Planespotting a zaluba v letectve

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ketko
Amateur
Amateur

Planespotting a zaluba v letectve

Príspevok od používateľa ketko »

Caute.

Najde sa tu nejaky spotter alebo fanusik letectva?
Ak ano, pochvalte sa svojimi fotkami, vyletmi, povedzte ako dlho sa tomu venujete, co vas najviac pocas vasej spotterskej 'kariery' potesilo,...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

NO niekedy ma to zaujimalo a to tak, ze som lietal v MFS :D a inak fotky som moc nerobil, iba jedno video mam ako sme pristavali so 737 v BA v noci z pohladu cestujuceho, nic moc kvalita
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lietadla su pekne, ale aby som stal za plotom letiska fotil ich tak to nie :) Fotim jedine ak sa dostanem na nejaku akciu aeroklubu (Kosice), vtedy su tie fotky pre mna hodnotnejsie. A navyse napriklad Blanik sa mi paci o dost viac ako lietajuce parky od Boeingu alebo Airbusu :)
ketko
Amateur
Amateur

GothaR napísal:Lietadla su pekne, ale aby som stal za plotom letiska fotil ich tak to nie :) Fotim jedine ak sa dostanem na nejaku akciu aeroklubu (Kosice), vtedy su tie fotky pre mna hodnotnejsie. A navyse napriklad Blanik sa mi paci o dost viac ako lietajuce parky od Boeingu alebo Airbusu :)
:)tak to sme pravy opak... prikladom je moj prvy spottersky vylet, ked som siel do zurichu a prsalo cely den jak z krhly, strasna zima a ja som tam cely den stal na dazdi:D ale kedze som z nitry tak obcas sa idem pozret aj na vetrone:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

ketko napísal::)tak to sme pravy opak... prikladom je moj prvy spottersky vylet, ked som siel do zurichu a prsalo cely den jak z krhly, strasna zima a ja som tam cely den stal na dazdi:D ale kedze som z nitry tak obcas sa idem pozret aj na vetrone:)
No :) Lietanie je krasne v akejkolvek podobe. Mne sa na malych lietadlach paci aj to, ze ta omnoho viac vtiahnu do deja ked letis. A vo vetroni to je najlepsi zazitok.
Inac takyto spotting som zazil raz s otcom na prazskom letisku, on bol uplne nadseny a mna to vobec nebavilo :) Pacili sa mi iba pristatia.
Nieco podobne to bolo aj v MFS - s velkymi lietadlami som sa pocas letu nudil a vychutnaval iba pristatia, s malymi som sa bavil cely cas :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR: Nechces sa nudit? Stiahni si Tu-124 a odnaviguj si cely let NASkou z Moskvy do Londyna :wink: garantujem ze pristatie bude najnudnejsou castou :D

Osobne sa v MFS komunite pohybujem, kto sa mota v CS oblasti dost mozne ze moj niuck mu cosi hovori (Plexxak napr.)

Co sa tyka realneho letectva - je to asi tak, ze ak sa da tak letim, peniaze na vycvik nemam, aj to blbe GPL stoji v KE 50 000 bo nemozme navijak a vlecna je nenasytny Cmeliak :(

Co sa spottingu tyka, rad by som, ale zatial na to nemam fotak, no po Vianociach by som si chcel skusit zohnat z druhej ruky nieco v style Canonu 350EOS tak uvidime.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Fabo napísal:GothaR: Nechces sa nudit? Stiahni si Tu-124 a odnaviguj si cely let NASkou z Moskvy do Londyna :wink: garantujem ze pristatie bude najnudnejsou castou :D

Osobne sa v MFS komunite pohybujem, kto sa mota v CS oblasti dost mozne ze moj niuck mu cosi hovori (Plexxak napr.)

Co sa tyka realneho letectva - je to asi tak, ze ak sa da tak letim, peniaze na vycvik nemam, aj to blbe GPL stoji v KE 50 000 bo nemozme navijak a vlecna je nenasytny Cmeliak :(

Co sa spottingu tyka, rad by som, ale zatial na to nemam fotak, no po Vianociach by som si chcel skusit zohnat z druhej ruky nieco v style Canonu 350EOS tak uvidime.
No so 154kou som sa nenudil, ale to som lietal iba KE > BA :) No najradsej som mal lety v Z142 alebo Z225 z KE do Presova, pripadne niekde na stredne slovensko.
A inac v kosickom aeroklube je vraj uz celkovo blba pozicia pre plachtarov, zvlast po 11.9.2001 ked sa zacali prisne kontrolovat vstupy na plochu. Predtym sa dalo pekne behat autom do aeorklubu a na plochu po nejake drobnosti alebo jedlo, teraz aby clovek nic nezabudol... na takyto vycvik a lietanie je lepsie nejake male letisko. Napriklad v Presove je to fajn, tam ma aeroklub svoju travnatu drahu a maju slobodu :) A potom este brat bol niekde na sustredeni, len teraz neviem ako sa vola to letisko, ale je to raj pre plachtarov :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No z Kosic sa chodi do Kamenice pokial sa dobre pametam. Tie vstupy atd. to by som este prekusol, horisa je pre mna financna stranka veci.
A s tym Presovom si niesom isty do akej miery mas pravdu... je to vojenske letisko.

154ka je lahoda, s tou zaletis odkialkolvbek kamkolvek bez najmensieho problemu a nie je problem odist aj na pol hodinu potom sa vratit, skontrolovat a zas odist :) 124ka je proste o inom.

VFR z KE lietam obvykle do Popradu a pripadne niekam dalej alebo teraz osledne si poletujem po Cechach. Maju velmmi pekne spravene male letiska... na SK to nie je
Gothar
Moderátor
Moderátor

Fabo napísal:No z Kosic sa chodi do Kamenice pokial sa dobre pametam. Tie vstupy atd. to by som este prekusol, horisa je pre mna financna stranka veci.
A s tym Presovom si niesom isty do akej miery mas pravdu... je to vojenske letisko.

154ka je lahoda, s tou zaletis odkialkolvbek kamkolvek bez najmensieho problemu a nie je problem odist aj na pol hodinu potom sa vratit, skontrolovat a zas odist :) 124ka je proste o inom.

VFR z KE lietam obvykle do Popradu a pripadne niekam dalej alebo teraz osledne si poletujem po Cechach. Maju velmmi pekne spravene male letiska... na SK to nie je
Jaj ja som zle precital ten Tupolev :)
Inak k Presovu: oni to maju nejak podelene, je vojenske letisko a potom ked zajdes dalej, tak sa da dostat na aeroklubacke s travou. To vobec nie je oplotene, samozrejme, ze vo vzduchu sa musia dohodnut s vojakmi, ale urcite je to prijemnejsie ako v KE.
A ano, myslel som Kamenicu, tam je to vraj fajn.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

jejho par dni niesom na nete a aku temu tu najdem... no som nadejny spotter v KE, hlavne sa tesim na leto, tie nove lety tu celkom prospeli a konecne vyuzijem novy fotak naplno, najviac ma potesilo letisko na madeire ;) raj spotterov... (#2 hned za St. Maarten 8-) ) tiez ked som si v prahe za jeden den pobehal vsetky 3 letiska a zfotodokumentova... krasa :) inak som aj celkovo fanusik letectva, celkom dlho lietam rozne simulatory (MSFS, Il-2, LOMAC...), tento rok som si chcel konecne spravit pilotak na blanika, ale nejako to nevyslo.. snad nabuduce :(

// jasne a L+K (casopis) mam kazde cislo okrem jedneho od leta 2001... :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pozeram sa tu najde hromada ludej... a kolki z KE :) Co takto sa niekedy stretnut v reale?
Steju
King
King

Fabo napísal:Pozeram sa tu najde hromada ludej... a kolki z KE :) Co takto sa niekedy stretnut v reale?
a to som v zivote na LZKZ spottera nestretol!! :)
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Cau Fabo, som si ani nevsimol ze sem chodis... jj, ja som tiez fanusik dopravneho letectva, ale len velmi pasivny... kedysi som aj hraval MSFS, ale uz na to skoro vobec nemam cas... :roll:
ketko
Amateur
Amateur

Kedy si bol na madeire? to ti celkom zavidim :) nedavas niekde fotky? jetphotos alebo tak...
Steju
King
King

ketko napísal:Kedy si bol na madeire? to ti celkom zavidim :) nedavas niekde fotky? jetphotos alebo tak...
na madeire toto leto, jednu fotku mam na planes ;) (ale never more), inak hlavne na www.lietadla.com , na jp a airliners, no so starym fotakom som nemal sancu, a novy mam len nedavno tak zatial na to nemam 'dost dobre' fotky (ajked niektore by urcite prijali) ale pockam zrejme na leto a potom to rozjedem :]
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

nj Fabo stary MSFSkar :)
ja sem tam zajdem na nase milovane letisko pofotit, ale minule nas stamad vyhodili...ze vraj treba povolenie lol...
1. kamarat: minule bol v prahe na spotovani :D
2. kamarat: vstaval v lete rano o tretej a siel fotit na letisko [KE] :D
do prahy by som siel ale vstavat kvoli KE letisku nebudem :D
stretko mozme dat, som za, nieco pofotime a pod
osobne vsak radsej fotim vlaky ako lietadla :D
ps sak pockajte jak pride dudinko a sa pochvali :P
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Prílohy
preview_016.jpg
preview_015.jpg
preview_014.jpg
preview_013.jpg
Steju
King
King

jejho tak novu sceneriu este nemam... chybaju tam ale stlpy :) a ako pozeram este stale aj twy tabule, rwy ma zly tvar, ta travnata rwy uz neexistuje... ale inak pohodaaa :) a ten hangar je nejaky divny z juznej strany, ja mam normalny na starej scenerii

//Tomasko : co tak dat normalne linky ? hned nad obrazok mas pekne linky

- inak mozte hadat kde je toto.. :)
Prílohy
IMG_7802.JPG
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je to u nas v AK, co vyhravam?

Inak novu scenerku nemas urcite, lebu ju mam v takomto stave len ja, kedze ja to robim :) Na stlpy sa chystam, ale potrebujem zdrojaky od Rola Kanika. Rovny hangar nemas urcite, lebo toto je postavene na zaklade starej scenerky z VFR porjektu :)
TWY tabule budu ked sa mi podari zohnat ich fotky aspon ilustracne kde je aka a co napisane.. zaukolovanych mam uz asi 3 ludi :)

No a posledne - RWY travnata je, existuje a pouziva sa - je aj v AIPe.
01ka má korektný tvar podla AIPu takisto, TWYs maju korektnu sirku, nekorektna poloha ostava koli spatnej kompatibilite.
Napísať odpoveď