Základní desky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kapu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Základní desky

Príspevok od používateľa kapu »

Můžu se vás odborníků zeptat, zda-li je nějaký rapidní rozdíl v těchto dvou základních deskách? Kromě toho že ta Gigabyte má integrovanou graf.kartu

Gigabyte G33-DS3R G33 s775, DDR2, SATA2, VGA, GLAN, PCIE, ATX
ASUS P5KC/CF/FW/GL, 775/1333, DDR2/3, iP35, eSATA

No a ještě ta ASUS vím že podporuje nějaké PCi-E 2.0 bo co, což ani nevím na co je, ale myslím si že mi to je stejně k ničemu :)

Takže vidítě nějaký rozdíl třeba ve výkonu nebo tak něco? Jsou na tom uplně stejně až na tu integrovanou VGA? Ta ASUS stojí totiž 3150Kč a ta Gigabyte stojí 2650Kč

Díky za rady chlapi :!:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tá prvá má okrem integrovanej grafiky "iba" G33 chipset a iba podporu DDR2, ASUS už má P35 chipset (pod intel by som dnes horší chipset nekúpil) a zároveň okrem DDR2 aj podporu DDR3.

Pokiaľ sa súrne potrebuješ hrať, veľký rozdiel nepocítiš, ale ak chceš mať kvalitku, tak radšej nechaj ASUS a počkaj si na 8800GT.. :)
kapu
Medium Star
Medium Star

brm napísal:Tá prvá má okrem integrovanej grafiky "iba" G33 chipset a iba podporu DDR2, ASUS už má P35 chipset (pod intel by som dnes horší chipset nekúpil) a zároveň okrem DDR2 aj podporu DDR3.

Pokiaľ sa súrne potrebuješ hrať, veľký rozdiel nepocítiš, ale ak chceš mať kvalitku, tak radšej nechaj ASUS a počkaj si na 8800GT.. :)
heh no právěže problém je asi takový, že starý comp mi začal blbnout a už potřebuju nový, takže se musím rozhodnout co nejdřív, no a kdybych si tam nechal dát tu ASUS, tak bych neměl VGA, protože moje stará AGP8x tam nepůjde zapojit, takže si asi musím koupit tu s integrovanou VGA a vydržet to s integrovanou VGA asi měsíc :cry: :cry: :?

Můžu se tě ještě prosím zeptat, k jaké grafické kartě by sji přirovnal tu integrovanou?? Je to - Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (Intel® GMA 3100)

K nějaké GeForce 4MX a nebo třeba ještě hůř? :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44
Jak jste se v testu sami přesvědčili, výkon grafických čipů integrovaných na základních deskách není nejvyšší a pro hraní her jsou integrované grafické karty vysoce nevhodné, jejich výkon často nestačí ani na hraní několik let starých her v nízkých detailech a rozlišeních.
Ešte môžeš kúpiť nejakú lacnejšiu grafiku (napr. 1650/1950) a po obdržaní 8800GT ju predáš.. ;)
kapu
Medium Star
Medium Star

brm napísal:http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44
Ešte môžeš kúpiť nejakú lacnejšiu grafiku (napr. 1650/1950) a po obdržaní 8800GT ju predáš.. ;)
A přesně nad tím teďka přemýšlím :) Asi to takhle udělám, podlě mně, mě to nevyjde víc než na 1000Kč jak se tak dívám an ceny :)

Sice celkem vyhozené peníze, ale tak koupím tuhle, protože jako jediná je dostupná u nás ve Zlíně skladem :lol:

Kód: Vybrať všetko

http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=64755&strsort=6000RRIII&str=0&tit=MSI%20RX1550-TD128EH%
20128(512)MB%20DDR2%20DVI%20heatsnk%20PCI-Ex
Hlavně že je PCi-E :lol: Kua tohle se ale nesmí dozvědět naši, by mě zabili kdyby věděli že kupují součástku za 750Kč, kterou potom prodám třeba za 300Kč :lol: :lol:
Napísať odpoveď