Repro Genius SW-5.1 (možná o jedno starší verze)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kapu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Repro Genius SW-5.1 (možná o jedno starší verze)

Príspevok od používateľa kapu »

Zdravím všechny, mám doma tyto repráky (akorát možná o jednu starší verzi, protože ty 2 větší repráčky mám stejně veliké jako ty dvě menší kostky) už asi 3 roky, ale stále mi akorát leží ve skříni, taťka je někde sehnal, ale nikdy se mi nechtělo do toho, abych je zapojil :? No jo, jsem strašně líný...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22684
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0

Nemám k nim žádné kabely, takže bych prosííím potřeboval poradit, jaké kabely mám koupit (délku si samozřejmě určím sám) a potřeboval bych ještě poradit, zda-li půjdou zapojit do této zvukové karty - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34569

Doufám, že se najde někdo opravdu trpělivý, kdo by mi přesně poradil co za kabely koupit a jak tyto bedny propojit a zda-li vůbec půjdou připojit k mému PC :)

Děkuji mnohokrát za všechny rady
Prílohy
Takhle vypadají ostatní 4 bedýnky
Takhle vypadají ostatní 4 bedýnky
opět zezadu, ale pouze místa pro kábly
opět zezadu, ale pouze místa pro kábly
Subwoofer zezadu
Subwoofer zezadu
Takto vypadá hlavní bedna (Subwoofer) zepředu...
Takto vypadá hlavní bedna (Subwoofer) zepředu...
Takhle vypadají malé 4 bedýnky zezadu, ale i 5tá větší vypadá uplně přesně takhle stejně
Takhle vypadají malé 4 bedýnky zezadu, ale i 5tá větší vypadá uplně přesně takhle stejně
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no takze:
1-FRONT su predne repro(to su tie dva väcsie)
2-SURROUND su zadne repro(to su tie dva mensie)
3-CEN je centralny reprodoktor(je to taky obdlznik)
4-5.1 vstup- napriklad na DVD alebo s tej tvojej zvukovky(isto to na nej pobezi lebo ta je dokonca 7.1 takze s 5.1 si hravo poradi)
5-2.0(stereo) vstup z ktoreho sa to"prevedie"na 5.1(nebude to priestorovy zvuk) mozes tam napojit nieco co ma stereo(2.0) vystup(s popisu co je tam hadam pochopis co-TV, TAPE, CD)

no a kable to je uplne jedno original sa dodavaju 2x1,0mm(hrubka vodica) pre kazdy reproduktor, napr.: http://shop.hifol.eu/images/KabelRepro2,5mm.jpg

dufam ze ti to bude stacit :wink:
Prílohy
PICT0108.JPG
GeniusSW51Home.jpg
kapu
Medium Star
Medium Star

Super děkuji moc... Ale přesto se potřebuji ještě na něco zeptat :)

1. Když mám všechny ty 4 bedýnky stejně velké, velikostně jako ty menší z nich, tak to je asi jedno které bude přední a která zadní, když nejsou nijak označené že?

2. Trošku nechapu ten 4. bod, je tam 6 zdířek a já vůbec nevím co s čím to propojuje... Asi mezi subwoofrem a PC ne? Jenže podívej se na tu moji zvukovku! To tam asi nezapojím že? To by z bedny do PC musel vézt pouze jeden kabel pokud to chápu správně

EDIT: Aha tak už jsi ten tvůj příspěvek upravil, takže teďka chapu, že budu potřebovat ty kabely co jsi napsal, abych propojil bedny a tu hlavní bednu, ale pořád nevím jak propojím hlavní bednu s PC :?

EDIT2: Ahaaaa, počkej... Už to asi chapu, těch 6 zdířek je pro DVD přehravác a ten jeden velky je pro PC?? Jestli ano, tak už všechno chápu :D
patro16
Light Professional
Light Professional

1. no tak je to jedno ibaze original sa to dodava tak ako je to na tom spodnom obrazku(ale vpodstate su tam tie iste repro co v tych mensich akurat je tam pridany vyskovy produktor)

2. preto som to oznacil aj jedno aj druhe 4 lebo je to v tych repro prepojene a ty si v podstate mozes vybrat, ktorý z nic vyuzijes ci ten cinch-ovy ale bo ten "vela pinovy konektor" na pravo cez obidve sa pripaja 5.1 zvuk ale musis si proste vybrat jeden z nich lebo bidva pouzivat nemozes(nedovoli ti to vnutorne zapojenie tych repro)
kapu
Medium Star
Medium Star

Takže pokud vše správně chápu, tak stačí pouze koupit několik metrů těch tenkých kabelů co jsi mi doporučil a nebo nějaké obyčejné a propojit bedny s hlavní bednou a jeden jediný kabel (4. bod), kterým propojím hlavní bednu a tím pádem všechny bedny s PC, naštěstí ten mám, ale budu potřebovat dělší :))) Takže tím se asi všechno vyřešilo, už mě v tom jenom utvrď, díky moc :)

Ok a s těma bednama jsme si to myslel no, je to asi uplně jedno které půjdou dopředu a které dozadu :)
patro16
Light Professional
Light Professional

presne tak
kapu
Medium Star
Medium Star

ok, takže už mi všechno jasně sedí, až na jednu jedinou věc, se kterou když mi poradíš tak ti budu děkovat opravdu strašně moooc :)

Nikde na té mojí zvukové kartě nevidím vstup pro ten "vela pinový konektor", na to je nějaká redukce a nebo jak to teda mám propojit s tím PC? :-P
Nebo to se snad zapojuje do základní desky a počítač si to sám zpracuje, že to má pracovat se zvukovou kartou?

moje základka: http://www.softcom.cz/produkt/asus-p5kc ... p35-esata/

Audio

Realtek ALC 883, 8-channel High-Definition Audio CODEC
- Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming
- Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
patro16
Light Professional
Light Professional

neviem co bude pre teba jednoduchsie predava sa to tak ze na jednej strane kablu je ten "vela pinovy konektor" a na druhej su cinch-ce(je ich 5) alebo dalsia verzia je cinch - cinch (5 na jednej strane kablu a 5 na druhej)

edit//:najjednoduchsie bude ked si kupis tento kabel na prepojenie s PC:
Prílohy
51.jpeg
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
kapu
Medium Star
Medium Star

Jsou ty redukce univerzální?? Jestli ano, tak...

...v elektru musím koupit:
- např. 10 metrů toho obyčejného kabelu
- 3 redukce (univerzální)
- cinch-ce kabel (z jedné strany kabelu je 5 jacků, které zapojím do PC a z druhé strany kabelu je vela pinový konektor, který zapojím do hl. bedny)

A to je asi vše že? :)) OK, tak teďka doufám že už všemu naprosto rozumím, akorát se chci jenom zeptat, co zapojím do toho "Sub", kdyz je pouze 5 kabelů které zapojím do redukcí... Tím pádem bych mohl potřebovat jenom 2 redukce a poslední kabel (páty) ten CEN (central bedna) bych mohl zapojit samostatně do zvukovky ne??
kapu
Medium Star
Medium Star

Sorry za double post, ale myslím si, že to vůbec nevadí když si tady píšem jenom my :)

Co říkáš na tohle? Myslím si že nejjednodušší řešení, pokud ten kabel seženu, ne? Akorát to zapojím do Subwooferu a potom už jsou tam automaticky zabudované redukce, které zapojím podle barev do zvukovky :-P No paráda, pokud to takhle jde 8) :D :D

originální komentář:

Kód: Vybrať všetko

...Pokud si chcete zprovoznit prostorový 5.1 zvuk, pak je zde připraven kabel s kulatým konektorem na jedné straně a třemi barevně odlišenými 3,5mm jacky na druhé straně. Snad nemusím vysvětlovat, že jacky patří do zvukové karty a kulatý konektor do subwooferu...
Ten kabel vlevo mám namysli :!:

EDIT!! Aha, tak jsem si všiml že už jsi mi taky doporučil ten kabel :))) Nevíš prosím prosím jak se ten kabel nazývá?? Asi si to budu muset vytisknout a ukázat v prodejně že? :)
Prílohy
Ten kabel vlevo je ten, o kterém mluvím :)
Ten kabel vlevo je ten, o kterém mluvím :)
kapu
Medium Star
Medium Star

Děkuji vám oběma strašně moc za rady :)

Nakonec z toho teda vyšlo že potřebuji asi 25m toho 2x1,00mm kabelu a jeden ten special kabel na propojení PC a Subwooferu = PARÁDA!! :shock:

Takže fakt vám děkuji strašně moc :!:
patro16
Light Professional
Light Professional

kapu napísal:Děkuji vám oběma strašně moc za rady :)

Nakonec z toho teda vyšlo že potřebuji asi 25m toho 2x1,00mm kabelu a jeden ten special kabel na propojení PC a Subwooferu = PARÁDA!! :shock:

Takže fakt vám děkuji strašně moc :!:
NZ som rad ze som poradil 8)
peto074125
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peto074125 »

Uzi si tú hudbu.Sú fakt dobré
kapu
Medium Star
Medium Star

peto074125 napísal:Uzi si tú hudbu.Sú fakt dobré
hehe ok, díky moc, užiju :) ale asi až tak za dva týdny, až budu mít nový comp :?
Napísať odpoveď