Vista vs Xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
NuSuey
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vista vs Xp

Príspevok od používateľa NuSuey »

kupil som si new notebook http://global.msi.com.tw/index.php?func ... cat_no=135
-> MSI EX610

problem preco tu pisem je, ze som precudovany, preco mi vsetko ide vo viste lepsie nez v XP..

Vistu mam 64bitovu ..

Xpcko 32bitove (64bitove robilo problemy, ked som fungoval na baterii - freezlo sa)

fakt tomu nerozumiem, kedze som predtym bol zastanca ze VISTA je shit, ale ked som ho bol nuteny pouzivat (64bitove xp freezlo ak som bol zapojeny iba na baterke) pri zbeznom porovnani nejakeho Doom3, NFS: Carbon, ci World of Warcraft .. mi lepsie sla VISTA .. neklamem..

poprosim nejake nazory na to, respektive rady. ja neviem :)

A HLAVNE poprosim NEOZYVAJTE sa nikto kto mate slabucke stare pocitace, a svoje nazory si vytvarate podla toho co "JEDNA BABA POVEDALA" .. vdaka
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Momentalne Ti pisem post z genuine Visty [Home Prem] a mozem Ti s kludnym svedomim prehlasit ze to je najvacsi kram, aky sa da v dnesnej dobe zohnat. Nesla mi nainstalovat zvukovka, musel som pouzit nejaku alternativnu PAX instalacku ci co [650 MB instalacne iSO] a to mam X Fi Extreme Audio/Music ci ako sa vola, musel som vypnut tu advanced protection lebo som si nemohol ani zivnut bez toho, aby mi do toho ten idiotsky system ne<>val, defragmentacia neukazuje progres uz asi pol hodinu chrci ale ja vidim velky bacov <censored> - cista demencia. Skusim si na tom kopnut crysis a porovnan XP Pro 32 bit vs. Vista Home Prem. Config. je nasledovny: X2 6000+, 2GB XMS Corsair, 2xSATA 7200 rpm w 16MB cache, MSi NX 8800 GTS 512 @ G92, doska je M2N SLi Deluxe. Uvidime co na to povie V for VVVVVVista... :roll:
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

porovnaj.. a este k tomu - dokonca mi na XPcku nefunguje spustit ani 3d Mark 2005 .. chcel som benchmarknut ..tak vidis ake je to svinstvo :)

no daj vediet ze ako .. je mozne ze k mojmu booku su lepsie ovladace na Vistu ako na XP
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

U mňa to isté s tým rozdielom že ja som zástanca visty a aj som bol. Už som čakal kedy vyjde a bol som medzi prvými čo si ju kúpili a ide oveľa lepšie ako XP. Aj DVD-ka mi od visty už prehráva bez ničoho a na XP mi furt kodeky dáke chýbali a keď som aj nainštaloval tak to blbo. Čo s týka svižnosti fungovania brutál. Takže Vista je lepšia samozrejme!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

NuSuey napísal:porovnaj.. a este k tomu - dokonca mi na XPcku nefunguje spustit ani 3d Mark 2005 .. chcel som benchmarknut ..tak vidis ake je to svinstvo :)

no daj vediet ze ako .. je mozne ze k mojmu booku su lepsie ovladace na Vistu ako na XP
je mozne ze k Tvojmu booku nie su ziadne ovladace na XPcka, lebo nova politka Microsoftu. U do it our way, or u don't do it at all...mnohe notebooky su "okrylpene" o XPckovske drivery a musia sa vymyslat vseliake ofajce, proste Microsoft wants to dominate, and will.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MSI ale dodatocne pridala k officialnym ovladacom aj XPckove, hoci mozno pred mesiacom tie ovladace chybali.. kazdopadne asi stiahnem nove catalysty .. aj na XP aj na vistu, a pokusim sa Benchmarknut obe systemy.. ktory system prehra -> ide prec .. zial
DomCZo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DomCZo »

Len chcem dodat, ze Vistu si nekupujte. Chcel som urobit Gatesovi radost, ze ho kupenim pochvalim, no vidim, ze sa neoplatilo. Vista stale pada a ma plno chyb.
Napriklad kurzory dost blbnu - poskakuju:
Pri menení kurzoru normalneho a pracujuceho kurzory skacu +-par pixelov zlava doprava. Ale aj v inych pripadoch. Iba trosku sa to dalo dokopy, ked som vypol Aero kurzory a zvolil som ziadne.
V prostredi Visty si pripadam ako v nejakej betaverzii.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no ja nwm ja som pod vistou od aprila a zatial ziaden problem - s tou zvukovkou to je sice pravda, ale to uz nie je chyba visty ale neschopnost creative vydat normalne ovladace. Na Fatal1ty uz dlhsiu dobu sice ovladace su, aj je dostupny SW, avsak stale nie su plnohodnotne - dvd audio si na tom neprehram.

Co sa defragmentacie tyka - toto je fakt ze to jednym slovom dodrbali, v SP1 pribudne aspon moznost vybrat si particiu ktoru chcem defragmentovat, ale nac mi taka moznost je, ked nevidim aka je uroven fragmentacie? Mozno to chceli spravit pohodlne pre jednoduchych userov, ze sa defragmentuje len to co je treba a uzivatel nemusi vidiet do pozadia toho celeho.. Defragmentaciu teda docasne riesim cez TuneUp Utilities 2008.

Inac celkovo beh systemu sa mi aspon javi byt sviznejsi, neregistrujem ziadne problemy s kompatibilitou.. ci uz su to hry (napr teraz hravam starucky Pharaoh), alebo aj soft. V kazdom pripade kamenovat MS za to ze nieco od tretieho vyrobcu nie je kompatibilne - kamenovat treba tretiu spolocnost ktora sa za rok existencie nedokazala prisposobit (alebo nechcela) Aj ked prislo XP, tak sa nadavalo na MS ze pod tym nic nejde...

Co ma drazdi viac, je to prave pripad notebookov, ktore v tej cenovo dostupnejsej kategorii nebyvaju dostatocne konfigurovane na to, aby na nich vista bezala rovnako svizne ako na slusnejsom desktope... Zakaznik ma pravo volby OS - preto odporucam Lenovo, ktore aj ked ponuka NB s vistami, stale sa najde pozehnane mnozstvo bez OS pripadne s XP, a podpora u Lenova je stale pre XP plnohodnotna.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked osm si obiednaval svojh Dell tak som si dal zalezat na tom aby mal XP, kedze nie vsetko do coho sa snazim tvorit je plne funkcne pod Vistou. Problemy niesu. Iba zvukovka je daka divna... ale neviem ci za to moze XP,ale skor nie kedze na dell[dot]ie bolo XP normalne v ponuke...
//a o Viste som dostal negativne odporucanie od ludi z IT takze som po nej ani netuzil
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

DomCZo napísal:Len chcem dodat, ze Vistu si nekupujte. Chcel som urobit Gatesovi radost, ze ho kupenim pochvalim, no vidim, ze sa neoplatilo. Vista stale pada a ma plno chyb.
Napriklad kurzory dost blbnu - poskakuju:
Pri menení kurzoru normalneho a pracujuceho kurzory skacu +-par pixelov zlava doprava. Ale aj v inych pripadoch. Iba trosku sa to dalo dokopy, ked som vypol Aero kurzory a zvolil som ziadne.
V prostredi Visty si pripadam ako v nejakej betaverzii.
to je tvoj nazor, nevravim ze vista zastavam ale ci chces alebo nie casom si ju aj tak nahodis, ja bezim teraz na xpcku no a v porovnani s vistou je to dost velky rozdiel, myslim ze vistu sa oplati nahodit az ked vide SP1, poznam vela ludi s podobnym nazorom ako mas ty ale aj vela ktory na vistu nedaju dopustit a ide im bez problemov, podla mna tu vistu pokazili samotny uzivatelia a potom ju pokazili automaticky i druhym. skus si nainstalovat xpcko uplne prvu verziu bez akehokolvek SP a uvidis ten rozdiel..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

tak zatial aspon SP1 RC co som si na skusku nahodil, ziadne viditelne a podstatne zmeny nepriniesla, tak neviem posudit, ci SP1 bude prave argumentom na prechod na vistu :) .. ale mas pravdu - hovori o tom vela ludi...
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

takze ja mam MSI GX 610 a ako prvy os som tam mal vistu 64 som myslel ze to nejde bohvie ako tak som tam teraz cez prazdniny dal xp ale az to bola blbost....kedze su ovldace na xp vonku len volaku chvilu a na vistu su uz asi druha rada , hovorim o grafike, tak to ide o kus lepsie su uz vyladene...na xp stym bolo kus roboty aby sa na tom dalo ako tak existovat ale an viste bolo vsetko o kus lepsie...na zaciatku som nebol zastanca visty ale po volakom case co som ju mal v nb som si na nu zvikol a xp tam uz asi nebudem davat...ak bude neico nove a zasadne, uvidime co prinesie SP3....tento a asi to bude aj u tvojho nb su stavane na vistu a xp tomu nerobi velmi dobre....po case zistujem ze asi vista 64 bola najlepsia volba aj ked som este nemal moznost vyskusat xp 64
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja mam MSI EX610 cize ti rozumiem :)

ANI neskusaj XP 64 .. na mojom booku ako tak slo len 32bitove XP, pretoze v XP64 mi to FREEZLO book, ked som mal nejaku gamesku spustenu pokial som bol iba na baterke ako som vravel :p
engWar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa engWar »

Ja mam tiez MSI GX 610PX a mam na nom XP. Ale hry mi fachaju horsie ako kamosovi co ma o dost slabsi nb a ma v nom Vistu. Myslite ze to robi az taky rozdiel? Vzhladom na to ze tento nb ma oficialnu podporu len pre Vistu.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

porovnavacky World of Warcraft na VISTE versus XP vyhrala VISTA ..

ale definitivne ti to poviem ked sa mi vyreklamuje ten notebook (hucal ventilator) a nahram tam obe systemy znova ..

ale co si pamatam tak priklad:

v XP ked som vo WoWku s PLNYMI detailami presiel cele okolie okolo seba, tak troska sem tam trhlo kym mi nacitalo tie vsetky texturky ;) vo viste plynulucko :P

ale znova - zistim ak mi ho vyreklamuju ;)
engWar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa engWar »

A nevis nahodou jak je to so spustanim hier pod Vistou ktore su primarne urcene pre XP? Lebo by som si rad zahral Gothic 3 len mam pochybnosti ci to spojazdnim.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

poviem ti tak - nemal som problem.. a to som mal 64bitovu VISTU dokonca ;)

ale odporucam si poinstalovat UPDATY k viste, pretoze aj v updatoch niektorych fixuje vista iste herne tituly (napriklad NFS: Carbon)

cize AK legalnu mozes mat tak - to je ok.. ak nelegalnu tak taku aby si mohol updaty stahovat :roll:
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

ahoj.. mam ten problem.. stym MSI notebookom http://www.agem.sk/defaultweb.php?cmd=t ... ct=9065344
a dostal som ktomu len ovladače na vistu.. nechcem notebook reklamovat ale neviem kde to mam stiahnut alebo čo.. viem že totu neni warez alebo čo.. ale mohli by ste mi pomoct.. skušal som postahovat.. nečo..ale nefungovali mi ..

//tak už som to našel na domovskej stranke.. snad mi to pojde.. ;)
serfar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa serfar »

chcem sa opitat ci priebehu casu ste zaznamenali dake zmeny vo vztahu vista vs xp na gx610 , ja to xp a v 3d marku som mal 4496 bodov
ak mozte napiste vase skusenosti
Zetom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zetom »

no ja mam na toshbibe Vistu a zatial sa nestazujem aj hry mi idu v pohodke ale rozmyslal som aj o tom ze mozno dam XP ale je tu to riziko s ovladacmi takze este radsej necham daku dobu a ak sa vyskytne daky vazny probelm tak potom skusim XP a uvidim co povie,ale zatial vista ide bez problemov
Napísať odpoveď