Prosim Vas, da sa naformatovat HDD s nainstalovanou Vistou a potom normalne PC nabootovat z instalacneho CD Win XP? Ci treba daco pobabrat v BIOSe? Dikes...
tukilluki napísal:chlapci na notebookoch t nejde lebo vista blokla ovladac na disk a preto xp ziadny disk nenajde / preto poradte ako na to
nabootuj sa do DOS-u, potom napis prikaz fdisk. Tam vymaz particiu, potom vytvor novu, naformatuj a nainstaluj XP. Ja som to tak spravil pred par dnami na notebooku s predinstalovanou Vistou. No problem
Hmm nemusi to byt blokovanim ovladacu vistou. Ale je preavda, ze ani mne XP disk na notebooku nenasiel a to z toho dovodu, ze je to sata disk. Preto mas 2 moznosti ako tento problem vyriesit. Mozes si vytvorit CD s instalaciou XP do ktorej zahrnies ovladac na sata disk ktory si stiahnes. Pouzi na to program nLite:
2. moznost ako prinutit XP aby nasiel sata disk je v biose vypnut takzvany "sata native mode " na off a win ti disk najde na 100%.
Ak nemas sata disk tak tento prispevok ignoruj
ak mas acer notebook (co ja mam)...tak v biose musis prepnut SATA mode na IDE mode (ci co to tam je)...potom ti pojde instalovat lebo inac to nenajde HDD....ak nemas acer tak sa skus pozret ci tam daco take nemas...ak nemas tak ako bolo pisane musis sa dostat do biosu a tam spustit ten fdisk a ...
no ja mam oba systemy bo davat do prdele original je podla mna blbost aj ked to je Vista....a navyse mi na Xp-cku nefici net cez wifi..tak to bol asi ten silnejsi dovod
Ludia ja mam notebook Toshiba Satellite L40 a cem si dat do hajzlu Vistu a dat tam XP ale ako je vyzsie pisane nenajde mi to HDD. V biose nemam funkciu na vypnutie sata native drive ani nist podobne. Chcel by som sa spytat jako tam mam dat tu Vistu alebo popripade kde zozenem ovladac na sata drive. Dakujem velmi pekne:P
skus najst v BIOSe polozku SATA Native mode, a vypni ho... alebo ako je pisane o par prispevkov vyssie, vypni SATA mode a zapni IDE mode. Po reboote disk najde, a mozes v poho instalit.
tak potom vyho notebook, alebo si ku externu disketovu jednotku... alebo si sprav instalacku XPcka, kde si naimplementujes ovladace... a ocenil by som, keby si sa ku mne spraval slusne... ja som s Tebou husi nepasol...
tak akoze sorry ale keby si si cital vsetko co som napisal tak by ti doslo aj ze o setkom o com si mi napisal uz 100 rokov viem a keby som vedel de si najdem tie ovladace tak by som sem nist nepisal. A aj to som tam napisal.