialov je na nete pomerne malo.
MAYA - je najpremakanejsi prog. co sa tyka rendrenia a animacii, program sa vyuziva velmi slusne v znamych zahranicnych firmach ( pixar, dreamworks ), obsahuje velke mnozstvo integrovanych zasuvnych modulov a na nete sa daju najst strasne vela DvD asi 3x tolko ako o 3Ds max.
3Ds Max- zacal som s 3Ds-kom pretoze je to nieco medzi mayou a cinemou, daju sa z neho vytlacit slusne vysledky. Vyhodou samozrejme v " " , ze daju sa " zakupit " pluginy ktore strasne ulahcuju pracu, hlavne v obl. animacii a rendenia ( asi nemusim spominat pluginy ako V-Ray, CAT, Fume-FX ... ), mnoho ludi to vyuziva na tvorbu 3D loga, ale aj modelovaniu Vehicles,Enviromentu, buildinngs, organic modeling atd..
Pouzivaju ho ludia ako Marek Denko, Peter Sanitra ...
Blender- osobne nepoznam ale myslim ze je free a to je super =)
Este existuju prog. ako : LightWave 3D, Rhino a urcite aj ine ale to ma uz netrapi
Dufam ze ti to pomoze =) osobne by som odporucil 3Dsko =) teraz vysla 2008 verzia a da sa stiahnut ako trial. Obsahuje velmi vyuzitelne vecicky ale to si uz zisti sam
-
mikkimikki
Medium Professional
-
webmasterr
Medium Professional
Re: 3DS Max / Maya 3D / Cinema 4D / Blender?
nechcem zakladat novu temu, a tiez chcem skusit zacat modelovat (hlavne modely, animacie ani nie) v niektorom z tychto programov (3d max som skusal este davnejsie), ale chcel by som vediet ktory z nich je najpouzivanejsi, resp. ak by som sa tomu chcelu venovat vaznejsie a napr. si aj hladat pracu so zameranim na 3D modelovanie, ktory program sa najcastejsie pouziva vo firmach ale hlavne unas, alebo v blizkom okoli? pozeral som si aj Blender, zaujalo ma ze je free a pritom je oproti ostatnym program taky maly (cca 13MB) a dokaze to co niekolko GB konkurenti? dik 
mohly by ste mi poradit ako dat do Cinemy 4D R11.5 plugin Hair Department ?? plsss .... a nema niekto na stahnutie inu (starsiu ) verziu Cinemy 4D ???
na stiahnutie ti sem nikto nič nedá, ale to vieš z pravidiel, však 
na čo chceš do R11.5 narvať taký starý plugin, ked máš modul Hair? ten je prepracovanejši a efektívny
na čo chceš do R11.5 narvať taký starý plugin, ked máš modul Hair? ten je prepracovanejši a efektívny
urcite len blender. vsetky ostatne programy ako 3dsmax alebo cinema 4d popripade maya su drahe a pre jednotlivca nevyhodne. Takze cinemu 4d z vreleho srdca neodporucam
Download Blender:http://www.blender.org/download/get-blender/
a uz ked blender, tak odporucam aj python: http://www.python.org/getit/
vsetko je free...
Download Blender:http://www.blender.org/download/get-blender/
a uz ked blender, tak odporucam aj python: http://www.python.org/getit/
vsetko je free...
ja používam blender..je free a učím sa v ňom v škole 
ja si myslim ze cinema 4D je naj
Ma R13.058
som samouk
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2012, 18:51)
dalej maya je tiez dobra ale tazka , BOL V NEJ ROBENY FILM AVATAR, PAN PRSTENOV, KING KONG
Ma R13.058
som samouk
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2012, 18:51)
dalej maya je tiez dobra ale tazka , BOL V NEJ ROBENY FILM AVATAR, PAN PRSTENOV, KING KONG
V Maya3D je robené skoro všetko, dokonca aj veci ako South Parkbajlox napísal:dalej maya je tiez dobra ale tazka , BOL V NEJ ROBENY FILM AVATAR, PAN PRSTENOV, KING KONG
-
MeanSeriously
Medium Star
preco chyba moznost v hlasovani (Blender) ?
asi mozno len autodesk produkty a ne free open source engine 
-
black evil
Light Star
Stretol som sa len s Blenderom čiže ,on by mal môj hlas.