lebo nechcem moc chybat v skole a doktorka by mi urcite znova dala zrat nejake antibiotika
Neliecena chripka...
Neliecena chripka...
no tak uz asi tyzden som chory, neviem ci je to chripka, ale ak mam chripku a neliecim sa, moze to mat do buducnosti nejake nasledky???????
lebo nechcem moc chybat v skole a doktorka by mi urcite znova dala zrat nejake antibiotika
Prednedavnom bol v televizii zverejneny pripad neakeho 12-rocneho chlapca z ciech, ci odkial. Neliecena chripka mu sposobila, ze ochrnul od hrudnika dole. Nakoniec po neviem akych peripetiach, sponzorskych daroch a z nadacii rodicia zohnali peniaze na jeho operaciu niekde na klinike v CAN. Tam mu implantovali do hlavy neake elektrody, ci sondy ktore mu umoznuju aky taky pohyb. Stal za to ten preflakany tyzden s chripkou?
Chripka nie je sranda. Radsej sa liec, skola sa da dobehnut.
Chripka nie je sranda. Radsej sa liec, skola sa da dobehnut.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Neliecena chripka...
neodporucam. Usadi sa Ti to niekde v kostiach, alebo inych tkanivach a potom o par rockov udrie s niekolko nasobnou silou. A chripka a ATB nejdu dokopy, ATB su len prevencia pred prepuknutim potencialneho bakterialneho ochorenia sposobeneho oslabenim globalnej, alebo lokalnej imunity organizmu virusom chripky. Na chripku odporucam kloktat s tea tree oilom, davat si do nosa tee trea oil [len na zaciatok vnutra nosa, nie hlboko] a zrat biomare imunno E+ ci ako sa to vola [tuk zo zralocej pecene]. Malo by Ti to do 7 dni prejist. Ja som vdaka tejto kombinacii a Bohu nemal chripku ani nepamatam...digo napísal:no tak uz asi tyzden som chory, neviem ci je to chripka, ale ak mam chripku a neliecim sa, moze to mat do buducnosti nejake nasledky???????
-
erytrocyt
VIP
Neliečená chrípka môže mať trvalé následky. Mojej starej mame od roku 1996 píska v ušiach, je to následok neliečenej a nevyležanej chrípky. Ver že toto už nie je sranda.digo napísal:no tak uz asi tyzden som chory, neviem ci je to chripka, ale ak mam chripku a neliecim sa, moze to mat do buducnosti nejake nasledky???????
-
tomexx
King
Liec sa, ale liec sa v posteli v ruke s bylinkovym cajom a nepchaj do seba antibiotika..digo napísal:no tak uz asi tyzden som chory, neviem ci je to chripka, ale ak mam chripku a neliecim sa, moze to mat do buducnosti nejake nasledky???????
-
Šu-Do
Redeemer
nj... vedel som ze pri neliecenej chorobe aj ked sama prejde mozu potom nastat komlikacie zdravotne.. ale az taketo ? wau... celkom brutal.. popravde ja nie som nejako chorobne nachylny... no ale ked uz mam chorobu tak serem na nu.. lieky neberem.. no nikdy to nebolo take vazne.. ale najblizsie to uz zoberem trosku s rozumom asi 
no to som aj ja pocul, prave preto sa pytambolek napísal:Inak pri chrípke stačí ležať a ležať, pretože sa hovorí, liečená chrípka trvá týždeň, neliečená 7 dní...
omg no tak toto som nevedel, ze az taketo problemy moz nastat
chcel by som sa spytat este taku otazku, ze ako sa chranite pred chripkou?
to by ma zaujimalo, lebo ked som bol maly, tak som byval strasne casto chory, furt som len musel zrat lieky... ale minuly rok som zacal brat homeopatika, a teraz je tusim prvy krat, co som odvtedy chorlavy...
-
bolek
Guru
Ja sa napchávam kilami ovocia a zeleniny a nesnažím sa chodiť naobliekaná ako na Severnom póle, nech sa organizmus otužuje, ale aj tak ma pred dvoma týždňami skolili streptokokydigo napísal: chcel by som sa spytat este taku otazku, ze ako sa chranite pred chripkou?
zeby mala chripka dake brutal nasledky neviem. cele 4 roky na strednej som vlastne chripku "prechadzal", kedze moja mamca ako lekarka tvrdi ze kym nemam aspon 38°C tak som zdravy, a okrem jedneho zapalu prinosovych dutin som este nemal dake komplikacie... teda zatial...
a ako sa chranim? napchavam sa multivitaminmi a otuzujem...
a ako sa chranim? napchavam sa multivitaminmi a otuzujem...
Nuz, ale ber to zase tak ze chripka a prechladnutie je rozdiel
, skus si tak prirovnat ktore "priznaky" z uvedenych mas ty
Ako sa odlišuje chrípka od prechladnutia? Chrípka trvá dlhšie, horúčka je 39 stupňov Celzia a vyššie, prítomný je suchý kašeľ, triaška, bolesti hlavy a svalov. Prechladnutie trvá kratšie, väčšinou bez teploty, podráždené je hrdlo, nádcha, kýchanie, slzenie očí, bez bolesti tela. Chrípka má sezónny charakter, vyskytuje sa najčastejšie v zimných a jarných mesiacoch.
Podla mna si len prechladnuty. Myslim ze s chripkou by sa ti na ucenie sustredilo dost tazko.
Kazdopadne radsej neriskuj a preliec to
Ako sa odlišuje chrípka od prechladnutia? Chrípka trvá dlhšie, horúčka je 39 stupňov Celzia a vyššie, prítomný je suchý kašeľ, triaška, bolesti hlavy a svalov. Prechladnutie trvá kratšie, väčšinou bez teploty, podráždené je hrdlo, nádcha, kýchanie, slzenie očí, bez bolesti tela. Chrípka má sezónny charakter, vyskytuje sa najčastejšie v zimných a jarných mesiacoch.
Podla mna si len prechladnuty. Myslim ze s chripkou by sa ti na ucenie sustredilo dost tazko.
Kazdopadne radsej neriskuj a preliec to
-
R1k1nko
Darca
no ja som ju dostal utorok ... bol som v robote a dost som makal .. bolelo ma hrdlo a horucka
v stredu som bol doma ( velka horucka a ledva som prehltol dusok caja )
vo stvrtok rano som si myslel ze je vsetko OK siel som do prace trocha som robil rano a o osmej som isiel domov
v piatok doma
( nebol som u lekara len v lekarni kupit si IBALGIN a OROFAN na hrdlo )
vecer sa citim OK idem von bo kamaratovi sa nerodila dcera tak sme oslavili pil som ked som bol vonku som nachladol
a rano sa zobudim a moja hlava gulata
dnes som bol v nemocnici uz konecne a od vcera mam ZAPAL PRIEDUSIEK ( muns ci ako sa to pise ... ) dnes mi to ale povedali
vyzera to dost haluzne taka gulata tvar .. pri usiach total napuchnuty ....
moje otazky : moze to dostat priatelka ( uz to mala / je ockovana ) ked som snou pred tym ako som to vlastne dostal mali sex ( piatok v noci a rano som bol opuchnuty
je bezne ze stratim chut do jedla ? som nejedol uz asi dva dni a nepocitujem ze som hladny
v stredu som bol doma ( velka horucka a ledva som prehltol dusok caja )
vo stvrtok rano som si myslel ze je vsetko OK siel som do prace trocha som robil rano a o osmej som isiel domov
v piatok doma
( nebol som u lekara len v lekarni kupit si IBALGIN a OROFAN na hrdlo )
vecer sa citim OK idem von bo kamaratovi sa nerodila dcera tak sme oslavili pil som ked som bol vonku som nachladol
a rano sa zobudim a moja hlava gulata
dnes som bol v nemocnici uz konecne a od vcera mam ZAPAL PRIEDUSIEK ( muns ci ako sa to pise ... ) dnes mi to ale povedali
vyzera to dost haluzne taka gulata tvar .. pri usiach total napuchnuty ....
moje otazky : moze to dostat priatelka ( uz to mala / je ockovana ) ked som snou pred tym ako som to vlastne dostal mali sex ( piatok v noci a rano som bol opuchnuty
je bezne ze stratim chut do jedla ? som nejedol uz asi dva dni a nepocitujem ze som hladny