Iba tak BTW, veci o ktorych sa tu bavime sa nazyvaju ''Score''... http://en.wikipedia.org/wiki/Film_score
...
Ja soundtracky/score milujem, momentalne ich mam okolo 500, menovat nikoho nebudem, hadam od kazdeho skladatela sa najde nieco vynimocne...Pocuvam ich uz dobrych par rokov, pred niekolkymi tyzdnami som bol aj na koncert Johna Williamsa, takze moj sen sa viac menej splnil, este ich zostava tych koncertov pozehnane
tototo. a ešte je dobrý Danny Elfman v charilie a továreň na čoko... to sú prestrihnuté pesničky... a k nim si aspoň predstaviť umpalumpov (snáď dobre napísané)... joj
To je jasne ze v prvom rade vsetko co spravil k filmom Goran Bregovic a Emir kusturica a to na najvyssej urovni
taktiez ennio morricone mal celkom take neobvykle veci, bol to tiez makac a dost toho porobil
no a myslim ze tu nikto nespominal trilogiu Lord of the rings, i ked to nie je vec ktora sa da pocuvat dookola, ale treba uznat do koncepcie filmu vynikajuco zapada, prote to tam sedi, inac by to ani nemohlo byt...
Digital napísal:A take že Yann Tiersen (Goodbye Lenin)
...a Amélia z Montmartru
//Digital: To neviem, ktorá bola, film som nevidel (chyba, čo?:P ) ale mne najviac sadla skladba Sur Le Fil. Inak aj jeho nesoundtrackové albumy sú pecka
seth82 napísal:najnovsie by som odporucil score k The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, kde zlozil hudbu Nick Cave...
To teda. Ale bolo to Nick Cave & Warren Ellis nie? Rovnako, ako aj ku filmu Proposition (2005) - tiež riadna pecka. Teda pre toho, kto má rád novšiu Caveovu tvorbu. Každopádne je to skvele zladené s filmom!
jin napísal:To teda. Ale bolo to Nick Cave & Warren Ellis nie? Rovnako, ako aj ku filmu Proposition (2005) - tiež riadna pecka. Teda pre toho, kto má rád novšiu Caveovu tvorbu. Každopádne je to skvele zladené s filmom!
jj, nechcelo sa mi vypisovat detaily...to k proposition nemusim ale tento je fakt super. Troska mi to pripomina melancholicku naladu/hudbu z filmy Dead Man, kde zlozil score Neil Young tusim, tam to je hlavnym tahom gitara, vyborne score...