Monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
HENRICH1571993
Expert
Expert

Monitor

Príspevok od používateľa HENRICH1571993 »

Neviete prečo mi môj monitor AOC Spectrum 7klr(A) pri načítavaní Windowsu "piští" (vydava taký pištiaci prenikavý zvuk)
Ale ako nahle sa nacita windows uz prestane
Čo to môže byť?
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pravdepodobne to sposobuje vybracia feritoveho jadra v niektorej cievke.Pri urcitej frekvencii zacne vibrovat-piskat...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Keď sa prepne monitor do daného rozlíšenia (bude Ti pískať vždy pri danom rozlíšení/obnovovacej frekvencií), mnohé súčiastky sa preladia na určité frekvencie; a ako bolo povedané: jadro jednej cievky sa dostane do mechanickej rezonancie

Môžeš zveriť monitor nejakému odborníkovi elektonikárovi, nech ho otvorí, vystopuje a vymení inkriminovanú cievku. Ale keďže uvedené rozlíšenie sa akosi v dnešných časoch nepoužíva; rovnako aj CRT monitory ...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Nemyslim si,ze to je dovod na vymenu cievky...
Ja to riesim tak,ze vsetky cievky s jadrami ktore najdem-"zalepim".Jednoducho kvapnem troska lepidla do medzery medzi samotnym vinutim a jadrom.
Pouzivam na to,to lepidlo v tvare tycinky,co sa dava do tych"pistoli" a lepia sa s tym kartony(vacsinou).Avsak ja pouzivam len samotnu "lepidlovu tycku",ktoru tavim pajkovackou.
Napísať odpoveď