Priotravena macka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Filipito
Darca
Darca

Priotravena macka

Príspevok od používateľa Filipito »

Tak mam doma macku. Bola vonku a prisla normalne domov. Vecer pozeram nanu a ona ako keby si buchla nohu tak krivala. Na dalsi den sa uz nevladala ani postavit na noha a takto to uz trva 4 dni :cry: a nechcem aby mi zomrela bol som aj u zverolekara on jej nasadil neake antibiotika ale vobec nezaberaju tak ak sa niekto do toho rozumie a vedel by mi pomoct aby mi nezomrela alebo nezostala tak tak piste ak my nieco poradite co je pomoze tak vam dam symbolicky 100sk + K+
Ak by sa dalo co najskor alebo neake lieky aby som povedal doktorovi ze co jej ma dat..
PS: ak mozem poprosit tak nespamujte :?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

tak priotravena? alebo s buchnutou nohou?
Ty chces od nas aby, sme ti povedali nazov lieku, aky ti ma predpisat zverolekar? :) .. ano viem si predstavit, ze sa o nu bojis, ale zas trochu zdraveho rozumu.. Ten lekar vedel co robit a urcite ti vsetko poriadne vysvetlil a nic ti nebrani tam zajst o5, ze sa macke nepolepsuje.
Filipito
Darca
Darca

ano dnes som objednany on povedal ze je to otrava. on by aj vedel predpisat liek ale podla neakeho stroja neviem ako sa vola. ale je tu problem ze je az v kosiciach a s mackou ist z humenneho az do kosic to je trocha moc tak preto sa pytam..... a este hovoril ze nieco pozrala tak preto som dal nazov aky som dal...... jasne ze sa onu bojim ved uz ma 3 roky a nechcel by som aby my zomrela taka mlada :cry:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Zverolekár musí vedieť presne stanoviť diagnózu. Zájdi tam s ňou a trvaj na tom, nech jej niečo naordinuje a dá pokyny, ako sa o ňu máš starať, aby sa jej polepšilo.
Neboj, len tak ti nezomrie...
Filipito
Darca
Darca

zuzkazuzka napísal:Zverolekár musí vedieť presne stanoviť diagnózu. Zájdi tam s ňou a trvaj na tom, nech jej niečo naordinuje a dá pokyny, ako sa o ňu máš starať, aby sa jej polepšilo.
Neboj, len tak ti nezomrie...
ok to chapem ale ked on jej dneska da tretiu davku antibiotik a nevidno ziadny pokrok k lepsiemu
EDIT:
zuzkazuzka diky to chcem aby bola v poriadku takze K+
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Celkom presne nechápem, čo ti ten zverolekár povedal, že jej je. Ale keď jej už nasadil liečbu, tak by to snáď malo zabrať. Nemusí to byť z hodiny na hodinu, ale určite bude ok.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

tam nazaciatku mas nieco so symbolickou 100veckou..... radsej ju teda obetuj na cestu za kosickym zverolekarom......(vlakom trebars) urob pre nu ty co treba.....
vyzera to tak ze sa doktor na nu vykaslal......

popravde co ma otrava spolocne s problemamy s nohou?... to mi trochu nesedi, moze to mat nejaku spojitost????
p4oLO
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa p4oLO »

mal som podobny problem ale so psom ... s jazvecikom ... zo dna na den ochrnul ... jednoducho si neovladal zadne labky ... a nedalo sa to ani operovat ani nic ale nakoniec som s nou chodil asi 10 dni na take male infuzie a nakoniec to aj zabralo ... musi citit tvoju lasku :D ako ono to znie blbo :) ale fakt nam najprv veterinar povedal ze je uz s nim koniec a teraz chodi ako novy :D sice to trocha OT no princip ten isty 8) ak sa ma vyliecit tak sa vylieci ...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ma krvavu stolicu? Prijma tekutiny? Zvracanie?
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

hmm niesom odbornik ale vyjadrim sa, chovam macku-cky uz asi 10 rokov, no 1. rade sa mi nezda otrava, macka sa len tak niecoho nechyti , maju na to nejaky cit alebo co , a to napr. u nas v okoli, je otrav nastavenych az az, mozna je infekcia s poranenej nohy - tak som uz prisiel o jednu macicku, este co mam odpozorovane, macka sa bud stoho dostane sama alebo zdochne :(
Filipito
Darca
Darca

kinjeril napísal:Ma krvavu stolicu? Prijma tekutiny? Zvracanie?
nema krvavu stolicu prijima tekutiny a raz zvracala
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Co zvracala? Kolko? Pena, tuhe nieco?
Preventivne by som jej daval mlieko. Ak fakt zozrala nieco otravene, mlieko moze pomoct to ciastocne neutralizovat.
Prehmataj jej brucho, ci ho nema stvrdnute.
Filipito
Darca
Darca

kinjeril napísal:Co zvracala? Kolko? Pena, tuhe nieco?
Preventivne by som jej daval mlieko. Ak fakt zozrala nieco otravene, mlieko moze pomoct to ciastocne neutralizovat.
Prehmataj jej brucho, ci ho nema stvrdnute.
normalne tuhe,brucho ma trocha tvrde ale meksie ako nazaciatku
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Vytok z oci, z nosa?
Filipito
Darca
Darca

kinjeril napísal:Vytok z oci, z nosa?
no ano aj z nosa aj z oci ale len trocha
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Ok, predbezne to vyzera, ze nieco ju len podrazdilo. Sleduj jej spravanie (kyvanie hlavou, chodza do boku... nieco neobvykle), stolicu, prijem tekutin (treba zabezpecit dostatocny), ak nebude zrat dva tri dni - nevadi, to je normalne, treba odsledovat, ci jej nezacina niekde srst vypadavat, krv v stolici, extremny vytok z oci, nosa, usi...

Bude ok.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

kinjeril mozem sa spytat co si studoval alebo co studujes ? myslel som si ze sa len na neco hras.. ale vidim ze ani ne..
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Studoval som strojarinu. ;)

Vzdy bolo mojim snom studovat veterinarne lekarstvo, ale osud mi to neak nedoprial. To vsak neznamenalo, ze som si nemozem vziat do ruk neaku odbornu knihu a trochen postudovat pomimo. Buduci rok sa mozno pokusim este o nieco. Uvidime. :)
A este jedna vec, sam som hrdym majitelom uzasneho hafana a nic ma tak nevie vytocit, ako ked mu nie je najlepsie a neviem mu niak pomoct. Tos, mam sa co ucit, este je toho moc.
Filipito
Darca
Darca

thnx vsetkym macke je lepsie ale ked este nevladze ale vidno na nej uz aj trosku prejde a tak naozaj vsetkym THNX
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No vidíš, bude ok :)
Tak sa o ňu staraj, aby sa jej dobre žilo a neprežívala takéto stavy... a ty s ňou :D
Napísať odpoveď