Urobíme taký menší prieskum...
Aká je životnosť Hardwaru??
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Aká je životnosť Hardwaru??
Aká je (priemerná) zivotnosť CPU-čka.... Hard Disku... Grafickej karty...Základnej dosky... Ramiek... Zdroja.... atď...
Re: Aká je životnosť Hardwaru??
ja myslim, ze cpu Ti vydrzi aj niekolko desiatok rokov, kedze mam doma este funkcnu 386tku, tak isto aj ram, doska, grafika ...Šu-Do napísal:Aká je (priemerná) zivotnosť CPU-čka.... Hard Disku... Grafickej karty...Základnej dosky... Ramiek... Zdroja.... atď...![]()
harddisk by som povedal, ze nevydrzi viacej ako cca 10-15 rokov, pretoze potom uz zvyknu strasne hucat loziska, objavuju sa chybne sektory a pod.
najhorsie to je u zdroja
-
Šu-Do
Redeemer
povedzme ze ta maximalna... proste nie tak ze sa odpali vysokym napätim alebo mi padne na zem... tak ze ho pouzivas z rozumom...t0m4s3 napísal:To je asi taka otazka ako "aka je zivotnost cloveka?" Samozrejme je to vysoko individualne. Disk ti moze skapat po tyzdni a moze bezat aj 10 rokov..
Re: Aká je životnosť Hardwaru??
386ka nemala pracovnu teplotu 50 stupnov a pracovnu frekvenciu 2GHz, to iste stare disky ktore boli pomalsie. Teraz teplota dost znizuje zivotnost vsetkeho. Mne vydrzal starsi disk cca 5 rokov, ramky 8, CPU 9 a este je stale funkcne (Pentimu 200MHz), zial nezistim ako dlho by este vydrzal, pretoze prave po tych 9tich rokoch odisla maticna doska.teso napísal:ja myslim, ze cpu Ti vydrzi aj niekolko desiatok rokov, kedze mam doma este funkcnu 386tku, tak isto aj ram, doska, grafika ...
harddisk by som povedal, ze nevydrzi viacej ako cca 10-15 rokov, pretoze potom uz zvyknu strasne hucat loziska, objavuju sa chybne sektory a pod.
najhorsie to je u zdrojajeho zivotnost je viacej-menej ovplyvnena vypadkami prudu
Dnes s ohladom na vyssie teploty davam HDD a CPU tak 5 rokov, samozrejme ak si ich uchladis tak viac
Udajne sa technologia vyrobi CPU a HDD blizi k fyzikalnym hraniciam, co sa tiez moze prejavit na zivotnosti novych vyrobkov, ale to je len moja teoria
-
Dante3000rpm
Medium Star
-
Šu-Do
Redeemer
ono aj dost zalezi od toho aky kus mas... niektory ti moze odist po niekolkych mesiacoch zatial co iny budes mat roky.. a tiez zalezi aj od toho ako je to nemahane a v akom prostredi a ci sa o to clovek staraDante3000rpm napísal:ja som cital ze vraj cpu ma zivotnost kolo 10 rokov a ked je OC tak 5 a menej, ovsem je to iba cca
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Podlamna zalezi od vela veci, ako casto je pouzivane PC, ako sa o neho majitel stara atd. Ale by som povedal ze ako prve odchadzaju aktivaky, tak cca 5 rokov a ked sa to pokazi a sa nevimeni tak nasleduju grafiky a procaky, ale to je chyba, bez chyb by podlamna vydrzali veelmi dlho rokov, by som povedal ze aj cez 20. Vsak taky Eniac by mohol aj teraz fungovat, keby ho spustili... 
-
cORP.
Addict
kebyze sa s pc zaobchadza ako sa ma tak prve by maly teoreticky odist uz spominne ventilatory an cpu a na grafike ako sa uz aj mne stalo u grafickej karty manli no vlastne u dvoch uz po roku a pol loziska nepekne hucali takze tak a mam pocit ze dost odchadzali volakedy aj dosky od asusu tie lacne pre socket a lebbo sa dost hriali co uz
ale myslim ze cpu ako take a ramky + graficky cip ak maju normalne chladenie tak maju velmi dlhu zivotnost
ten disk a dvd romky su na tom asi najhorsie mne vydrzi mechanika na cs ci dvd to je jedno mozno tak rok a pol a potom jej zacne sibat laser a tak no spinavy nieje proste uz nejde dobre ako volakedy a je jedno ci sa jedna o citaciu hlavu alebo zapisovaciu no ta zapisovacia odchadza skorej to je jasne