Bloknuta IPcka?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
madonna1
Light Star
Light Star

Bloknuta IPcka?

Príspevok od používateľa madonna1 »

Zdravim,
mam jeden problem. Do vcerajsieho dna som sa vo firemnej sieti dostal na vsetky intranetove servery. Vcera mi trochu blbol Eset smart security (blokoval pristup na moju stanicu prostrednictvom VNC), sice som to vyriesil povolenim VNC v Esetackom firewalli, ale aj tak som ho dnes odinstaloval, hlavne kvoli tomu ze som sa dnes vobec nemohol dostat na jeden intranetovy server a myslel som si ze to mozno sposobuje ten smart security. Ale problem sa tym aj tak nevyriesil. Dany server vobec nejde ani pingnut, ale to len z mojho PC, ostatne compy s nim nemaju ziaden problem. Urcite sa nemenili ziadne nastavenia na danom serveri, ani nic v sieti, takze problem moze byt len v mojom PC. Ale ja uz vobec netusim kde.
Je mozne ze by som mal niekde v mojom PC bloknutu konkretnu IPcku? Divne, pretoze osobne som nikde tuto IPcku nezadaval a ostatne mi idu.
Ma niekto nejaky napad?, dobra rada nad zlato.
Dakujem
NuSuey
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

porozpravat sa s adminom vo firme ;)
madonna1
Light Star
Light Star

to bolo ako prve ked som zistil ze je problem a neviem si s nim len tak rady....kedze netusi preco je to tak (este raz pripominam ze na danom serveri ani v sieti sa ziadna zmena neudiala) tak preto pisem do fora.
Povedal mi ze moze skusit spustit nejaky linux a uvidi co to spravi, ale nema na to teraz cas a ja sa v linuxoch az tak dobre nevyznam.
Hmm, nejake ine napady, rady?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je zaujimave, pokial sa ziadna zmena u vas na firme nekonala, tak nevidim dovod na to, aby ti to neslo pingnut. Vzhladom na to, ze ti to z tvojho pocitaca nejde a inych ide, tak bude problem bud na tvojej strane, pripadne moze byt problem na strasne brany/servera v tom, ze len pre tvoj PC je zablokovany pristup. Admin si moze tvrdit co chce, tazko mu to dokazat. Mozno by za pokus stalo skusit nejake live CD Linuxu alebo nahodit Virtual PC ci VMWare, aby si mohol spravit virtualny pc s novym systemom. Tym by si zistil, ci je chyba v tvojom operacnom systeme alebo to bude na strane administratora vasej siete.
madonna1
Light Star
Light Star

osobne mam silne podozrenie ci sa volaco neudialo ked mi zacal blbnut Eset smart security. Momentalne admin u nas rozbieha jeden novy intranetovy stroj, preto som sa ho pytal ci nieco neporobil on, ale pochybujem aby mi blokol pristup na stroj kam musi mat pristup kazdy zamestnanec, v tom to zrejme nebude. Na 99,9% by som to videl v mojom stroji, len netusim co to sposobuje. Divne mi je to ze mi vobec nejde ping na konkretny server, ostatne pingy bezia uplne normalne, t. j. pingujem vsetko dookola aj na nete a z inych strojov je pristupny aj konkretny intranetovy stroj aj ho z nich pingujem. Asi to budem musel nechat tak az si admin najde cas na ten linux, apropo mam jednu otazku - keby som si napr. zohnal Knoppix, tam ako tam otestujem ping?, je to podobne ako vo Windowse? Nesmejte sa prosim, v Linuxoch som fakt total beginner :(
Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zapnes SSH a napise normalny ping ako vo Windowse, cize ping 123.123.123.123 a je to.
cool_point
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cool_point »

Skús v hardwérových zariadeniach odinštalovať sieťovku, reštart PC a znova nainštalovať sieťovku.
Mne napr. takto blbla rýchlosť a po preinštalovaní sieťovky to bolo O.K.
Netvrdím, že je to to isté, ale za pokus to stojí. :wink:
madonna1
Light Star
Light Star

Ja sa asi pos*rem....ono to fakt zabralo :!:
Skusal som X-moznosti, X-nastaveni, X-restartov a na koniec zeby to bolo v driveri tej mojej nestastnej nForce sietovky? Kurnik to su poruchy ked nieco ide a nieco nie!
Dikes :D
Napísať odpoveď