Mensia pomoc v oblasti internetoveho obchodu
-
Arthas06
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Mensia pomoc v oblasti internetoveho obchodu
Zdravim chcem sa opytat ako je to z internetovim obchodom že či musim mať nejaku licenciu alebo niečo. No nemyslim zasa nejaky velky shop ale len take nieco ze spravim si stranku a budem nieco predavat po nete. Ze či potrebujem nejake prava alebo, licenciu alebo to možem len tak.
Tak mi prosim poraďte ako to je. Diki moc karma+
Tak mi prosim poraďte ako to je. Diki moc karma+
nie pokial ide o sustavnu samostatnu cinnost.Arthas06 napísal:takze ked nemam zivnost tak nemozem nic predavat na internete
teda pokial by slo o predaj jednej dvoch veci (bazar a pod) nemusis, inak ano, na vacsinu tovarov staci volna zivnost, teda staci mat nad 18 rokov a byt pravne sposobily. otazka je, co s dalsimi vecami typu ucto, sklad, odvody atd.
"Živnosť je sústavná činnosť prevádzkovaná samostatne, vo vlastnom mene, na vlastnú zodpovednosť, za účelom dosiahnutia zisku a za podmienok ustanovených zákonom."
no ak chcem predávať veci od gucciho tak asi potrebujem aj od neho licenciu že to môžem predávať... či len tak si nakúpiš veci cez internet a budeš ich predávať ďalej či ako si to predstavuješ...? jedna vec je založit predajňu a druhá zohnať do nej tovar... takže ty o vlku a ja...vajda65 napísal:akú licenciu prosím ťa, na toto sa vzťahuje ohlasovacia živnosť kúpa tovaru a predaj konečnému spotrebitelovi alebo dalším prevádzkovateľom živnosti v rozsahu voľnej živnosti
tak isto ako napríklad internetová kaviareň potrebuje licenciu na hry, kde v jednej licencii je napríklad cs, mohaa atď. jeden známy mi to vysvetloval, že to nie je len kúpiť originál a pustiť po nete. Tak isto si chcel ďalší známy spraviť obchod s oblečením a tiež potreboval licencie na predaj konkrétnej značky, kde len samotné licencie stoja niekoľko desiatok až stá tisíce korún, a nie ešte tovar...
-
hojko
Site Admin
Sippo: Trepes. On o vlku a ty o hovne. Porovnavat internetovu kaviaren ci hernu v ktorej profitujes z "prenajmu" hry je trosku uplne nieco odlisne, nemyslis??? Je rozdiel mat znackovu predajnu v ktorej predavac len dane veci, ci je to Armani alebo nieco podobne... alebo predavat sportove oblecenie kazdej znacky ci predavat pocitace...
práve preto hovorím že podľa toho aký chce predávať tovar... lebo ešte nič také nenapísal... je rozdiel predávať zmrzlinu alebo predávať kryštálové kolekcie od Swarovskeho... ja to nemyslím zle, tak sa tu prosím do mňa nenavážajte... a nechajte pána čo chce poradiť nech sa aj vyjadrí čo chce predávať.. pretože je jedna vec založiť živnosť a druhé predávať...
a ak nemám pravdu tak mi môžeš rovno zmazať účet...
edit: tie karty som si nevšimol, moja chyba... ale chcel som len pomôcť, no seriem na to a nechám to na odborníkov...
a ešte jeden si prečítaj toto.. aj tu máš niečo
http://www.porada.sk/archive/index.php/t-48373.html
a ak nemám pravdu tak mi môžeš rovno zmazať účet...
edit: tie karty som si nevšimol, moja chyba... ale chcel som len pomôcť, no seriem na to a nechám to na odborníkov...
a ešte jeden si prečítaj toto.. aj tu máš niečo
http://www.porada.sk/archive/index.php/t-48373.html
Je pravda, že nedefinoval, aké karty..Arthas06 napísal:myslim ze len tak nieco male napríklad predávať karty ze ci mozem normalne volne alebo musim mat tu zivnost
Možno by to mohol aj normálne bez živnosti (napr. ako keď predáva napr. v sekcii bazár tu na hojku), ale mohlo by sa možno stať, žeby mu raz zaklopali na dvere z daňového......
-
Arthas06
Medium Expert
no ja myslim tak ze napr ja si objednam od niekoho na nete nejakej firmy a potom to len predam myslim zberatelske kartove hrybrm napísal:Je pravda, že nedefinoval, aké karty..či bankomatové, či žolíkové, či nejaké zberateľské (hokejisti.. atď).
Možno by to mohol aj normálne bez živnosti (napr. ako keď predáva napr. v sekcii bazár tu na hojku), ale mohlo by sa možno stať, žeby mu raz zaklopali na dvere z daňového......
Pokiaľ to chceš robiť oficiálne, tak by mohla byť živnosť.. pokiaľ neoficiálne, tak to môžeš robiť aj bez živnosti. Veď kopec ľudí predáva kupuje cez bazár na nete. Ale ako som spomínal, neručím, že raz niekto nezaklope z daňového alebo z inej inštitúcie. Pokiaľ budeš dosahovať zisky v hodnote 100tis. Sk a viac, tak je to isté, keďže nebudeš odvádzať dane z príjmov a tak.. 
Taktiež nebudeš môcť vystaviť svojmu odberateľovi faktúru, keďže nebudeš nikde registrovaný, ale Tvojej cieľovej skupine zákazníkov to asi nebude vadiť.
Taktiež nebudeš môcť vystaviť svojmu odberateľovi faktúru, keďže nebudeš nikde registrovaný, ale Tvojej cieľovej skupine zákazníkov to asi nebude vadiť.
-
Arthas06
Medium Expert
tak mozem to robit teda aj neoficialne bez nejakej licencie alebo zivnosti no ved vsetko by bolo zabezpecene len mi ide o to ze ci by s toho bolo nieco velmi zle keby to zistilibrm napísal:Pokiaľ to chceš robiť oficiálne, tak by mohla byť živnosť.. pokiaľ neoficiálne, tak to môžeš robiť aj bez živnosti. Veď kopec ľudí predáva kupuje cez bazár na nete. Ale ako som spomínal, neručím, že raz niekto nezaklope z daňového alebo z inej inštitúcie. Pokiaľ budeš dosahovať zisky v hodnote 100tis. Sk a viac, tak je to isté, keďže nebudeš odvádzať dane z príjmov a tak..
-
Everlast_4fun
Amateur
Potrebujes zivnost. To je pre oficialny predaj. S toho ti vyplivaju dane a ostatne veci ktore pre teba ako pre zacinajuceho zivnostnika su len PASIVA. . Neoficialne sa to da tiez .Mas to bez PASIV a vlastne iba profitujes na svojom bizniser. . Ale ma to hacik. . NESMU TI NA TO PRIST. . 
a AK TA ZAUJIMA CO S TOHO NELEGALU MOZES MAT odporucam ti zbierku zakonou. Mozes si to zistit sam. Ale ja som to pozeral, ak ta nacapaju tak od 2 rokou a vysie. . Zalezi od tovaru.
a AK TA ZAUJIMA CO S TOHO NELEGALU MOZES MAT odporucam ti zbierku zakonou. Mozes si to zistit sam. Ale ja som to pozeral, ak ta nacapaju tak od 2 rokou a vysie. . Zalezi od tovaru.
-
Arthas06
Medium Expert
vsak ale naco by mi bola teraz živnosť ved s toho by som ani nezarobil veľa aEverlast_4fun napísal:Potrebujes zivnost. To je pre oficialny predaj. S toho ti vyplivaju dane a ostatne veci ktore pre teba ako pre zacinajuceho zivnostnika su len PASIVA. . Neoficialne sa to da tiez .Mas to bez PASIV a vlastne iba profitujes na svojom bizniser. . Ale ma to hacik. . NESMU TI NA TO PRIST. .
ved to by som ponukal dajme tomu iba jeden druh tovaru , neni su nejake stanvene normy ze kolko veci mozem predavat a kolko zarobit bez zivnosti ak hej napiste ich sem alebo dajte nejaku url.
pokial si chces vytvoryt internetovy obchod musis mat zivnost ci chces tam predat pat kariet alebo milion to je jedno jedna sa len o to ze chces mat ty dana osoba internetovy obchod. A ked predavas musis dat aj doklad a to ty nemozes lebo nemas co? zivnos
jednoduhsie pre teba by bol bazar
alebo slovenska podoba ebayu
jednoduhsie pre teba by bol bazar
alebo slovenska podoba ebayu