update bios bez fdd - da sa to ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

update bios bez fdd - da sa to ?

Príspevok od používateľa NaWareZ »

nejde mi disketovka, takze sa chcem spitat ci sa da nejak flashnut bios aj bez nej

disketovku som skusal menit, no nic (nevidi disketu), asi bude problem v kabliku
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

nemusis
ide flashnut aj pod operacnym systemom
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Šu-Do, neviem kam sa ponahlas :wink: o jeho PC vies len to, ze mu nefunguje disketovka, tj mozno ma PC starsieho data, alebo od vyrobcu, ktory v tom case este nepodporoval flash pod OS.

2 NaWareZ, ak ti bios podporuje funkciu boot from other devices, tak by nemal byt problem.
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

som vychadzal z tohto clanku http://www.svethardware.cz/art_doc-99B1 ... 5DB4F.html a ten co ho pisal tam odporuca flashovanie z disketovky
no diki za radu, skusim ho updatnut z cd, respektive usb, len skusim pohladat viac navodou
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

z cd radsej nie!!!
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

krija napísal:Šu-Do, neviem kam sa ponahlas :wink: o jeho PC vies len to, ze mu nefunguje disketovka, tj mozno ma PC starsieho data, alebo od vyrobcu, ktory v tom case este nepodporoval flash pod OS.
hmm... akoze kam sa ponahlam ? dal som mu jasnu odpoved na to na co sa pytal.. ci ide flashnut bios aj inak ako z FDD :wink:
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

krija napísal:z cd radsej nie!!!
by my zaujimalo preco nie z CD? uz som tak flashol nejednu dosku(z tych novsich) a ziadny problem
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

asi sa boji ze pri tom CITANI cdcka nechcelo dobre precitat ten subor ktory ma flashnut :) co je kus blbost kedze je strasne mala pravdepodobnost zeby robilo problem pri nikolko stovak KB subore :P
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

asi sa boji :D vlastnu skusenost nemam, ale nebudem pokusat osud, ked nemusim. stacilo by viac citat a zohnat nejake info na webe.
rizika pri flashovani z CD.
-iny typ suboroveho systemu
-pristupova doba. len pre porovnanie. v sucasnosti maju CD mechaniky pristupovu dobu priemerne okolo 120ms. taka FDD mechanika ma 3ms!!!
-flashovanie z boot cd s pouzitim napr. free dos moze mat za nasledok vplyvom nepozornosti povolenie vyuzit tzv. extended memory, co flashovacie utility nemaju rady a tym sa flashovanie nemusi podarit.
problemy maju prevazne majitelia MoBo od Asusu a hlavne ti, co sa pokusaju flashovat bios za pomoci ich utility EZ flash z prilozeneho CD.

niekto hovori o stasti a niekto o smole :wink: .
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no ja mam zhodou okolnosti MoBo ASUS a flashoval som cez EZ flash bez problemov a nielen u mna doma, vzdy som stiahol najnovsiu verziu biosu a napalil som na svoje (neposkriabane) CD-RW (cez nera ako data CD) restartoval pc hodil sa do EZ flash a vsetko bezalo samo bez problemov aj u mna aj dalsich dvoch ludi(co mali ASUS) no tak neviem mozno s tym ma niekto zle skusenosti ale ja rozhodne nie :wink: no a mozno som mal len stastie :D
NaWareZ
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

mam starsiu dosku gigabyte, a rozhodol som sa jej bios updatnut ces win, programikom od uz zmienovanej firmi, ked sa to nepodari tak ju vyhodim a kupim konecne novu
Napísať odpoveď