Intel C2E Quad Q6600

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Intel C2E Quad Q6600

Príspevok od používateľa NaWareZ »

Co vravite na tento procesor, oplati sa do buducna, aku zakladnu dosku by ste nanho odporucali, treba ho chladit - cim?
kapu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kapu »

Podle mne jsou ZATÍM 4jádrové procesory zbytečná věc, ale tak esi do budoucna, tak to se podle mně tak za rok už bude hodit na nějaké hry a nebo programy... no spís možná až za dva :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Intel C2E Quad Q6600

Príspevok od používateľa MP4-27 »

NaWareZ napísal:Co vravite na tento procesor, oplati sa do buducna, aku zakladnu dosku by ste nanho odporucali, treba ho chladit - cim?
4 jadra a viac zachvilku bude normalna vec ale teraz je este skoro dotoho investovat...
Ale jedno je pravda ked chces do buducna a chces vykon tak 4core su vzdy viac ako 2core si pozri aj na stranke http://www.intel.com/products/processor ... omepage+qc
a si pozri animaciu ak si este nevidel :) (musis kliknut na Launch the demo ›)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

1. Ci sa oplati do buducna ? --- Buducnost je pri vsetkom hardware velmi diskutabilny a hlavne kratky pojem, kazdu chvilu prichadzaju nove riesenia, vykonnejsie.
2. Cim to chladit? --- Ja co mam skusenosti s C2D, tak mozem povedat, ze dosahuju velmi nizkych teplot, boxovane chladice uplne postacuju a to este nie ani na plne obratky,pokial sa nechysta OC, aj pri tom by vsak daco zniesol.
3. Vykon si porovnaj s ostatnymi procesormi tu: CPU Charts Ako si mozes vsimnut, pri praci s grafikou, renderovanim scen, pracou s videom je vyhodou mat Q6600, pri hrach vsak je to aspon pri hrach na tejto stranke uplne irelevantne, ci je 2jadro alebo 4jadro. Daj tomu hlbsi zmysel a pouvazuj, na co konkretne sa zamerias a potom porovnaj si ceny a mas vyhrane. :)
4. Dosky najskor s intel chipsetom, nieco od gigabytu napr. DS3R P35 ale nepovedal si svoj cenovy strop alebo co od dosky ocakavas.
MP4-22 napísal:Ale jedno je pravda ked chces do buducna a chces vykon tak 4core su vzdy viac ako 2core si pozri aj na stranke
Hej, 4 je vzdy viac ako 2, ale nam ide o vykon v urcitej aplikacii a tam to takto nefunguje , aj ked po pravde zial a snad len zatial. :) Taktiez doporucujem tu tabulku na tomshardware.com, tam je to nad slnko jasne, malo by sa upresnit najma pouzitie pccka.
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No ja sa s kupou velmy neponahlam, sak po vianociach by mali ceny klesnut (takze planujem kupit az vo february) zatial vychadzam z http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=13014 , cenovy strop este neviem, a v buducnosti najskor budem pracovat s tim video, hudbou, atd.
tiez planujem aj OC ale to bude mat aj po kupe este dost casu
hlavne by ma zaujimala ta MB, kamarat mi vravel ze potrebujem nejaku kvalitnu, aby dokazala vyuzit vykon procaku
Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Intel C2E Quad Q6600

Príspevok od používateľa Elpokoloko »

NaWareZ napísal:Co vravite na tento procesor, oplati sa do buducna, aku zakladnu dosku by ste nanho odporucali, treba ho chladit - cim?
Co vravim? :arrow: ak su financie...no problem
Oplati sa do buducna :arrow: do buducna v IT znamena kolko rokov podla teba rok,dva ci viac...
Aku zakladnu dosku ? :arrow: osobne radim dosku s najlepsim cize najrychlejsim chipsetom (ASUS P5N32 E SLI)
Treba ho chladit :arrow: nie netreba staci mat v izbe otvorene okno :D
moja rada :arrow: ak vazne uvazujes nad kupov tak si pekne pockaj kym zlacnie Penryn...dovtedy urcite vydrzis s tym co mas :wink:
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Ked nastane buducnost t.j. bude potreba 4jadro tak na trhu bude toho plno a lacnejsie a zrejme aj lepsie ako terajsie 4ky. Podla mna sa nevyplati iba ak si z tych co si za ockove peniaze kupia vsetko a potom "delaju machri" resp. si mozes dovolit vyhodit love aj za to co nevyuzijes :).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako píše hornblower.. aj podľa mňa je dnes zbytočnosť kupovať quadcore.. veď až bude čas quadcore procesorov, tak Q6600 bude úplne slabučký. Toť môj názor. ;)

Elpokoloko.. neviem, či doska s nvidia chipsetom je dobrá voľba do budúcnosti, lebo ak si sledoval správy zo sveta IT, tak si určite postrehol fakt, že súčasný nvidia chipset nepodporuje a možno ani nebude podporovať nové penryn procesory......
Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný

brm napísal:Elpokoloko.. neviem, či doska s nvidia chipsetom je dobrá voľba do budúcnosti, lebo ak si sledoval správy zo sveta IT, tak si určite postrehol fakt, že súčasný nvidia chipset nepodporuje a možno ani nebude podporovať nové penryn procesory......
LOL ja som to myslel ak hned teraz chce kupit tak to je podla mna vinikajuca volba 8)
brm
Darca
Darca

njn.. len si predstav, že mu po roku odíde CPU.. ;) Ja osobne by som si túto dosku dnes nekúpil.. :)

//MP4-22.. čo keď to bude jeho vinou a neuznajú mu reklamáciu? ;) Môžu byť aj iné príčiny výmeny, napr. bude mať možnosť od známeho výhodne kúpiť nové CPU.. ;) Ale to je na zvážení každého jedného, ja osobne by som však dnes určite nekúpil ani 4jadro ani dosku s nvidia chipsetom.. ;)

////MP4-22.. kebyže mám peniaze, tak kúpim dosku s chipsetom X38/X48.
;)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

brm napísal:njn.. len si predstav, že mu po roku odíde CPU.. ;) Ja osobne by som si túto dosku dnes nekúpil.. :)
ked po roku tak to ma este zaruku :D

Edit: Ved ani ja momentalne ale kebyze mam peniaze tak preco nie?
Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný

Boze nehadajte sa aj tak ked chce kupi , ked nechce nekupi a ja by som sa aj tak rozhodol tak ze tieto Quadri vobec niesu predavane tak ako bude podla mna Penryn...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Ja len tolko, pockaj a nekupuj tento, Q6600 nieje nic ine ako 2 dvojjadraky zlepene dokopy, na novy rok vyde uplne nova rada Intel procakov a standard bude 4 jadra. Ja urcite cakam, a tiez nove grafiky od nVidie, to len tak btw.
Bublex
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bublex »

...o tom ze chipsety od nvidie nepodporuju nove 45nm procaky som uz cital ale niekto tu spomenul dosku ASUS P5N32-E SLI a ked som si pozrel tu dosku na stranke asus tak tam maju ze tato doska udejne podporuje :
"Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU"

http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1 ... odelmenu=1

co je na tom pravdy ? neni to chyba ? :shock:
Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný

Ked pisu ze podporuje tak asi podporuje ja som tu dosku nikdy nevidel a riadim sa tym co tam pisu :)
inak BTW: ja si racej pockam na Nehalem ten bude mat dynamicke jadra 1 az 8 a ked sa do toho prida Hyper-Threading tak az 16 jadier ...
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no mate asi pravdu, racej pockam ta ti nove 45nm intely, jak sa potom chytat za hlavu ze za tu cenu som mohol mat aj lepsie
sisto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sisto »

Bublex napísal:...o tom ze chipsety od nvidie nepodporuju nove 45nm procaky som uz cital ale niekto tu spomenul dosku ASUS P5N32-E SLI a ked som si pozrel tu dosku na stranke asus tak tam maju ze tato doska udejne podporuje :
"Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU"

http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1 ... odelmenu=1

co je na tom pravdy ? neni to chyba ? :shock:
Je to pravda, pretože ju mám a mám na nej osadený Q6600 a fungovala až mesiac v pohode. Akurát včera sekla a odišla. Neviem či som dostal len nejak vadný kus, ale dnes mi majú dať takú istú ako náhradu. Tak uvidím či to bude znovu hnevať.
brm
Darca
Darca

Ale Q6600 nie je 45nm.. :) Q6600 je 65nm.. ;) takže Q6600 by mala na tejt odoske fičať..
Napísať odpoveď