Funkcnost a principy systemu
Funkcnost a principy systemu
Dobry den , uvazujem ze by som skusil Linux, ale najprv by som si chcel nehat od vas poradit nejake stranky/literaturu ktora popisuje napriklad ako tam funguje graficky server , ake druhy graf.servrov mame + ake graficke prostredia+ako tam funguju kodeky /aky je hlavny kodek vsetkych kodekov +kdo sa o to stara,co je oddelene od kernelu co nie , proste take lepsie zaklady aby som potom v tom nemal gulas, dakujem
Keď ten počítač má 512 MB RAM, procesor 1 GHz tak KDE alebo Gnome desktopové prostredia, Xfce má nižšie nároky na hardware.
Linux file system: http://www.freeos.com/articles/3102/
Asi najviacej rozšíreným prehrávačom je mplayer, prehráva veľa formátov, mp3/dvd prehrávanie treba nainštalovať zvlášť pridaním neoficiálnych repozitárov (väčšinou). Zvlásť sú forntendy, napr. Kplayer, Smplyer. Prehárva aj ac3, dts, H.264 (mkv/hd), xvid/divx, quicktime.
Oplatí sa pozrieť na ubuntu.cz / návody, aj keď ubuntu nechceš používať tam nájdeš veľa užitočných informácií.
Linux file system: http://www.freeos.com/articles/3102/
Asi najviacej rozšíreným prehrávačom je mplayer, prehráva veľa formátov, mp3/dvd prehrávanie treba nainštalovať zvlášť pridaním neoficiálnych repozitárov (väčšinou). Zvlásť sú forntendy, napr. Kplayer, Smplyer. Prehárva aj ac3, dts, H.264 (mkv/hd), xvid/divx, quicktime.
Oplatí sa pozrieť na ubuntu.cz / návody, aj keď ubuntu nechceš používať tam nájdeš veľa užitočných informácií.
To je hlupost, ja mam ubuntu a nemusel som prakticky nic nastavovat a system bol plne funkcny uz po instalacii. Pokial chces dake efekty, tak nahodit ovladace ku grafike, ponastavovat compiz a tak je to so vsetkym. Ale to je normalne. Ked chcem, tak sa hram so systemom, ked nie tak si ho iba uzivamhavrann napísal:dakujem popozeram to , je nieco pravdy na tom ak mi znamy hovoria ze Linux je stala nastavovacka ktora zabija cas a stale nefunguje daco nove
-
Ferdipondus
Novice
inux JE neustala nastavovacka, pretoze mozno casom zistis, ze je prijemne a zaujimave skusat veci ktore sa ti na inom OS nedaju vyskusat. zistis, ze nechapes kopu veci a len casom zistis ako funguju a skusis ich nastavit tak ako si prajes a po dalsom case zistis ze si ich nastavil spatne tak ich nastavis inac a lepsie. po dalsom studiu zase inac.... ale pociatocna nechut cokolvek menit sa zmeni na chut objavovat, badat a nakoniec dobre nastavit a zase dobre nastavit a po dalsom case zase len dobre nastavit
. a po dalsom case, teda ak si postihnuty, prestanes citit ciel v praci a zacnes byt posadnuty chutou zmenit si os na obraz svoj. neni sice najstabilnesi a ani najbezpecnesi a dokonca ani najrychejsi ale je TVOJ a TO je opojne.