HDD 160 njde treba SP2, ale ani to nejde

Informácie o software, ankety...
Xtreme
Amateur
Amateur

HDD 160 njde treba SP2, ale ani to nejde

Príspevok od používateľa Xtreme »

Kúpil som si HDD 160gb, ale stále mi ukazuje iba 130gb. Predajca mi povedal že mám zastaralý sytém a nech si tam dám Service Pack 2. Tak som si ho stiahol(čeeský) z tadeto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.instaluj.cz/cz/katalog/utility/systemove-nastroje/service-pack/microsoft-windows-xp-service-pack-2/
a ked ho dám inštalovat, dačo kontroluje atd. a potom vypíše, že cd kedy k windowsu asi nie je správy a ukončí sa to samé.
Mám nelegálny windows Xp Professional(český).
Pls poradte čo mám s tým robit.
robbiee
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robbiee »

Uz si si aj odpovedal... logicky ked mas nelegalny win tak ti to nepojde...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ked uz mas nelegalny system zozen si poriadny ktory ma uz aj SP2
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

to je lahunke staci si najst na nete niekde cd key generator ktory ti zmeni serial na windowse je ich dost zmen na ine cislo a pojde aj mne na jedno kluci nesiel a na dalsom ide bez problemov , chyba je vlastne len v tom ze to tvoje seriove cislo bolo uz v sp2 zahrnute ako ukradnute a teda ho blokly ale co su cdkeye neskorsie tak tie idu skus uvidis pojde
:wink:
BEGGAR

Príspevok od používateľa BEGGAR »

hmm skor by som povedal ze by si mal updatovat bios... to ber ako druhu moznost ked ta prva (sp2) nepofrci...
Xtreme
Amateur
Amateur

Díky ludia za odpovede. Nejako som to už vyriešil. Service Pack 2 už funguje a mám ho nainštalovaní, ale ten HDD sa nezmenil. Stále ukazuje iba 130gb namiesto 160gb.
BEGGAR

Xtreme napísal:Díky ludia za odpovede. Nejako som to už vyriešil. Service Pack 2 už funguje a mám ho nainštalovaní, ale ten HDD sa nezmenil. Stále ukazuje iba 130gb namiesto 160gb.
ako som ti pisal musis updatovat bios ;)
Xtreme
Amateur
Amateur

BEGGAR napísal:ako som ti pisal musis updatovat bios ;)
ani len netuším ako s to robí. Nemáš pls nejaký návod či niečo také? :?
BEGGAR

Xtreme napísal:ani len netuším ako s to robí. Nemáš pls nejaký návod či niečo také? :?
musis si pozret www vyrobcu dosky tam najdes inf...
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Kde Ti ukazuje stale tych 130GB?
Ked uz mas nainstalovany SP2, skus sa znova pozriet napriklad Partition Magic-kom na ten disk. Mal by sa dat zvacsit o tych stratenych 30GB.
Xtreme
Amateur
Amateur

impact napísal:Kde Ti ukazuje stale tych 130GB?
Ked uz mas nainstalovany SP2, skus sa znova pozriet napriklad Partition Magic-kom na ten disk. Mal by sa dat zvacsit o tych stratenych 30GB.
Normálne ked zapnem PC a v tomto počítači pozriem vlastnosti disku vidím, že ukazuje iba 130gb
ok skúsim čo si napísal...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

novy bios nepomoze ja mam dost novy ale stale som to videl tiez iba na 137GB nainstaluj Norton Partition magic 8.0 a tam si mozes uvolnit aj zvysnu cast smutne je ze ten disk ostane rozdeleny (to som este neriesil ale asi budem)
Xtreme
Amateur
Amateur

vendo napísal:novy bios nepomoze ja mam dost novy ale stale som to videl tiez iba na 137GB nainstaluj Norton Partition magic 8.0 a tam si mozes uvolnit aj zvysnu cast smutne je ze ten disk ostane rozdeleny (to som este neriesil ale asi budem)
no to si ma moc nepotešil. Nechcel by som rozdelovat ten disk, ale ako to pomože skúsim to.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

bios vobec nie je potrebne updatovat. problem je v tom, ze windows je neskutocne debilny system a ked ma HDD viac ako 137GB, tak si s nim XP s SP1 neporadi. riesenie je stiahnut si winXP s integrovanou SP2 a nainstalovat ten. tymto sposobom to zarucene ide. ja som tiez hladal ako puk odpoved na tuto otazku. nasiel som este tool maxtor big drive enabler. ale neviem na akom principe funguje. ta SP2 integrovana sa mi paci viac. uz pri instalacii to vypise normalnu velkost disku. linux s tym problemy nemal (a to ani prastara verzia red hatu). takze problem je urcite v samotnom systeme. s biosom to nema nic (i ked som si tiez najprv myslel, ze ano)
vendo napísal:novy bios nepomoze ja mam dost novy ale stale som to videl tiez iba na 137GB nainstaluj Norton Partition magic 8.0 a tam si mozes uvolnit aj zvysnu cast smutne je ze ten disk ostane rozdeleny (to som este neriesil ale asi budem)
nie takto by som to urcite nerobil. skusal som, slo to, ale potom mi "zmizli" dve particie. velmi neodporucam tento sposob. jedine instalacia WinXPSP2 v tomto pripade pomoze :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

turtlak69 napísal:nie takto by som to urcite nerobil. skusal som, slo to, ale potom mi "zmizli" dve particie. velmi neodporucam tento sposob. jedine instalacia WinXPSP2 v tomto pripade pomoze :)
ja pocitam s tym ze SP2 je absolutna samozrejmost :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

vendo napísal:ja pocitam s tym ze SP2 je absolutna samozrejmost :D
nie je SP2 ako SP2 ;) ked je SP2 integrovana, tak nie je problem, ale nainstalit winXPSP1 a potom SP2 a rozdelenie a tak, to je trosku problem. teda aspon u mna bol. takze SP2 jedine integrovana :) a ako samozrejmost to vidim tiez. ked som ja riesil tento problem, nemal som internet a nevedel som vobec kde je problem. potom som v skole vygooglil ten tool od maxtora, ktory bol aj tak nanic a jeden kamos mi potom povedal, ze staci winXPSP2 :D nechapem preco tam vlastne vzniklo v starsej verzii to obmedzenie na kapacitu disku... tomu som zatial neporozumel...
labrada
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa labrada »

...mal som podobny problem...ale jednalo sa o siesty disk v poradi, zapojeny za sebou...bol sata, ale instalacku win som mal zastaralu, bez podpory sata, sata som vypol v biose a bol pokoj....
Po case som to zmenil na: SATA-master a ostatnych 5 diskov uz funguje len ako priestor....konecne mam pokoj....
Napísať odpoveď