Aký tanec máte najradšej?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ktorý z týchto tancov máte najradšej?

tango
3
4%
quick-step
4
5%
valčík
8
11%
sambu
3
4%
rumbu
1
1%
mambo
0
Žiadne hlasovania
salsu
4
5%
folklórny
2
3%
polku
3
4%
žiadny
47
63%

Celkom hlasov: 75

Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Aiden »

turtlak69 napísal:paso doble nepatri do zakladneho repertoara. to tancuju na sutaziach od kategorie C (tusim) vyssie. no v D to urcite nie je. neviem ci je to vobec v C. ale v A a B je to urcite. a samozrejme aj S :) takze ked uz niekto tancuje paso doble, tak je to urcite ina uroven ako ti, co tancuju len pre hobby :)
ale no :)...najprv si ujasnime co povazujeme za "zakladny repertoar" ;)...niekto tam hadze len valcik a dedinsku polku :D...
kazdopadne otazka je polozena tak, ze ktory tanec sa mi paci :)...nevidim v tom sice suvis s kategoriami ale budiz...

ako zrejme vies tak existuje 10 ZAKLADNYCH MEDZINARODNYCH tancov (hajzli amici len 9 :D - aj ked niektore ine ) a v kazdom cca 30 ZAKLADNYCH krokov...ano mas pravdu v D sa netancuje...tam staci tych zvacsa 8 tancov :)...ved ked si vezmes tri kola v najlepsom pripade krat 8 tancov krat 1.5 minuty na kazdy je celkom makacka ;) (3*8*1.5=38min cisteho tanca)
a uznavam ze paso nieje najlahsie...AVSAK nevidim dovod preco ho neucit na hobby treningoch - minimalne po prvu korunu s dobrou choroskou sa to zvladne naucit snad kazdy trochu pohyblivejsi ako ten kto ledva presiel zakladny kurz :)
navyse podla mna je napr tango na spravnu techniku a postoj tazsie ;)

btw. to bolero ta tam nesralo? :D...ved to je viac mimo europskeho zakladu ako paso :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

to bolero som absolutne odignoroval :D jop na sutaziach je to fakt makacka ako som si mohol vsimnut. no 1,5 minuty na jeden tanec je mozno trosku aj vela. co som bol ja pozriet na dubcekov pohar, tak vsetko trvalo cca 40-45 sekund. ci uz standard alebo latina. samba, rumba, cha-cha, jive, (paso doble - podla kategorie) a tiez zo standardu anglicky, viedensky valcik, quickstep, tango, (slowfox). takze cca 8. takze priklad: 4*45 (LAT), 5*45 (STT). to nie je zase az tak neskutocne vela (skoro 7 minut). kazdopadne po tom ako tancovali jive bolo jasne vidno, ze ledva dychaju :D
btw s tym tangom je to asi aj pravda. je dost narocne. podla mna zo standardu asi najnarocnejsie (myslim zo zakladnych figur. jasne, ze je rozdiel valcik so vselijakymi figurami a tango so zakladnym krokom a promenadou :D )
co som ale dost nepochopil bolo ako mozu rozhodcova rozhodnut, ked na kazdy par mali v prepocte cca 5 sekund ked chceli pozriet vsetky pary na parkete... toto mi vobec nejde do hlavy. vraj sa to robi nejak tak, ze rozhodca pozrie na parket a kto je mimo rytmu, tka hned ohodnoti a na zvysnych mu ostane viac casu. no aj tak musi velmi rychlo hodnotit.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

CHA-CHA,no taka moznost v ankete nie je :wink:
Aiden
Darca
Darca

no pozri sa ono je to dost vidno ci ide dobre alebo nejde...a ano tych 45 sekund je malo...jednak nestihnes ukazat co vsetko vies a navyse ako si povedal - nemusia ta adekvatne ohodnotit...mozes mat smolu ze ta uvidia prave v zlej chvilke a si v prdeli :)
takze ta minuta a pol sa mi zda ovela lepsia...obzvlast pri pomalych tancoch...ved len obycajne laso v rumbe (ak mas aky taky prehlad) trva hodnu chvilku...a do tych 45 sekund sa ti zmesti (ked uz som pri tej rumbe :D)...mozno zakladny krok,milacik,alemana,laso,zaklad,alemana a NY :D...neviem do akej miery si do toho zasvateny...ale ak tie figury poznas tak uznas ze je to nic moc :)...
takze tanecny svet patri tym co maju kondicku :)
turtlak69
Guru
Guru

ved prave :D nahodou sa niekomu akurat v tych 5 sekundach nieco nepodari alebo da nejaku velmi lahku figuru a moze sa rozlucit s postupom. tie vymenovane figura poznam vsetky az na "milacik". a je to ozaj nic moc :) teda aspon na sutaziach. tam sa pozaduje iny level :) v paso doble je tiez toho casu velmi malo a to vazne uz nechapem ako je mozne. vo viedenskom valciku tma nie je toho az tak vela, staci pozriet drzanie, rytmus a to je vsetko. no v niektorych ma ten kratky cas vazne zaraza. a to v tom case este musia aj pisat do toho svojho lajstra :D
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

vlacik :lol: poprípade nejake eroticka,pomala pesnicka a popritom tanec so svojou partnerkou :wink:
Aiden
Darca
Darca

no ved prave :D...ten valcik to je ale na P tanec ...nemam ho voobec rad :oops: ...ako ked to par vie tak je to krasne...ale inac pod tlakom je to svinstvo :D

mimochodom milacik to je to klasicke "rumbovanie" bokmi pri krokoch do stran (ako v lase, ked ta partnerka obchadza) s tym ze ona otockami pred tebou meni strany :)...zvacsa sa konci hokejkou :)
halfend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa halfend »

Pogování v plném metru :lol:
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

PoGo, tam to zacina aj konci u mna, ale tak ked uz tak naplno. Ja uz som aj na disco tancoval pogo, nerobi problem.
turtlak69
Guru
Guru

Aiden: heh som nevedel, ze to klasicke "rumbovanie" ma aj svoj nazov :D no kazdopadne valcik nie je vobec zly (ak myslis anglicky). podla mna je to dost prijemne. da sa pri tom trosku aj kecat, lahko sa da pohybovat po parkete, je tam vyrazne pocut rytmus hudby, takze vypadnutie z rytmu nie je lahke. navyse ked to obaja vedia, tak to je asi aj zazitok pre oboch. ja som mal tu cest tancovat anglicky s dievcinou, ktora tancuje uz nejaky ten cas a bolo to vazne skvele. no to sa pri viedenskom povedat neda. takze usudzujem, ze sa ti nepaci viedensky. uhadol som?
Aiden
Darca
Darca

tak tak pravdu mas :)...viedensky je to rychle svinstvo :D ...
anglicky (ktory volam viacej waltz ako ang. valcik :)) je v podstate "standardna oddychovka" ako zvykneme nazyvat ;)
turtlak69 napísal:Aiden: heh som nevedel, ze to klasicke "rumbovanie" ma aj svoj nazov :D
no takto ono to neni nazov toho klasickeho "rumbovania" ale tej figury kde to ty ako partner (ktory tam robi len to :D) robis 3 krat :)
Doris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Doris »

...ja som zastanca trosku novodobejsich disco tancekov a sladacikov,
a
musim priznat, ze neviem tancovat napr. valcik, polku...mozno sa to niekedy naucim :wink:
pacia sa mi tiez take trosku dynamickejsie tanceky ako salsa, rumba, ale to je tiez urcite tazke, tak potom neviem co so mnou.. :lol:
turtlak69
Guru
Guru

Aiden: oddychovka :D no neviem ci zrovna oddychovka, ked sa snazis manevrovat medzi hufom ludi :D no ked je prazdnejsi parket, tak je to celkom fajn. hlavne sa pri tom clovek tolko nezadycha ako pri jive alebo nedaj boze polke :) kazdopadne anglicky (waltz) je zo standardu asi moj najoblubenejsi :)

doris: rumba nie je az tak dynamicka :) skor romanticka ako dynamicka. alebo mozno aj skor eroticka ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vcera, na vianocnej party z roboty, som bol donuteny predviest daky tradicny slovensky tanec. pivko a whiskey urobili svoje a dali vzniknut niecomu medzi odzemkom a kazackom: "odzacku" :lol:
inak netancujem zmiene tance. skor sa len "ponatriasat" do rytmu na diske. a samozrejme PoGo na koncertoch.
Aiden
Darca
Darca

turtlak69: no ked si to vezmes tak zo standardu sa to da za oddychovku povazovat :)...predsa len je to len hore dole, postavenie stale rovnake, do muziky to pekne sedi (nemusis nacuvat :D) a navyse aj jednoduche choreografie dobre urobene su pekne :)

anyways to "rumbovanie" su "cucarachas"...hanbim sa ze som musel telefonovat aby mi to pripomenuli :D

Doris: rumba a salsa dynamicke? ...to moc nesedi ;)...to su tance ako ked soferuje niekto stylom plyn-brzda a to sa mi moc dynamicke nezda :)
zato viedensky valcik...tam je dynamiky ojojoooj :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

no ťažko povedať ktorý mám najradšej.. ja som strávil 7 rokov svojho života súťažným tancovaním.. takže to mám v sebe.. štandard ma nejako nebavil ale tancoval som aj to .. tý čo sa vyznajú som to dotiahol do "B" ale latina v tom som sa cítil veľmi dobre len škoda že som to v "A"-čku musel zapichnúť kôli cashom .... je to viacej nákladné ako sa zdá.
ale čo sa týka najoblúbenejších sú to všekty z LAT - samba, cha-cha, rumba, paso-dobre, jive no a zo STT to je Slowfox a tango

EDIT: no teraz si to tak pre zaujímavosť čítam síce od konca a prichádzam na to pff že je tu viacej venčekárov..
ty vole ako už môže povedať že waltz (angl. valčík) je oddychovka.. každý jeden tanec je namáhavejší ako sa zdá..

čo je na tomto oddychové?
alebo toto:
turtlak69
Guru
Guru

triple: ked si zoberies, ze oblecenie na LAT STT nie je to iste a musis kupovat dvoje a este k tomu topanky, hento tamto, tak to je mrte drahe. ma tak napadlo... ako si na tom s kolenami? ked som videl A-ckarov co robili pri jive, tak kolena z toho musia dost odchadzat. nemal si s tym problem?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:triple: ked si zoberies, ze oblecenie na LAT STT nie je to iste a musis kupovat dvoje a este k tomu topanky, hento tamto, tak to je mrte drahe. ma tak napadlo... ako si na tom s kolenami? ked som videl A-ckarov co robili pri jive, tak kolena z toho musia dost odchadzat. nemal si s tym problem?
čo sa týka oblečenia pre chalana to sa dá zvládnuť neviem ako teraz .. za mojích čias sa frak dal zohnať do tých 15-tis.. na lati za 5ťku si bol oblečený.. ale trénovanie je kur*a drahé.. mna to vychádzalo na 6 000 mesacne a kedže sme dvaja lebo aj brácho tanocoval tak si predstav aká to je pálka.... to nehovorím o sústredkách a súťažiach...
a kolená.. môžem poklopať ja som s kolenami nikdy nemal problém zato brácho.. on bol štandarďák.. a pri jednom tréningu mu vyskočilo jablčko tak klincovačky.. potom veľké rehabilitácie.. samozrejme kedže mal dlho sádru tak sa mu pokrivila a s rotovola panva.. a ked sa dal do kopy.. a konečne mohol trénovať a už bol ako tak v poriadku tak ho z jedenej súťaže odniesli vsanitke.. a to všetko sa stalo pri quickstepe..
no hold niektorý ludia majú problém s kolenami.. ja som nikdy nemal záleží od organizmu
turtlak69
Guru
Guru

to si mal celkom v pohode, ked ti to neznicilo kolena. ja ich citim pomerne dost pri sambe. alebo asi to bude zlou technikou :) no viem, ze ludia s tym mavaju obcas problemy ked trenuju pravidelne a tak. ale z quickstepu do sanitky je teda riadny extrem :( hlavne nezavideniahodny
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:to si mal celkom v pohode, ked ti to neznicilo kolena. ja ich citim pomerne dost pri sambe. alebo asi to bude zlou technikou :) no viem, ze ludia s tym mavaju obcas problemy ked trenuju pravidelne a tak. ale z quickstepu do sanitky je teda riadny extrem :( hlavne nezavideniahodny
jo to bude tou technikou.. zbytočne ich zaťažuješ.. ja som to najrv cítil pri panve ale pak som pochopil kde prúser
Napísať odpoveď