cawes, mam taky problem ze som dostal do ruk notebook od jedneho typka, ktory cel aby som mu hodil na neho slovensku vistu ... povodne bola anglicka ... ja som repinstaloval OS, a odrazu mi nejde net.. a pritom drivere su vsetky v poriadku, vsetko fici az na ten net.. pise mi ze mam problem s DNS serverom, a pritom IP, brana, DNS.. vsetko je nastavene spravne ... Na povodnej Viste siel net v pohode. Po preinstalovani nejde ... A este tolko zee mam net od Condornetu v presove .. to znamena ze nieje od t-comu a ze nemam modem ani nic ... je to asi taky net ako aj Antik v KE ... viete mi pomost??
Skus jak mas tie dufam tam kde vypisujes IP, vies, kde myslim jak na XP vypisujes IP, tak daj tam jak je DNS ze automaticke zistenie, a ked nie tak daj na obydve automaticke zistenie, ja som to kamosovy DSL tak zapajal..
cor3 napísal:Skus jak mas tie dufam tam kde vypisujes IP, vies, kde myslim jak na XP vypisujes IP, tak daj tam jak je DNS ze automaticke zistenie, a ked nie tak daj na obydve automaticke zistenie, ja som to kamosovy DSL tak zapajal..
mne to s takym nastavenim predym dical na nete .. mne sa to pokazilo az po preinstalovani ... a vsetko je dobre nastavene ... ved teraz na tom nete idem na PC ...
este zopakujem ze pred reinstall OS mi siel net na notebooku normalne s presne takou ip konfiguraciou ... teraz to vypisuje chybu v DNS, ale ked ten isty net napojim na moj PC tak vsetko bezi ...
tie mac adresy nevyzeraju byt v poriadku. skusil by som preinstalovat driver na sietovku. prve 3 dvojcislia su kod vyrobcu, pochybujem, ze by mohol mat niekto kod 00:00:00
turtlak69 napísal:tie mac adresy nevyzeraju byt v poriadku. skusil by som preinstalovat driver na sietovku. prve 3 dvojcislia su kod vyrobcu, pochybujem, ze by mohol mat niekto kod 00:00:00
skusal som ale vyhodilo err... takze ak by sa ti chcelo tak mi mozes najst driver ... lebo ja uz nemam nervy nato prosim
skus este prekutrat bios. predpokladam, ze sietovka je integrovana ked si skusal ovladace, tak darmo bude niekto hladat dalsie. oficialne predsa musia fungovat. a ked nefunguju, tak bude chyba inde (IMHO)
turtlak69 napísal:skus este prekutrat bios. predpokladam, ze sietovka je integrovana ked si skusal ovladace, tak darmo bude niekto hladat dalsie. oficialne predsa musia fungovat. a ked nefunguju, tak bude chyba inde (IMHO)
skusis sa mi prosim pozret na nieaky ten ovladac? mozno budes mat viac stastia ... ok idem chcecknut bios
EDIT: v biose nic ... ale ked pripojim kabel tak mne siet nabehne, ale neda sa pripojit na net ... dam diagnostikovat a vypise mi chybu v DNS, ale dns je v poriadku ... podla mna to bude mozno tym driverom, ale nemozem zohnat nic normalne
turtlak69 napísal:tie mac adresy nevyzeraju byt v poriadku. skusil by som preinstalovat driver na sietovku. prve 3 dvojcislia su kod vyrobcu, pochybujem, ze by mohol mat niekto kod 00:00:00
mal si pravdu .. chyba bola v MAC adrese... prisiel technik od poskytovatela internetu a urobil to cez dajaky program. diky