Čierna ruža
Čierna ruža
ruze su biele zlte cervene ale ciernu som nevidel ..pocul som ze aj taka je nevie niekto nazov odrody alebo ako sa to vola..da sa to u nas zohnat?
Podľa tejto stránky: http://www.kvetyprevas.sk/objects/produ ... php?id=111 sa čierne ruže farbia.
-
BlaDey
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
no priamo u mna ne ale v Poprade kde chodim do skoly som to videl na 100pro..my to pripadalo dost cudne vtedySRneC napísal:u vas to predavaju?
si z velkeho mesta?
fizz: ruzu dat do cisteho tusu alebo roztok s vodou ..nepamatas si uz?
vazne ..skocim tam a skusim odfotit
ale este nieco ...ta kvalita toho farbenia ..vies..taka napodobeninka je to skor
no tak najprv tochu teorie
...cierna ruza sa v prirode ako taka nevyskytuje... ked si vsimnes tak v prirode je celkovo relativne malo ciernych kvetov a ruze sa doteraz ani vyslachtit nepodarilo...su aj velmi tmave ale cierne nie...mimochodom vacsinou sa cierna ruza nie ako cierna aj vypestovana davala vojakom ktori mali malu pravdepodobnost navratu
....no a teraz prax
...v minulosti sa pouzival popol...tj namocena ruza do popola...bola cierna
..teda ako sa to vezme...teraz je najjednoduhsia cierna farba...nastriekat a je cierna
...ako sa to vezme
ale uprimne dufam ze raz sa podari vyslachiti uplne ciernu ruzu...bolo by to IMHO strasne pekne
...i ked na cervene nedam dopustit 
ale uprimne dufam ze raz sa podari vyslachiti uplne ciernu ruzu...bolo by to IMHO strasne pekne
-
fikus-kukis
Guru wannabe
No, predpokladám, že sa bavíte len o kvete, lebo keby aj o listoch a stonke - nebolo by v nich žiadny chlorofil (zelené farbivo), nebola by fotosyntéza, teda aj obživa rastliny.
BTW: ako sa latinsky volá tmavočervená šľachtená čerešňa (aspoň myslím, že ej to čerešňa)? Rastie popri ceste neďaleko autobusového nádražia v Leviciach.
BTW: ako sa latinsky volá tmavočervená šľachtená čerešňa (aspoň myslím, že ej to čerešňa)? Rastie popri ceste neďaleko autobusového nádražia v Leviciach.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Asi máš recht:chrono napísal:Nie je to skôr slivka?
//obrazky vkladaj do priloh
Add:Hádanka vyriešená, je to na 99% Prunus cerasifera. Úchvatný strom
Stačilo len použiť Google
hovorite ze nastriekat ...akoze normalnym sprejom na grafitti resp na bycikel?
jasne ze cierna ruza nerastie farbia ich v holandsku len neviem ci si to nejake kvetinarstva drzia v predajniach ...
a ozaj pomohlo by mi aj nazov odrody takej nejakej skoro ciernej-tmavo cervenej ruze ..(ked neprsi aspon kvapka)
jasne ze cierna ruza nerastie farbia ich v holandsku len neviem ci si to nejake kvetinarstva drzia v predajniach ...
a ozaj pomohlo by mi aj nazov odrody takej nejakej skoro ciernej-tmavo cervenej ruze ..(ked neprsi aspon kvapka)