Access point Ovislink WL-5450AP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
herby
Amateur
Amateur

Access point Ovislink WL-5450AP

Príspevok od používateľa herby »

v sietach som este zaciatocnik a rad by som vedel ci sa oplati tento AP. Potrebujem to hlavne na zdielanie DSL. nechcem kupovat router ked router mam.potrebujem len nejaky access point na zdielanie DSL cez wifi. Sme na sieti 2 cez LAN a dalsieho chcem pripojit cez WiFi.Cize zapojil by som to tak ze na tento AP by som dal 2 cez LAN a dalsieho na wifi. a router by som prepojil tymto ap. fachalo by mi pripojenie dsl??? vopred vdaka. a ak viete poradit nieco lacnejsie.
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

mas v tom zmetok, tak ako to chces ty to nepojde, kolko mas portov na adsl routery?
herby
Amateur
Amateur

na adsl routery mam 4xRJ45. a ten prepojim s tym AP
vilko
Light Professional
Light Professional

aha,, tak z routera 2x do pc a 1x do najlacnejsieho AP ake zozenies,, vec vyriesena,, samo, na routery nastavit DHCP a na AP podla potreby MAC filter, WEP, atd
herby
Amateur
Amateur

ok. takze viem isto ze to bude fungovat
vilko
Light Professional
Light Professional

herby napísal:ok. takze viem isto ze to bude fungovat
jasne :lock:
samson010
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa samson010 »

takze mam tento podobny AP WL-5460AP , takze poporiadku , mam router , z neho idu 2 lanka do 2 pc , do tretieho lanka som napojil tento AP , ale nevysiela ziaden wifi signal , pokusal som sa dostat do wifi MENU MODE ale neide to , po napisani IP do prehliadavaca mi stranku nezobrazi , aj ked som menil IP na lan karte aj wifi karte na rovnake IP ako ma AP , kde by mohol byt problem ? treba nieco na routery nastavit aby cez to Lan to AP vysielalo wifi signal ? pls , zufalo newiem co s tym ,
vilko
Light Professional
Light Professional

samson010 napísal:takze mam tento podobny AP WL-5460AP , takze poporiadku , mam router , z neho idu 2 lanka do 2 pc , do tretieho lanka som napojil tento AP , ale nevysiela ziaden wifi signal , pokusal som sa dostat do wifi MENU MODE ale neide to , po napisani IP do prehliadavaca mi stranku nezobrazi , aj ked som menil IP na lan karte aj wifi karte na rovnake IP ako ma AP , kde by mohol byt problem ? treba nieco na routery nastavit aby cez to Lan to AP vysielalo wifi signal ? pls , zufalo newiem co s tym ,
zapoj zalezi v akom ho mas rezime...ak ho mas ako bridge a rovnaku ip ako modema/routera dsl tak sa nan nedostanes.. spoj ho (bez nicoho) sietovym kablom s pc a vo webovom rozhrani zmen jeho ip adresu na inu,ako ma dsl modem...
samson010
Medium Expert
Medium Expert

vilko napísal:zapoj zalezi v akom ho mas rezime...ak ho mas ako bridge a rovnaku ip ako modema/routera dsl tak sa nan nedostanes.. spoj ho (bez nicoho) sietovym kablom s pc a vo webovom rozhrani zmen jeho ip adresu na inu,ako ma dsl modem...
to som skusal , napojil som AP na Lan s PC , napisal IP do prehliadavaca a nic , resetol som AP napisal defaultnu IP a stale nic :-(
router ma ip 192.168.1.1 , AP 192.168.100.252
vilko
Light Professional
Light Professional

samson010 napísal:to som skusal , napojil som AP na Lan s PC , napisal IP do prehliadavaca a nic , resetol som AP napisal defaultnu IP a stale nic :-(
router ma ip 192.168.1.1 , AP 192.168.100.252
a aku si mal ipcku pocitaca nastavenu?
samson010
Medium Expert
Medium Expert

myslis IP lanky alebo IP wifi v pc , alebo IP notebooku ? IP lanky som skusal aj automaticku aj tu istu aku ma AP , aj s tym rozdielom ze to koncove cislo som dal rozdielne do 252 , a IP notebooku netusim , treba to na nieco ? , dik za rychle odpovede :)

inak je este normalne ze ked som napojil AP na router a nevysielal ziaden wifi ? len xem mat istotu ze to APcko nahodou nieje nefunkcne , thx
vilko
Light Professional
Light Professional

samson010 napísal:myslis IP lanky alebo IP wifi v pc , alebo IP notebooku ? IP lanky som skusal aj automaticku aj tu istu aku ma AP , aj s tym rozdielom ze to koncove cislo som dal rozdielne do 252 , a IP notebooku netusim , treba to na nieco ? , dik za rychle odpovede :)

inak je este normalne ze ked som napojil AP na router a nevysielal ziaden wifi ? len xem mat istotu ze to APcko nahodou nieje nefunkcne , thx
niekedy to jednoducho zblbne,,este raz nastav v pocitaci 192.168.100.1 (ziadna brana,alebo 192.168.100.252, bez dns)a resetni ovis, (tvrdy reset-15s drz reset), resetni pocitac, zapoj do ovisu,, pingni si ovis-mal by si ho na defaultnej adrese pingnut
samson010
Medium Expert
Medium Expert

takze nastavim Sietovu kartu na 192....IP , potom tvrdy restart APcka , restartne pc skusim to napisat do prehliadavaca , tak ?
co myslis tym pingni ?
vilko
Light Professional
Light Professional

samson010 napísal:takze nastavim Sietovu kartu na 192....IP , potom tvrdy restart APcka , restartne pc skusim to napisat do prehliadavaca , tak ?
nemusis do prehliadavaca,,staci predtym napisat do prikazoveho riadku ping 192.168.100.252 (def.adresa apcka)
samson010
Medium Expert
Medium Expert

tak nic sa nestalo , napisal som to IP do prehliadavaca predtym restartol AP , nastavil IP na lan karte , masku som musel nastavit na taku aku pise v prirucke , no po restartovani pc , na LAN pise pripojene ale cez prehliadavac mi to menu neotvory nacitava a napise dlha odozva ... :-( uz newiem co s tym
vilko
Light Professional
Light Professional

samson010 napísal:tak nic sa nestalo , napisal som to IP do prehliadavaca predtym restartol AP , nastavil IP na lan karte , masku som musel nastavit na taku aku pise v prirucke , no po restartovani pc , na LAN pise pripojene ale cez prehliadavac mi to menu neotvory nacitava a napise dlha odozva ... :-( uz newiem co s tym
pingovat ide?... ak hej,tak vymaz cache internetoveho prehliadaca
samson010
Medium Expert
Medium Expert

takze po dlhom hrani sa , som sa dostal do menu pristroja, uz mam napojene APcko na router a chytim poho signal z mojho wificka , ale : na mobile chytim wifi aj sa pekne pripojim , no na jednom notebooku mi wifi najde aj sa nan napoji , ale prehliadavac nefunguje , je k sieti pripojeny ale pise ze nieje napojeny na internet , co s tym ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Funguju pingy? Mas nastaveny DNS server?
samson010
Medium Expert
Medium Expert

t0m4s3 napísal:Funguju pingy? Mas nastaveny DNS server?
tak uz mi to funguje , ale nie na sto pro :-) , na jednom notebooku ma poho napoji aj surfujem , na druhom mi uz ani to wifi nenajde , inu najde ale tu moju nie , pritom ma na obidvoch notasoch nastavene automaticke ip , kde by mohol byt problem ?
Napísať odpoveď