Sexuálna Výchova

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste za to aby sa na školách vyučovala Sexuálna Výchová?

Áno
47
67%
Je mi to jedno
20
29%
Som proti tomu
3
4%

Celkom hlasov: 70

Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Sexuálna Výchova

Príspevok od používateľa Online »

Takže zdravím vás!
Mám tu ďalšiu tému na diskusiu Sexuálna Výchova na školách.
Ste za to aby sa vyučovala? Pomohlo by to?
Môj názor je že z časti áno ale zase cirkev je proti tomu. Veď predsa chceme mať zdravé deti a mať väčšiu pôrodnosť ako úmrtnosť.

Moji spolužiaci by boli taký šťastný že majú sexuálnu výchovu a hole baby a neviem čo. Nadržanci!

Tak skúsme podiskutovať o tejto téme. :)

Ak by táto téma nevyhovovala pravidlám tak lock.
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

no takto. Zavisi na tom v ktorom rocniku by sa mala vyucovat. Spoluziacke sa dostalo do ruk CD ktore malo obsahovat doporucovane temy na SV vratane instruktaznych videi a podobnych somarin. Dobra polovica z toho sa dnes oznacuje ako 18plus. Majte ma za staromodneho, ale ucit deti v siedmej a osmej triede ZDŠ ako spravne onanovat, ako fajcit a veci podobneho charakteru sa mi zda nie velmi vhodne pre ich buduci spolocensky zivot (od vztahu primarne ocakavt sexualne uspokojenie), sexualny zivot (velka pravdepodobnost sklznut k roznym sexualnym deviaciam - deti uz budu mat vseky zakladne znalosti a tym uz nebudu mat co na spoznavanie, budu hladat nieco nove). Som proti. Deti by sa mali sexualnu vychovu dozvedat od svojich rodicov (v pripade liberalneho typu rodiny) alebo priatelov. Vsetko viac/menej zavisi od pristupu rodicov!
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

je mi to u riti ci sa vyucovat bude alebo nie...v ktorom rocniku ju zavedu? a aj tak by to bolo v sucasnej dobe uplne nahovno, pretoze dnes vedia decka "vsetko" uz vo velmi nizkom veku, akurat by im to bolo cele na smiech.
get real
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ano, jednoznacne. Cim skor, tym lepsie. Aspon nebudeme citat v novinach, ako si osemnastka zabila vlastne dieta, ci sestnastka porodila tajne. Cim skor sa deti dozvedia o tejto problematike, tym menej neprijemnych udalosti sa diat bude. Cirkev mozem, co sa tohto tyka je*at na celej ciare a to som veriaci.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ano mlady ludia by sa mali dozvedat o tychto veciach a vselijakych ryzikách.....pretoze presne ako pise para uz pomaly 14-tky maju deti....
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

fizz napísal:1. je to výchova, nie výchová
Gramatika... Opravím :)
Peky05
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peky05 »

malo by sa to zaviest lebo mlady ludia idu do toho strmhlavo a nikdy newedia co sa moze stat pride ku chlapcovi dievca spyta sa ci nechce sex on samozrejme povie ano ona ma AIDS a potom ma aj on lebo vela ludi(podla mna)to robi bez ochrany
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Ano, jednoznacne. Cim skor, tym lepsie. Aspon nebudeme citat v novinach, ako si osemnastka zabila vlastne dieta, ci sestnastka porodila tajne. Cim skor sa deti dozvedia o tejto problematike, tym menej neprijemnych udalosti sa diat bude. Cirkev mozem, co sa tohto tyka je*at na celej ciare a to som veriaci.
A to si ako vazne myslis, ze ked sa o tom budu ucit nieco sa zmeni? Deti stale budu je*at ako kraliky, 13-tky budu fajcit spoluziakom na hajzloch zakladnych skol...s tym uz teraz nic nespravis. je to trend, kto netr*ka nieje cool a kazdy chce byt cool..get real
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

axXis, ked to zmeni, co i len 10% ludi, tak bude o 10% menej neplanovanych pocati, potratov, pohlavnych chorob atd.. A to za pokus stoji.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

axXis napísal:a aj tak by to bolo v sucasnej dobe uplne nahovno, pretoze dnes vedia decka "vsetko" uz vo velmi nizkom veku
No neviem.. ale čo som sledoval sekciu "Lásky a vzťahy" pred zrušením tém so sexuálnou tématikou, tak by som si toto nedovolil tvrdiť...

Samozrejme učiť deti na ZŠ kamasutru je blbosť, ale aspoň nech vedia, čo sex obnáša.. a nech potom nezakladajú debilné témy, že či partnerka otehotnie, keď................. a že čo jak s antikoncepciou.

Sexuálnu výchovu by mala podporovať aj tá krava, ehm.. pardón, slečna Tutková, veď aj toto je istý spôsob boja proti interupciám. Veď ako opäť spomínal axXis.. dnes je sex móda, životný štýl mladých, tak prečo sa tváriť, že neexistuje?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

myslim ze sexualna vychova da detom do zivota urcite viac ako nejaka chemia a ine nepotrebne predmety
btw. ze sa KDH proti tomu buri? tu "krestansku" stranu by trebalo nakopat do prdele :?
Sexuálnu výchovu by mala podporovať aj tá krava, ehm.. pardón, slečna Tutková, veď aj toto je istý spôsob boja proti interupciám.
tak tak, pekne si povedal-krava
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ja som za... mohlo by sa to dakedy v 6-7-8.... a pekne od zaciatkov.... aj ked si myslia ze vedia vsetko tak malo by sa zacat chodenim-co to znamena, aky to ma vyznam, preco to ludia robia, porozpravat sa o vekovom rozdiele, telesnom vyvoji, psychickom vyvoji.... pekne prejst k bozkom.... mohlo by sa zmienit aj o gentlmentstve.... (dala by sa tam pouzit hojkoRubrika spolocensky bonton alebo ako sa to vola-v sekcii vztahy)
a prejst k stavbe ludkseho tela....
k organom k tomu ich funkciea vlastnosti, tehotenstve, porode, skorych porodoch mladych dievcat.....
a mozno aj priebeh samotneho sexu by som tam zahrnul....
toto by som tam dal...... stacila by jedna hodina tyzdenne....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:No neviem.. ale čo som sledoval sekciu "Lásky a vzťahy" pred zrušením tém so sexuálnou tématikou, tak by som si toto nedovolil tvrdiť...
prave preto som dal vsetko do uvodzoviek :roll:
mne vazne staci vidiet ziakov osemrocneho gymnazia u nas na skole...viem ake od veci je im nieco prednasat, lebo to enberu vazne a myslia si, ze aj tak to vedia lepsie. ako som uz napisal, tie hodiny by im boli na smiech. :roll: i ked neopodstatnene
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

axXis napísal:ako som uz napisal, tie hodiny by im boli na smiech. :roll: i ked neopodstatnene
aj to je pravda,cim dalej su deti zdegenrovanejsie, ale mozno by to vyriesil prisny ucitel-pretoze aj od tho vela zavisi
Doris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Doris »

brm napísal:
Samozrejme učiť deti na ZŠ kamasutru je blbosť, ale aspoň nech vedia, čo sex obnáša.. a nech potom nezakladajú debilné témy, že či partnerka otehotnie, keď................. a že čo jak s antikoncepciou
..otazne je, ze ci im sexualna vychova este nieco da...
bolo spravne spomenute, ze tito - nast rocni vedia o sexe vela, to je real, ale zdaleka nevedia nic o ochrane, prevencii a co vtedy, ked sa stal problem...to povazujem mozno za prinos, sexualna vychova by mozno nemala obnasat poucenie o samotnom akte, ci ako na oral, to uz aj tak vedia... :sly: ale naucit ich predchadzat problemom ev. ich riesit
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

axXis napísal:lebo to enberu vazne a myslia si, ze aj tak to vedia lepsie. ako som uz napisal, tie hodiny by im boli na smiech. :roll: i ked neopodstatnene
njn.. myslia si, že to vedia lepšie.. ale žiaľ, naozaj si to iba myslia.

Inak po mojich skúsenostiach s hodinou sexuálnej výchovy, mal som ju až jednu hodinu, 45min v rámci triednickej hodiny na gymnáziu.. nuž a musím podotknúť, že tá profesorka (mala asi 50r) sa cítila ešte trapnejšie než my študenti........ :roll:

Možno treba aj zainteresovať rodičov, aby sa táto téma stala bežnou a aby ju ľudia brali vážne. Takéto kampane treba robiť.. a nie ukazovať skrvavené ľudské plody!
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Samozrejme, ze som, ale zalezi v akom rozsahu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

suhlas s AXXISOM ...je to zbytocne ucit na skolach ...radsej by sa mali rodicia venovat detom ohladne tejto temy..

a tajne porody 14 rocnych? a umrtia malych deti v kontajneroch?

..psychicky chori ludia a negri(romovia) budu na slovensku vzdy
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

brm napísal:njn.. myslia si, že to vedia lepšie.. ale žiaľ, naozaj si to iba myslia.

Inak po mojich skúsenostiach s hodinou sexuálnej výchovy, mal som ju až jednu hodinu, 45min v rámci triednickej hodiny na gymnáziu.. nuž a musím podotknúť, že tá profesorka (mala asi 50r) sa cítila ešte trapnejšie než my študenti........ :roll:

Možno treba aj zainteresovať rodičov, aby sa táto téma stala bežnou a aby ju ľudia brali vážne. Takéto kampane treba robiť.. a nie ukazovať skrvavené ľudské plody!
Hej naozaj si to len myslia...viete,keby si to da volne poziciavat v skole v ramci sexualnej vychovy(knihy,DVD,atd)tak si myslim,ze by si to ziaci poziciavali...detska vedia mozno viac o technike,ako fajcit,atd..aj tak naco ich to ucit..nikto sme neboli ten prvy krat dokonali a teraz,ked si na to spomeniem,tak sa len vzdy usmejem...ake to bolo prvy krat krasne...koklo nezdarov tam bolo...predsalen sme vsetci len ludia a dalsimi pokusmi sa zdokonalujeme..keby som to hned vedel,tak by ma to nebavilo...postupne zistovat,aku polohu ma priatelka najradsej,atd(viete o com hovoriim)..Ze nejde len o tu samotnu sex.vychovu,ale aj tu citovu vazbu za nimi..neviem si predstavit,ze by som sa s niekym miloval bez toho,aby som k nemu nieco citil..malo by sa tam skor riesit,ako predchadzat problemom pred hadkami,alebo ako pred rizikovym sexom,abo pred neziaducim tehotenstvom...taketo veci by sa podla mna mali na sexualnej vychove ucit..to "ako na to" si kazdy musi najst sam..To je moj osobny nazor...ak ma niekto nieco proti,je to len jeho vec..a rad si ho vypocujem.. :)
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

Doris napísal:..otazne je, ze ci im sexualna vychova este nieco da...
bolo spravne spomenute, ze tito - nast rocni vedia o sexe vela, to je real, ale zdaleka nevedia nic o ochrane, prevencii a co vtedy, ked sa stal problem...to povazujem mozno za prinos, sexualna vychova by mozno nemala obnasat poucenie o samotnom akte, ci ako na oral, to uz aj tak vedia... :sly: ale naucit ich predchadzat problemom ev. ich riesit
pod tento prispevok by som sa aj podpisal... sexualana vychova by mala byt, ale nie o samotnom sexe a ako ho praktizovat ale skor o prevencii pred pohlav. chorobami a otehotnenim, a tiez by mala vyvolavat urcitu asociaciu k citovemu zivotu, nie len k samotnemu sexu..
Napísať odpoveď