Chcel som sa opýtať, či sa tu nenájde nejaká dobrá duša na riešenie mojho problémika. Jedná sa o toto... V pascale mám urobiť program, ktorý bude čítať zo súboru (reset). No ak ten súbor nenájde v zložke tak ho vytvorí (rewrite) a opäť bude z neho čítať (to že súbor bude po vytvorení prázdny je úplne v poriadku). Len jedna vec mi nejde do hlavy... aku podmienku tam dať. PLS pomožte mi
Pascal a súbory
-
atlox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Pascal a súbory
Chcel som sa opýtať, či sa tu nenájde nejaká dobrá duša na riešenie mojho problémika. Jedná sa o toto... V pascale mám urobiť program, ktorý bude čítať zo súboru (reset). No ak ten súbor nenájde v zložke tak ho vytvorí (rewrite) a opäť bude z neho čítať (to že súbor bude po vytvorení prázdny je úplne v poriadku). Len jedna vec mi nejde do hlavy... aku podmienku tam dať. PLS pomožte mi
-
audiotrack
VIP
Kód: Vybrať všetko
Uses sysutils;
Begin
If FileExists(ParamStr(0)) then reset(ParamStr(0)) else rewrite(ParamStr())
End.-
audiotrack
VIP
program Blablabla;
var
subor: file;
begin
Assign(subor, 'pokus.txt');
{vypneme kontolu chyb}
{$I-}
{pokusime sa otvorit subor}
Reset(subor);
{ak neexistuje tak ho vytvorim}
if IOResult = 0 then Rewrite(subor);
{opat zapneme kontrolu chyb}
{$I+}
.
.
.
end.nemá tam byťaudiotrack napísal:Kód: Vybrať všetko
program Blablabla; var subor: file; begin Assign(subor, 'pokus.txt'); {vypneme kontolu chyb} {$I-} {pokusime sa otvorit subor} Reset(subor); {ak neexistuje tak ho vytvorim} if IOResult = 0 then Rewrite(subor); {opat zapneme kontrolu chyb} {$I+} . . . end.
if IOResult <> 0 then Rewrite(subor);-
audiotrack
VIP