Madari nas zachrania!

Diskusie na politické témy...

Suhlasite so mnou?

Vacsinou ano
53
11%
Vacsinou nie
429
89%

Celkom hlasov: 482

kj37
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Clinton nech si ide radsej dat vyfajcit ko*ot a nestara do nas... pi*u o tom vie...

Ja uz radsej k tejto teme nic pisat nebudem, kedze mi zakazdym tak stupne adrenalin, ze zacnem byt neovladatelny...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://www.prop.sk/co_vy_na_toto.html
Madarske zlociny pachane na slovakoch.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

krija napísal: madarov tu zije nieco okolo 600 000...madari nie su tak mudri, aby boli lstivi a lzivi ako su albanci.
pokial viem, tak madari ziju v madarsku, tu na slovensku su iba slovaci, ktorych pomadarcilo to, co popolstuje goralov, alebo pocestuje zahorakov.Ty musis byt inak zakomplexovany, ked skatulkujes tolko ludi podla narodnosti
eMPiko napísal: Tieto "napate" vztahy existuju mozno medzi politikmi, inak si myslim, ze zivot na juhu Slovenska v obciach, s vacsim percentualnym zastupenim madarov sa prilis nemeni.
presne ako hovoris, raz trepne slota blbost, raz csaky a kto cita noviny a pozera telku sa do toho zapoji tiez a je to tak ako to je, lebo nielen na slovensku su vlastenci, ale aj v madarku su podobni fanatici...
kali520 napísal: hTazko povedat, mali by sme sa skorej spytat niekoho kto zije na juhu. Celkovo si ale myslim ze madari na slovensku su vcelku mudrejsi a nejsu az tak sovinisticky ako madari v madarsku, vid protesty pred nasou ambasadou atd.
chces sa pytat, tak sa pytaj. Ja sice niesom z juhu slovenska, ale casto tam cestujem, lebo tam mam rodinu, pritom v tej obci madara nenajdes a hned v susednej obci sa rozprava po madarsky. Okrem toho takej madarcine pravy madar nerozumie, lebo to vsetko su iba pomadarceni slovaci tak ako su na severe popolsteni slovaci, na vychode zas saleni, na zahori pocesteny slovaci... rozdiel je iba v pocte mensin, lebo hranica s madarmi je najvacsia, cize logicky je madarskej mensiny u nas najviac (okrem romov jasne) slota sa ozerie tresne blbost, csaky je podobny pripad ibaze nemusi si ani vypit a mame napatie. Cely problem je v tom, ze nasu politicku scenu nahlodavaju individua, ktore nemaju dar vrodenej inteligencie a chybaju im zaklady komunikacie. 90 percent normalnych ludi zijucich na juhu slovenska ma uplne ine problemy, ake rozoberaju narodniari a smkari, je to cele iba o tom, ze stranicki lidri prenasaju osobne pocity a antipatiu do svojej prace, cim skodia nielen slovensku, ale aj slovakom zijucim v zahranici.
J.O.S.E
King
King

Re: správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Enduro3333 napísal:To je pravda ale ide tu o fakt ze Madari so svojou falosnou propagandou (teda v jejich očiach spravnou) tahaju to tejto zaležitosti aj inych je podla mna otazka času nez sa do toho bude vrtat EU .....
tak ešte to nam tu tak chýba aby nam Europska unia do toho kecala, ved to su vypasené prasata, ktore si vaľajú pupky v tých parlamentoch a o tejto veci vedia taký bagov. :) . Ja chcem veriť, že Madari ako národ sú dobrými ľudmi ale ked taký dement ako Csaky s Durayom stoja na čele SMK tak to už je vrchol, pretože ako sa to už dosť dlho hovori toto nove vedenie spôsobilo radikalizáciu SMK, za Bugára to nebolo a ten patril medzi obľubených politikov nielen medzi slovakmi madarskej národnosti ale aj medzi slovakmi /vid: rôzne prieskumy verejnej mienky/ ale Csaky patri medzi najneobľubenejších politikov na slovenskej politickej scene. :) :wink: , a momentálne je in že najvyšší madarskí predstavitelia prichadzajú na južne Slovensko a nestretavajú sa s našimi ústavnými činiteľmi - to sa ani správať nevedia :?: a takí vysokí činitelia

btw. v utorok boli v DeFacte Csaky s Čaplovičom a celkom zaujimavo kecali aj ked ich veľmi oboch nemusím, ale najlepši bol aj tak Dano Krajcer, ktorý ma obrovský prehľad a samozrejme dokáže vtipne reagovať ale aj zvýšiť ton svojho hlasu čo som mal možnosť v tejto časti vidieť :wink:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: správa

Príspevok od používateľa -AA- »

J.O.S.E napísal:btw. v utorok boli v DeFacte Csaky s Čaplovičom a celkom zaujimavo kecali aj ked ich veľmi oboch nemusím
Csaky nevyzeral velmi isto ked sa hovorilo o preklade tej jeho knihy :)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Asponze opozicia a koalicia su jedneho nazoru na madarske gardy a rozne madarske kampane .....
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Enduro3333 napísal:Asponze opozicia a koalicia su jedneho nazoru na madarske gardy a rozne madarske kampane .....
no ved to je konieckoncov logicke, kedže sú slovenske strany a teda aspon niečo spája opozíciu a koalíciu :) to si neviem ani len predstaviť, keby že niektorá zo slovenských parlamentných stran sa vyjadrovala zdržanlivo na túto temu - je dobre že predstavitelia všetkých týchto stran to striktne odsúdili :wink:
kali520
Darca
Darca

krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

lacko napísal:pokial viem, tak madari ziju v madarsku, tu na slovensku su iba slovaci, ktorych pomadarcilo to, co popolstuje goralov, alebo pocestuje zahorakov.Ty musis byt inak zakomplexovany, ked skatulkujes tolko ludi podla narodnosti.
z historie nevies nic! o mne vies este menej! bez ohladu na to, co som sa docital, v prispevku od kali520 je od teba vyslovene hlupe a naivne tvrdit, ze vsetci, ktorych som podla teba zaskatulkoval su pomadarceni slovaci!!!
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

No čo sa človek nedozvie... ešte že po svete pobehuje toľko "expertov". Len pripomeniem že Maďari nie sú osamotený prvok, čo sa len tak vyskytol, ale majú zopár príbuzných - Fíni, Estónci, ďalšie desiatky národov žijúcich v dnešnom Rusku, všetko belosi. Predpokladám, že aj týchto považuješ za bývalých aziatov, že? Ako som si všimol tá stránka je plná podobných "skvostov".
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Z genetickeho hladiska su s Madarmi skor "pribuzni" Slovaci..

Ale da sa na to pozerat aj inak, potom tych pribuznych maju o nieco viac..
http://www.hunmagyar.org/turan/turan.html
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aryan, to si sem dal dobry link :D . celkom zaujimave citanie, ale co by neurobili madari, len aby dokazali, ze boli v karpatskej oblasti prvi!
The origins of the Hungarians can be traced back to Ancient Mesopotamia through the Sumerian-Scythian-Hun-Avar-Magyar ethno-linguistic continuity, which, together with the evidence of the archeological artifacts of Sumerian origin found in the Carpathian Basin, indicates that the ancestors of the Hungarians were the first permanent settlers of the Carpathian Basin.
dokonca popieraju ugro-finsku teoriu. vraj bola vykonstruovana na zaklade hypotezy tzv. family tree model a jazykovej podobnosti, ktora ale nie je podporena ziadnym archeologickym, antropologickym, historickym nalezom (zaznamom).
prisli na to, ze uvadzat sa ako priami potomkovia hunov nestaci, tak pre zmenu su sumeri ich praotcovia, predkovia. ale co ak ani toto im nebude stacit :wink: ?
Tvorcovia maďarských historických a jazykových mýtov od počiatku upierali – napokon v zhode s dejinnými faktami – pohľady do Orientu. Hľadali dlho a bohatý výber možných či navrhovaných riešení prezrádza, že ani jedno z nich nie je vierohodné, takže ich treba pokladať len za doklady romantického snenia o zašlej sláve minulých vekov. Týka sa to napríklad tvrdenia o príbuznosti Maďarov s Hunmi, ktorých ríša zanikla veľa storočí pred príchodom kočovných Maďarov do strednej Európy. Za praotca maďarskej jazykovej mytológie možno označiť I. Horváta (1784 – 1846), ktorý už v knihe z roku 1825 nachádzal predkov Maďarov pomocou planého etymologizovania takmer všade, i v raji. Významným hľadačom príbuzných maďarstva v Ázii bol aj S. Körösi Csoma (1784 – 1842), ktorý sa preslávil ako seriózny vedec – nie však na poli prehistórie a ranej histórie kočovných Maďarov, ale v tibetanistike. Zo slovenskej strany prišla vtipná reakcia na vtedajšie maďarské donkichotiády zväčša historickej povahy v podobe románu Bendeguz, Gyula Kolompos a Pišta Kurtaforint. Donquijotiáda podľa najnovšej módy, ktorý s ostrovtipom napísal J. Chalupka a vydal pôvodne po nemecky (pravdepodobne v roku 1841; slovenský preklad porov. Chalupka 1953, 1983).

Jazyková mytológia na maďarskej pôde najbujnejšie zakvitla v tzv. teórii sumeristov, o ktorej podrobne referuje významný český orientalista B. Hruška (1987). Patriarchom maďarských sumeristov, dedičov I. Horváta, bol F. Jós (plným menom Ferenc Badiny Jós), ktorý žil v Argentíne. V knižke Sumerský zázrak vyrukoval s teóriou, že Sumeri vlastne nevyhynuli, ale odsťahovali sa z Mezopotámie a ich potomkami sú hlavne Maďari. Maďarská loby v USA fungovala zrejme dostatočne efektívne, lebo v New Yorku vzniklo vydavateľstvo Gilgameš, ktoré vydávalo Sumersko-maďarské štúdie. Maďarskí sumeristi prenikli i do seriózneho časopisu Current Anthropology, kde A. Zakar v roku 1969 uverejnil článok o príbuznosti sumerčiny s uralsko-altajskými jazykmi. Vysvetlenie tejto epizódy možno podľa všetkého odvodiť z faktu, že časopis Current Anthropology vydávala newyorská Wennerova-Grenova nadácia, v ktorej v príslušnom čase pôsobila ako riaditeľka výskumu Lita Binns-Fejos. Napriek kritike zo strany serióznych odborníkov doma i v zahraničí romantické fantázie o príbuznosti Maďarov so Sumermi prežívali a prežívajú ďalej. Pahrebu hrdosti ešte rozdúchali nálezy znakov údajne podobných sumerským v Sedmohradsku, ktorých datovanie je však neisté. Ciele sumeristického rojčenia najexplicitnejšie sformuloval Colman-Gabriel Gostony vo svojej Porovnávacej gramatike a etymologickom slovníku sumerčiny z roku 1975, kde sa – podobne ako v Jósovej knihe Sumerský zázrak – tvrdí, že jazyk najstaršej kultúry ľudstva sa gramaticky i v slovnej zásobe nápadne zhoduje s maďarským jazykom. Gostony tak hodlal zabiť dve muchy jednou ranou. Dokazoval, aj keď nie práve úspešne, že Maďari sú potomkami najstaršieho kultúrneho národa na svete, a teda zároveň, že sú najstaršími obyvateľmi Strednej Európy (porov. Hruška 1987, s. 326 – 347). Maďarskej vede slúži ku cti, že budapeštiansky odborník na klinopis G. Komoróczy roku 1976 dostal cenu vedeckej kritiky za štúdiu Sumerčina a maďarčina, v ktorej veľmi energicky vyvrátil bludy väčšiny sumerologických mýtotvorcov.
Pritom romantickí hľadači vedome nebrali do úvahy všetky zdroje, z ktorých čerpalo dnešné maďarské etnikum (popri etnickej vrstve ugrofínskeho pôvodu tu možno objaviť zložky turkickej proveniencie, ale aj iránskeho pôvodu, nehovoriac o veľkom počte asimilovaných Slovákov, Srbov a Nemcov).
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Duray čelí trestnému oznámeniu

14.11.2007 15:50, BRATISLAVA - Trestné oznámenie na poslanca Národnej rady SR (NR SR) Miklósa Duraya o podozrení zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia podali dnes na Generálnu prokuratúru SR poslanci NR SR Peter Gabura a Ján Slabý.

Miklós Duray podľa Gaburu a Slabého na maďarskom internetovom portáli vyhlásil, že na Slovensku existuje každodenný pouličný fašizmus prejavujúci sa útokmi proti osobám hovoriacim po maďarsky. Toto tvrdenie sa podľa nich nezakladá na pravde. "Svojím vyhlásením urazil všetkých občanov našej krajiny. Týmto výrokom by sa mohol podľa nášho úsudku dopustiť trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia, a to ako verejný činiteľ," uviedli pre TASR Gabura a Slabý.

K téze maďarského nacionalizmu sa podľa ich názoru Duray otvorene prihlásil tvrdením, že považuje za veľmi dôležité, aby sa každá maďarská vláda v prípadoch, ako sú dekréty alebo Malinová, správala nielen ako vláda jednej krajiny, ale ako vláda jedného národa. Gabura a Slabý podotkli, že toto vyhlásenie uzatvoril Duray konštatovaním, že sú to celomaďarské záležitosti.

Poslanci NR SR Gabura a Slabý už podali aj podnet na začatie disciplinárneho konania na Mandátový a imunitný výbor NR SR.

Zdroj: TASR
Tomasito
VIP
VIP

Csáky: Snahou vlády bolo izolovať nás vo vzťahoch k Maďarsku
A tento skvost je sucast nasej politickej sceny, ba co viac, tento skvost bol donedavna vo vlade... :roll:
lacko
Light Star
Light Star

krija napísal:z historie nevies nic! o mne vies este menej! bez ohladu na to, co som sa docital, v prispevku od kali520 je od teba vyslovene hlupe a naivne tvrdit, ze vsetci, ktorych som podla teba zaskatulkoval su pomadarceni slovaci!!!
Ty o mne vies asi take h*** ako ja o tebe, ale sak aj mna skatulkujes...
krija napísal:madarov tu zije nieco okolo 600 000...madari nie su tak mudri, aby boli lstivi a lzivi ako su albanci.
a dalsich 600000 ludi si zaskatulkoval tiez, btw mal som skor na mysli nesudit cloveka podla narodnosti, ale podla osobnosti, co asi fanaticky narodniar tazko pochopi
kali520
Darca
Darca

lacko napísal:a dalsich 600000 ludi si zaskatulkoval tiez, btw mal som skor na mysli nesudit cloveka podla narodnosti, ale podla osobnosti, co asi fanaticky narodniar tazko pochopi
Ide skorej o to ze z tych 600 000 ludi volilo a bude volit SMK povedzme takych 80-85%, zbytok bud nepojde alebo budu volit niekoho ineho.

A SMK na cele s idiotom Csakym snad nepotrebuje ani komentar. Ci uz jeho otvaranie Benesovych dekretov, alebo robenie zleho mena slovensku v zahranici atd.

A ruku na srdce, vacsina madarov nech uz maju akukolvek osobnost tak daju prednost hlavne SMK.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lacko napísal:a dalsich 600000 ludi si zaskatulkoval tiez, btw mal som skor na mysli nesudit cloveka podla narodnosti, ale podla osobnosti, co asi fanaticky narodniar tazko pochopi
lacko, "...co asi fanaticky narodniar tazko pochopi" :lol: uff, tak to bolo tesne vedla. clovece, uz som sa zlakol, ze ma zaskatulkujes uplne presne.
:idea: enyém nagymamam egy szót-se tud szlovákul. :idea:
lacko
Light Star
Light Star

ibaze ty si sa krija zaskatulkoval sam, pretoze s tym fanatickym narodniarom to bolo myslene vseobecne, nikomu som to neprivlastnil :wink: ért?

//kali520 neviem to presne, mozno sa mylim a nechce sa mi to zistovat, ale pocas poslednych volieb bol este na cele SMK Bugar?! To mas to iste ako pri SNS, pretoze sam Slota sa vyjadril, ze ich cielom bolo, aby SMK nebolo vo vlade a ich cielom pre buduce volby je, aby sa nedostali do parlamentu. To uz su mi priority a robenie dobreho mena v zahranici
Tomasito
VIP
VIP

S tou madarcinou ste dufam skoncili :cookies:
lacko napísal:ibaze ty si sa krija zaskatulkoval sam, pretoze s tym fanatickym narodniarom to bolo myslene vseobecne, nikomu som to neprivlastnil :wink: ért?
V tom pripade sa vyjadruj zrozumitelnejsie, pretoze po tom ako si sa povodne vyjadril zneju tieto tvoje slova ako velmi chaba vyhovorka. Nikto nie je telepat aby vedel, co si myslel- kazdy moze vychadzat len z toho, co si realne napisal. Rozumies?

// Pokial sa SMK pod Csakyho vedenim SMK v nasledujucich volbach nedostane do parlamentu- o com pochybujem- urcite to nebude kvoli SNS.
lacko
Light Star
Light Star

Tomasito napísal:V tom pripade sa vyjadruj jasnejsie, pretoze po tom ako si sa vyjadril zneju tieto tvoje slova ako velmi chaba vyhovorka. Nikto nie je telepat, aby vedel, co si myslel- kazdy moze vychadzat len z toho, co si realne napisal. rozumies?
No to s tym fanatizmom bolo este po slovensky.... pravda a nikto nieje telepat, aby mohol vseobecne myslene brat osobne :wink:
lacko napísal:btw mal som skor na mysli nesudit cloveka podla narodnosti, ale podla osobnosti, co asi fanaticky narodniar tazko pochopi
vyjadril som sa prilis vseobecne na to, aby to mohol niekto brat osobne a tak som to aj myslel, o a zamozrejme aby ste to fakt pochopili, tak nemyslel som tym ani teba krija ani teba tomasito. ok :wink:
Napísať odpoveď