prepojenie ramceka s PC cez firewire

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

prepojenie ramceka s PC cez firewire

Príspevok od používateľa Curuj »

Cafte hojakci.
Pretoze mam uz nejaku dobu notebook a v starom kompe som mal 160 GB disk, kupil som si nan ramcek. konkretne takyto: ICY BOX EXT HDD 3.5 USB + Firewire IB-351UE black. Disk je Seagate 160 GB, 7200 otackovy, PATA.
Ked som ramcek s diskom pripojil cez USB, vsetko v pohodicke ide. ale kedze mam na NB len USB 1.1, ale mam Firewire, tak to chcem vyuzit. kupil som si kabel s tym mensim portom, pretoze v baleni nebol. Vsetko som popripajal, zapol disk a nejde :( skusal som to aj na brachovom NB, ale vysledok rovnaky. skusal som aj disk dat najskor bez jumpera, potom s nastavenim na master. nepomohlo. v manuali neni nic pisane. len ze po pripojeni by mal hned ist. Drivery na CDcku niesu. vie niekto pomoct :?: uz neviem co s tym...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Firewire myslím pod XP SP2 treba zvlášť doinštalovať. Tak to bolo v prípade môjho externého disku od WD. Ovládače boli priamo na disku, takže najskôr som ho musel zapojiť cez USB, inštalnúť driver a až potom rozpoznalo firewire.

Skúšal som googliť, ale podpora výrobcu toho icy boxu je fakt biedna.. :(
Curuj
Addict
Addict

Ja by som tie drivery doinstaloval, ale nemam skade. na CDcku k tomu ramceku su len pre win 98, CD k NB neni tiez nic. a na disku byt nic nemoze, lebo bol kupovany zvlast.
dneska som ho skusil sformatovat. teda ciastocne, lebo na jednej particii mam svoje data. ale nepomohlo to :?
idem teraz skusit updatnut bios. mozno sa tak skoro neukazem :D
Curuj
Addict
Addict

dlhsie som sa neozval, ale komp mi stale ide :) . nemal som na to cas.
moj notebook je tento:

Kód: Vybrať všetko

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=319&DetailName=Bios&MenuID=59&LanID=0
stiahol som si ten upgrade biosu, ale dalej neviem co s tym. su tam 3 subory: F82734.EXE, G7310610.BAN a UPDKBC.COM. co mam robit, aby som si ten bios akrualizoval? spustit ten exe aj com som skusal, nic to nerobilo.
Napísať odpoveď