rozdiel medzi sharovanou (zdielanou) a normal grafikou na NB

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
NuSuey
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

rozdiel medzi sharovanou (zdielanou) a normal grafikou na NB

Príspevok od používateľa NuSuey »

aky je rozdiel medzi tym? vysvetli mi to niekto podrobnejsie?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

zdielana krafika sa lisi v tom ze ma pamat zdielanu s RAM pamatou, a tym padom je o dost pomalsia, preto sa na nich nedaju skoro hrat hry :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Aj cipy su menej vykonne, hodi sa to na hry stare tak 3 a viac rokov :)
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

zdielana ti napriklad berie urcitu cast pre svoje potrebi samozrejme si nastavis velkost ktoru ma pouzit pre seba zdielana grafa nepodporuje niektore efetti a shadere

ale integrovana grafa napr nvidia 8600 gt s 512 mb pametou je vlastne normalna karta aku mas v pc ale podla mojho nazoru ma nizsiu spotrebu co aj ma :P
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmm .. vy by ste konkretne kupili book so zdielanou GPU alebo normalnu? alebo by ste tomu neprikladali vahu?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

pokial chces hrat hry tak notebook s normalnou grafikou (nie zdielanou) ale take stoja nad 30000, za tolko korun by si mal PC jak svina
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nejde o hry, ved ak chces v dnesnej dobe HD filmy pozerat tiez sa ti zide kvalitna grafika nie?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

na filmy ti zdielana grafika bohato staci, tam nieje az taky rozdiel, skor je trochu rozdiel medzi nvidiou a ATI, mal som aj nvidiu aj ati a zeby nejaky nehorazny rozdiel vo farbach bol tak to nemozem povedat, no ati ma funkciu AVIVO s ktorou si mozes "ozivit" obraz
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dante3000rpm napísal:na filmy ti zdielana grafika bohato staci, tam nieje az taky rozdiel, skor je trochu rozdiel medzi nvidiou a ATI, mal som aj nvidiu aj ati a zeby nejaky nehorazny rozdiel vo farbach bol tak to nemozem povedat, no ati ma funkciu AVIVO s ktorou si mozes "ozivit" obraz
Ocividne si to neskusal :) Kamos pustil na zdielanej grafike film v 720p HD kvalite a sekalo mu to ako svina :)
Ak chces hrat novsie hry, tak jednoznacne uvazuj iba nad notasom so samostatnou grafickou.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Gothar - nespochybnujem len sa pytam - aky mal CPU? :)

.. ja osobne mam trosku ine poziadavky na NB. Aby bol maly, lahkoprenosny a lahky, s integrovanou grafikou, dostatocnym mnozstvom ram, nejakym ULV CPU atd. Notebook ma splnat hlavne podmienku mobility, teda aby nieco na baterku aj vydrzal. Diskretna grafika si zozerie svoje.. a tak isto aj kazdy dalsi vykonnejsi komponent ktory by mi mal sluzit na hranie hier...

.. hrat a pozerat HD filmy mozem aj na stolnom PC, neviem aky prinos ma HD kvalita filmu na malom displeji - dvdcka bohato postacia.
Gothar
Moderátor
Moderátor

KoCi napísal:Gothar - nespochybnujem len sa pytam - aky mal CPU? :)

.. ja osobne mam trosku ine poziadavky na NB. Aby bol maly, lahkoprenosny a lahky, s integrovanou grafikou, dostatocnym mnozstvom ram, nejakym ULV CPU atd. Notebook ma splnat hlavne podmienku mobility, teda aby nieco na baterku aj vydrzal. Diskretna grafika si zozerie svoje.. a tak isto aj kazdy dalsi vykonnejsi komponent ktory by mi mal sluzit na hranie hier...

.. hrat a pozerat HD filmy mozem aj na stolnom PC, neviem aky prinos ma HD kvalita filmu na malom displeji - dvdcka bohato postacia.
On mal Sempron 3000+, ja som tie iste videa pozeral na Semprone 2800 so samostatnou grafikou a isli v pohode :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aka to bola grafika ak sa smiem spytat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

t0m4s3 napísal:Aka to bola grafika ak sa smiem spytat?
Tak to uz neviem, ale bol to Acer ktory ma teraz asi rok a pol, tak podla toho si mozes spravit obraz o tom, co tam asi je. V tychto zdielanych nemam prehlad.
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

pozri, pochybujem ze by tie filmy sekali kvoli grafike, na mojom PC tiez sekali videa v HD rozliseni a prestali hned ako som nainstaloval codec pack all in one :wink:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no ja mam acera a grafika zdielana a rozhodnuty som ze dalsi notebook urcite s vlastnou grafikou v podstate az taky smrtelny rozdiel v cene tam neni ja mam acer aspire 3003wlmih ci jak to pise pred dvoma rokmi stal 35000 a hry ako napr GTA SA bieda bieda bieda takze daco nove ani neskusam :-D
black1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa black1 »

ja som si prednedavnom objednal asus A8E za 28000sk : http://www.novepc.sk/asus-a8e-14wt5450d ... 37627.html je tam X3100 uvidim co to bude robit :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

GothaR napísal:Tak to uz neviem, ale bol to Acer ktory ma teraz asi rok a pol, tak podla toho si mozes spravit obraz o tom, co tam asi je. V tychto zdielanych nemam prehlad.
Pokial to bola zdielana grafika tak na tej akcelerujes holy prd a vsetko taha procak sam.
Gothar
Moderátor
Moderátor

t0m4s3 napísal:Pokial to bola zdielana grafika tak na tej akcelerujes holy prd a vsetko taha procak sam.
Absolutne nemam sajnu na co narazas a o co ti ide :D
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

proste ze ked mas 30000 sk tak si kup notebook s nezdielanou grafikou ak nie tak sa svet nezruti, kupis so zdielanou
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dante3000rpm napísal:proste ze ked mas 30000 sk tak si kup notebook s nezdielanou grafikou ak nie tak sa svet nezruti, kupis so zdielanou
No tomase reagoval na mna a nie na autora temy :)
Ale uz som to asi pochopil, ze pri tom HD videu vobec neslo o to aka tam je zdielana, lebo nech by bola hocijaka, aj tak by ho neakcelerovala.
Napísať odpoveď